ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ


Σε ένα ταξίδι, κατά την εποχή της Κομουνιστικής ΕΣΣΔ, ενός Ρώσου εβραϊκής καταγωγής στο Ισραήλ, όταν ελέγχθηκαν οι αποσκευές του κατά την αναχώρηση από το αεροδρόμιο της Μόσχας, ο ελεγκτής βρήκε χρυσό ένα άγαλμα του Λένιν στα υπάρχοντά του.

 Ο ελεγκτής τον ρώτησε:

 -Τί είναι αυτό;

 Ο Ρώσος απάντησε:

 -Η διατύπωση της ερώτησής σας είναι λάθος! Έπρεπε να ρωτήσετε ποιός είναι αυτός; Αυτός είναι ο Λένιν ... ο ιδρυτής του κομμουνισμού της Ρωσίας μας. Τον παίρνω μαζί μου για να υποκλίνομαι στη μνήμη του!

 Ο Ρώσος υπάλληλος επηρεάστηκε. Είπε:

 -Όλα καλά, περάσετε.

 Κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, ο τελωνειακός υπάλληλος  είδε το άγαλμα και τον ρώτησε:

 -Τί είναι αυτό;

 Απάντησε:

 -Η ερώτησή σας είναι λάθος, κύριε! Έπρεπε να ρωτήσετε ποιος είναι αυτός;

Αυτός είναι ο Λένιν, ο τρελός εγκληματίας για τον οποίο έφυγα από τη Ρωσία! Τον έφερα μαζί μου, για να τον βρίζω όποτε τον βλέπω.

 Ο Ισραηλινός υπάλληλος εντυπωσιάστηκε και είπε:

 -Λοιπόν, παρακαλώ περάστε.

Όταν έφτασε στο σπίτι του, τοποθέτησε το άγαλμα σε μια γωνιά του δωματίου.

 Ένα από τα παιδιά του τον ρώτησε:

 -Ποιός είναι αυτός;

 Απάντησε:

 -Παιδί μου, η ερώτησή σου σχετικά με αυτό είναι λάθος! Έπρεπε να ρωτήσεις τι είναι αυτό; Αυτό, είναι 20 κιλά χρυσού 24 καρατίων, το έφερα χωρίς τελωνείο ή φόρους !! …

Συμπέρασμα: "Πολιτική Απάτη είναι η ικανότητα να μιλάς (αν και τα λόγια σου να στερούνται ειλικρίνειας), να πείθεις πολλούς ανθρώπους ή και μεμονωμένα άτομα για το ίδιο θέμα με διαφορετικούς τρόπους, με την προϋπόθεση να γνωρίζεις εκ το προτέρων τι θα ήθελαν να ακούσουν!"
 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ