«ΈΦΥΓΕ» Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΤΗΣ ΚΩ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΚΕΦΑΛΙΑΝΟΣ «ΤΖΕΡΩΝΕ» - «ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟΥ Μ. ΣΑΒΒΑΤΟΥ»


Θλίψη και μεγάλη συγκίνηση προκαλεί ο θάνατος ενός εκ των πρωτεργατών του Κωακού Ραδιοφώνου που άφησε όνομα και εποχή.

Ο καλός μας φίλος και πολύ αγαπητός συνάδελφος Διαμαντής Κεφαλιανός Τζερώνε πέρασε από σήμερα το βράδυ στην αιωνιότητα σε ηλικία 70 ετών, πηγαίνοντας να συναντήσει όλα τα υπόλοιπα «αστέρια» (που έλεγε ο αξέχαστος Γιάννης Ιωαννίδης) που έφυγαν νωρίς, στο ραδιόφωνο του ουρανού.

Ένας άνθρωπος με αστείρευτο πηγαίο ταλέντο, μεγάλη αγάπη για το λαϊκό τραγούδι, το ποδόσφαιρο, το νησί και τους ανθρώπους του.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κω, αρχικά εργάστηκε στην οικοδομή και έγινε εργολάβος οικοδομών.

Στη Ρόδο όπου πήγε για να εργαστεί σε νεανική ηλικία ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στον Ροδιακό, στην συνέχεια πήρε μεταγραφή στον  ΑΟ Πάτρας, συνέχισε στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ Χαλκίδος  και έκλεισε την καριέρα του στον Ηρακλή Κω.

Στο ραδιόφωνο ξεκίνησε «πειρατικά» από το 1986 (Εθνικής Αντιστάσεως και Φιλίνου στον 2ο όροφο, το γνωστό στούντιο). Ήταν ο πρώτος μουσικός σταθμός, ο οποίος μάλιστα έβγαζε τηλέφωνα στον αέρα με αφιερώσεις. Οι εκπομπές του έκαναν πάταγο.

Παράλληλα έβγαζε στο τηλέφωνο και έφερνε στην Κω τα πιο μεγάλα ονόματα του λαϊκού τραγουδιού της εποχής: Τερζή, Μητροπάνο, Ρουβά, Γονίδη, και τόσους άλλους (το στούντιο ήταν γεμάτο από φωτογραφίες μαζί τους, καθώς και με όλους τους μετέπειτα συναδέλφους από τα ΜΜΕ της Κω τους οποίους πάντα τιμούσε και εκτιμούσε «τι κάνεις αγάπη μου» ήταν η αγαπημένη του ερώτηση την οποία και εννοούσε).

Από το 1993 μέχρι το 2019 που διεκόπη λόγω των μέτρων covid είχε καθιερώσει το μεγάλο φιλικό του Μ. Σαββάτου στις Δικαστικές Φυλακές Κω (θεσμό που συνεχίζει ο ΔΟΠΑΒΣ με τους βετεράνους από πέρσι κάθε Μ. Παρασκευή μεσημέρι).

Τέτοιες μέρες κάθε χρόνο ο Διαμαντής είχε φούριες. Έτρεχε να οργανώσει μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια (κύπελλα, σφυρίχτρες, κόκκινες, κίτρινες αλλά και πράσινες κάρτες για να πειράξει τους Πασοκτζήδες φίλους του Σκανδαλίδη, Νικητιάδη κλπ παλαίμαχους που έπαιρναν μέρος) δίνοντας απλόχερα στήριξη, ανθρωπιά και αγάπη στους τρόφιμους των δικαστικών φυλακών Κω.

Καλή ψυχή, καλλιτεχνική φύση, άνθρωπος της παρέας, συντηρητικός, συμπονετικός, λαϊκός, αυθεντικός, λεβέντης, χορευταράς, γλεντζές.

Εξαιρετικός σύζυγος, πατέρας και παππούς (η Μαρία ακλόνητος βράχος στο πλευρό του, το ίδιο και ο γιος του Μιχάλης συνέχισε και συνεχίζει επάξια στα βήματά του ως «Τζερώνε Τζούνιορ»)

Τα τελευταία χρόνια σήκωσε αγόγγυστα το Σταυρό του με την προσωπική σοβαρή περιπέτεια της υγείας του.

Καλή ανάπαυση και καλό παράδεισο αγαπημένε μας Διαμαντή, καλέ μας φίλε «Τζερώνε»! (Όπως μου είπε ο φίλος Μιχάλης ο γιος του το «Τζερώνε» έμεινε από τα μακριά μαλλιά που είχε και το Ινδιάνικο στυλ «Τζερόνιμο» (ξακουστός Ινδιάνος επαναστάτης).

Το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο μας Τζερώνε θα είναι τη Μεγάλη Δευτέρα στον Άγιο Λάζαρο που γιορτάζει, στο παλαιό κοιμητήριο Κω.

Έφυγε βιαστικά -καθόλου τυχαία- τέτοιες μέρες, ώστε να προετοιμάσει «πάνω» με τον Γιάννη Ιωαννίδη και τα υπόλοιπα παιδιά της παρέας (τον Πέτρο, τον Δημήτρη και τους υπόλοιπους βετεράνους του ποδοσφαίρου) το καθιερωμένο φιλικό του ουρανού το πρωί του Μ. Σαββάτου.

                 Πηγή – πληροφορίες: https://aegeanews.gr/featured/473597/efyge-thrylos-tou-radiofonou-tis-diamantis-kefalianos-tzerone-paei-proetoimasei-filiko-tou-ouranou-gia-proi-tou-savvatou

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη και σεβασμό, αλλά είμαστε πάντα και παραμένουμε πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ