ΟΡΕΙΝΟΙ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ

            Του, Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου

          Κατά την έναρξη των εργασιών της Βουλής βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έθεσαν θέμα για τις θέσεις των Κομμάτων στη Βουλή. Σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με 47 έδρες και η Πλεύση Ελευθερίας με 8 έδρες ως Αριστερά, το ΚΚΕ με 21 έδρες ως άκρα Αριστερά και το ΠΑΣΟΚ με 32 έδρες ως Κεντροαριστερά, καταλαμβάνουν συνολικά μόνο 108 θέσεις  στην παρούσα Βουλή. Συνέπεια αυτού είναι να υπάρχουν κενά στα πίσω έδρανα των εν λόγω Κομμάτων, τα οποία καλύφθηκαν από βουλευτές της ΝΔ και των τριών μικρότερων σε κοινοβουλευτική δύναμη Κομμάτων (Σπαρτιάτες, Ελληνική Λύση και Νίκη). Αν και δεν ήταν δυνατό να διαμορφωθεί διαφορετικά η χωροταξία, ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε ευκαιρία να διαμαρτυρηθεί, γιατί στα πίσω από αυτόν έδρανα είναι αυτά των «Σπαρτιατών».

          Το θέμα της χωροταξίας στα κοινοβούλια ξεκίνησε από τη Γαλλική Επανάσταση. Ο χωρισμός των θέσεων σε αριστερές, δεξιές και κεντρικές, έγινε ως προς το πώς βλέπει την αίθουσα το προεδρείο. Υπήρξαν τότε και προτάσεις να γίνει ο χωρισμός με το πώς βλέπουν οι συμμετέχοντες στη Συνέλευση τον Πρόεδρο, οπότε θα ήσαν οι θέσεις στα αντίθετα σημεία... Επίσης πριν προκύψει ο διαχωρισμός σε δεξιά, κεντρικά και αριστερά έδρανα, υπήρξε αυτός των «ορεινών» (δηλαδή των πίσω εδράνων), που κάθονταν οι ριζοσπάστες, ιακωβίνοι  και των πεδινών ( μπροστινών εδράνων) που κάθονταν οι μετριοπαθείς επαναστάτες γιρονδίνοι, τους οποίους μισούσαν οι ιακωβίνοι.

Είναι απορίας άξιο το πώς η Αριστερά δεν διεκδικεί να κάθεται στα ορεινά (πίσω) έδρανα της Βουλής, δείχνοντας έτσι σημειολογικά πως εκπροσωπούν τους αδικημένους της κοινωνίας. Πάντως δικαιολογούνται, διότι στις ίδιες θέσεις των κ.κ. Κουτσούμπα, αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ και Ανδρουλάκη κάθονταν οι αείμνηστοι Πασαλίδης, Κύρκος και Γεώργιος Παπανδρέου.

          Την κατάληψη της αριστερής πτέρυγας, όπως βλέπει το προεδρείο την αίθουσα, θέλησαν οι ριζοσπάστες, σοσιαλιστές, τέκτονες και άλλοι εχθροί του φιλελευθερισμού και του χριστιανισμού, για λόγους ιδεολογικούς και επικοινωνιακούς. Θέλησαν να προβάλλουν με αυτό τον τρόπο ότι είναι εκπρόσωποι των αδικημένων της κοινωνίας, παραποιώντας τους λόγους του Χριστού που είπε πως κατά τη Δευτέρα Παρουσία θα τοποθετήσει στα δεξιά Του τα πρόβατα  και στα αριστερά Του τα κατσίκια. Αλλά τα κατσίκια δεν εκπροσωπούν τους αδικημένους, αλλά τους σκληρούς εκείνους ανθρώπους που δεν έδειξαν αγάπη στον συνάνθρωπο: Στον πεινασμένο δεν έδωσαν φαΐ, στον διψασμένο δεν έδωσαν νερό, στον ξένο δεν έδωσαν στέγη, στον γυμνό ενδύματα, δεν επισκέφθηκαν τον φυλακισμένο και τον άρρωστο.... Κατά την Ευαγγελική περικοπή, όσοι εκπροσωπούσαν την  Αριστερά στη Γαλλική Επανάσταση,  δεν πήγαν με το μέρος των αδικουμένων, αλλά των αδικούντων...

          Επειδή στην Ελλάδα από μερίδα της λεγόμενης Αριστεράς  θεοποιείται η Γαλλική Επανάσταση και οι άθεοι ριζοσπάστες της, να θυμίσω αυτό που γράφει στο βιβλίο του «Η Αριστερά στην Ευρώπη από το 1789...» ο David Caute: αφού οι Ιακωβίνοι σκότωσαν χιλιάδες ανθρώπων ως αντεπαναστατών και αντιδραστικών άρχισαν να σκοτώνονται μεταξύ τους, μέχρι που τελείωσαν.
         

         

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ