‘ΈΣΠΑΣΑΝ ΤΑ ΝΕΡΑ” ΕΓΚΥΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΣΥΡΜΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΓΡΑΜΜΗ 3

ΡΕΠΟΡΤΑΖ : Χρήστος Μαλασπίνας

Ώρα 9:20 το πρωί, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023. Στο συρμό του ΜΕΤΡΟ γραμμή 3 Αεροδρόμιο – Δημοτικό Θέατρο. Στάση “Αγία Βαρβάρα”. Πριν κλείσουν οι πόρτες ακούγεται ένα σούσουρο μέσα στον συρμό.

-Τι γίνεται; Τι συμβαίνει; ρωτούν πολλοί επιβάτες ο ένας τον άλλο. Από το βάθος του συρμού ακούγεται μία γυναικεία φωνή: Υπάρχει κάποιος γιατρός, ένας Γυναικολόγος; μία γυναίκα γεννάει!

Ο συρμός έτοιμος για αναχώρηση. Οι πόρτες αρχίζουν να κλείνουν. Κάποιοι επιβάτες βάζουν τα χέρια τους για τις εμποδίσουν να κλείσουν “ειδοποιώντας” έτσι και τον οδηγό του συρμού ότι “κάτι τρέχει”.

Σε λίγα λεπτά ένας  συνοδός της εγκύου φωνάζει: Σπάσανε τα νερά! Γενικός ξεσηκωμός. Βγάλτε την έξω! φωνάζουν, καθώς ο οδηγός του συρμού συνεχίζει την προσπάθεια να κλείσει τις φρακαρισμένες θύρες.

Συνεπιβάτες μεταφέρουν την γυναίκα στην πλατφόρμα. Εκείνη την ώρα κάποια τουρίστρια, φορτωμένη τα μπαγκάζια της, με προορισμό προφανώς το αεροδρόμιο, ζητά να μάθει τι συμβαίνει…

Τις εξηγούν στα αγγλικά. I am Maia, φωνάζει και πετάγεται έξω από την πόρτα πλησιάζοντας την έγκυο. Σε λίγο επιστρέφει για να πάρει τα πράγματά της, ένα σακίδιο και μία τρέιλερ βαλίτσα. Τα βγάζει έξω και τρέχει στην ξαπλωμένη γυναίκα ενώ στο μεταξύ, ένας υπάλληλος του ΜΕΤΡΟ που έχει καταφθάσει με τον ασύρματο στο χέρι προσπαθεί να συνεννοηθεί με τον έλεγχο του σταθμού τι πρέπει να γίνει.

Ενημερώνεται ο υπάλληλος του ΜΕΤΡΟ ότι έχει ήδη ειδοποιηθεί να έλθει ασθενοφόρο προκειμένου να μεταφέρει την ετοιμόγεννη γυναίκα στο Μαιευτήριο “Έλενα” όπου είχε προγραμματισμένο ραντεβού.

Στο σημείο αυτό, ο οδηγός παίρνει σήμα από τον έλεγχο να αναχωρήσει για να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στον Υπόγειο.

Έτσι δεν μάθαμε εάν η έγκυος γυναίκα γέννησε στην πλατφόρμα του ΜΕΤΡΟ, ή αν πρόλαβαν να την μεταφέρουν στο Μαιευτήριο.

Μία  άλλη, επίσης  έγκυος γυναίκα, σε μικρότερους μήνες, που βρίσκονταν αντίκρυ μας συνοδευόμενη από τη μητέρα της και που πήγαινε και εκείνη στο Μαιευτήριο, έκανε το σταυρό της και ευχήθηκε να πάνε όλα καλά με το μωρό και την μητέρα του…

 

                Πηγή – πληροφορίες: https://www.panhellenicpost.com

 


Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη και σεβασμό, αλλά είμαστε πάντα και παραμένουμε πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ