ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΆΜΥΝΑΣ, ΝΙΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΆΜΥΝΑΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΦΛΩΡΟΥ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ


Παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου και του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, γιορτάστηκε το απόγευμα με λαμπρότητα η επέτειος της απελευθέρωσης της Καλαμάτας, στις 23 Μαρτίου 1821. Απουσίασε από τις εκδηλώσεις, λόγω της τήρησης του πρωτοκόλλου σχετικά με τον κορονοϊό, ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος, όπως ανακοινώθηκε, είναι πια αρνητικός όμως το πενθήμερο της καραντίνας ολοκληρώνεται αύριο, Παρασκευή.

Τον Δήμαρχο εκπροσώπησε ο αναπληρωτής του, Αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης.

“Έρχονται στο μυαλό μας εκείνες οι μέρες, χάρη στην οξυδέρκεια, την ευφυΐα, την τόλμη, την πίστη και την αποφασιστικότητα των πελοποννησίων αρχηγών - του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, του Κολοκοτρώνη, του Παπαφλέσσα, μεταξύ άλλων- η πόλη της Καλαμάτας παραδόθηκε στους Έλληνες από την Οθωμανική Διοίκηση στην ουσία αναίμακτα”, τόνισε σε δήλωσή του ο Υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Πρόσθεσε ότι από “τον αγώνα εκείνων των ηρώων του ‘21 προσπαθούμε να εμπνευστούμε και να αντλήσουμε δύναμη ώστε να συνεχίσουμε την προσπάθεια και να ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις, τα προβλήματα και ενίοτε τις απειλές ενός σύγχρονου γεωπολιτικού περιβάλλοντος, που είναι ιδιαίτερα σύνθετο, πολύπλοκο και ασταθές”.

Στις επετειακές εκδηλώσεις τη Βουλή εκπροσώπησε ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος, ενώ παραβρέθηκαν οι βουλευτές Αλέξης Χαρίτσης, Μίλτος Χρυσομάλλης, Περικλής Μαντάς και Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ανδρέας Τσουκαλάς, θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, ο πρώην Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών και σωμάτων ασφαλείας, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο καθηγητής της πανεπιστημιακής σχολής της Καλαμάτας, Νικόλαος Ζαχαριάς. Τις θρησκευτικές τελετές έγιναν από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο. Εκφωνητής ήταν ο πρώην Αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος.

Ο τερματισμός της λαμπαδηδρομίας με την ιερή φλόγα από τη Μονή Βελανιδιάς έγινε από τον Σπύρο Κατσίρα.

Το λάβαρο της Επανάστασης έφτασε στο χώρο της εκδήλωσης και αναρτήθηκε στο Ηρώο της πλατείας 23ης Μαρτίου από το Δημαρχείο της Αριστομένους, συνοδεία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρη Πολίτη, του αναπληρωτή Δημάρχου, επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης, αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων.

Στην αναπαράσταση συμμετείχαν οι τυμπανιστές της ομάδας του Πέτρου Κούρτη “Artventure”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                Πηγή – πληροφορίες: https://kalamatajournal.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη και σεβασμό, αλλά είμαστε πάντα και παραμένουμε πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ