ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ - ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΟ 50% Η ΖΗΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΩΝ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ


Τις περιοχές της Τριφυλίας που επλήγησαν από την σφοδρή χαλαζόπτωση την Τρίτη (17/10), θα επισκεφθεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, από κοινού με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, οι ζημιές στην παραγωγή στις χαλαζόπληκτες περιοχές της Γαργαλιάνων και Φιλιατρών είναι ιδιαίτερα σημαντική, σύμφωνα και με την ενημέρωση που έχει από την ΔΑΟΚ Τριφυλίας.

Ειδικότερα, από την χαλαζόπτωση και τις βροχοπτώσεις προξενήθηκαν ζημιές στην ελαιοπαραγωγή, στα θερμοκήπια και στα υπαίθρια κηπευτικά σε περιοχές της Τριφυλίας και συγκεκριμένα, α) στην ΔΚ Γαργαλιάνων, στην ΤΚ Λεύκης και στην ΤΚ Βάλτας και β) στην ΔΕ Φιλιατρών στις ΤΚ Εξοχικού και Χαλαζονίου.

Οι ζημιές, όπως σημειώνεται στο σχετικό σημείωμα της ΔΑΟΚ Τριφυλίας, ήταν μεγάλες με το ποσοστό στις περιοχές αυτές να είναι μεγαλύτερο του 50%. Σημειώνεται ότι οι ζημιές δεν αφορούν µόνο την καρπόπτωση, αλλά και στον ελαιόκαρπο που παρέμεινε στα ελαιόδεντρα.
 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ