Η ΚΑΡΠΑΘΟΣ ΕΜΑΘΕ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΝΕΟ ΚΑΙ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΕ ΜΕ ΘΛΙΨΗ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΗ


Μέσα σε κλίμα αβάσταχτου πόνου, μεγάλης θλίψης και οδύνης, με εκατοντάδες συμπατριώτες του παρόντες στο «τελευταίο αντίο», κηδεύτηκε την Τρίτη (12/9/2023) στο χωριό του, στο Αρφαρά Μεσσηνίας, ο 33χρονος, ο οποίος θα είχε τα γενέθλιά του, Βασίλης Ματθαίος, Λίβας.

Ο άτυχος ψαροντουφεκάς, θυμίζουμε, μόνιμος υπαξιωματικός στην Πολεμική Αεροπορία, ο οποίος έχασε την ζωή του ψαρεύοντας το περασμένο Σάββατο, στον βυθό, στις Κιτριές Καλαμάτας.

Περίπου πριν από τρία χρόνια ο Βασίλης Ματθαίος Λίβας βρέθηκε να υπηρετεί σε μονάδα της Καρπάθου, έκανε πολλούς φίλους στο νησί, οι οποίοι, όπως αναφέρουν στα Καρπαθιακά Νέα, λένε ότι ήταν πολύ αγαπητός άνθρωπος. Το τραγικό νέο μαθεύτηκε στην Κάρπαθο και οι φίλοι του τον αποχαιρετούν με απέραντη θλίψη.

Τι ανέφερε το δελτίο τύπου του λιμενικού για το τραγικό συμβάν:

«Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Καλαμάτας ότι 33χρονος ημεδαπός μετέβη για διενέργεια υποβρύχιας αλιείας στη θαλάσσια περιοχή «ΚΑΛΙΑΝΑΙΚΑ» πλησίον Φάρου Κιτριών μεσσηνιακού κόλπου και έκτοτε αγνοείτο. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ξεκίνησαν έρευνες από ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα Περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ιδιωτικά σκάφη και δύο ιδιώτες δύτες.

Ο ανωτέρω εντοπίστηκε από τους δύτες χωρίς τις αισθήσεις του στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, σε βάθος 22 μέτρων, ενώ περισυλλέχθηκε από το Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας».

 


                Πηγή – πληροφορίες: https://www.karpathiakanea.gr

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη και σεβασμό, αλλά είμαστε πάντα και παραμένουμε πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ