ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΓΥΡΤΕΙΑ

 ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

 

Εν Πειραιεί τη 20η Φεβρουαρίου 2024

 

ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΓΥΡΤΕΙΑ

(Πως ο Σατανάς καταστρέφει πνευματικά και οικονομικά τους αφελείς)

     

    Ποιος μπορούσε να φανταστεί ότι στον 21ο αιώνα, τον αιώνα της επιστήμης, του «ορθού λόγου», της καταπληκτικής τεχνολογικής προόδου, θα επέστρεφε η ανθρωπότητα σε μορφές παραλογισμού και ανορθολογισμού με την πρωτοφανή αναβίωση του δαιμονικού αποκρυφισμού; Και όμως, αυτό είναι ένα γεγονός αναντίρρητο. Ο σύγχρονος κόσμος βρίσκεται βουτηγμένος σε ένα πρωτοφανές πνευματικό τέλμα. Βιώνει τη χειρότερη και εφιαλτικότερη πνευματική σύγχυση όλων των εποχών. Μετά την κατάρρευση των υλιστικών ιδεολογιών και των αθεϊστικών καθεστώτων της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ενώσεως παρατηρείται μια απροσδόκητη στροφή του σημερινού ανθρώπου προς τον μυστικισμό και  τον αποκρυφισμό. Διατυμπανίζεται μάλιστα από τους προωθητές του αποκρυφισμού, πως η στροφή της ανθρωπότητος προς τις απόκρυφες δυνάμεις αποτελεί «πνευματική επανάσταση» και σημαίνει την «απελευθέρωσή του από τον καταπιεστικό μονοθεϊστικό ζυγό των δύο τελευταίων χιλιετιών»! Περιττό να τονίσουμε πως αυτές οι δυνάμεις είναι για την χριστιανική μας πίστη δαιμονικές, κακοποιά πνεύματα.  

    Το σκοτεινό κίνημα του αποκρυφισμού έχει διαποτίσει με την αντίχριστη ιδεολογία της μέγα μέρος της ανθρωπότητος και έχει διαμορφώσει νέα δεδομένα, καταστροφικά και ολέθρια, για την πνευματική της πορεία. Εδώ και αιώνες φρόντισαν τα σκοτεινά κέντρα της, που ρυθμίζουν τις τύχες της ανθρωπότητος, να εισαγάγουν σ’ αυτήν μια νέα πρωτόγνωρη «πνευματικότητα», η οποία δεν είναι τίποτε άλλο παρά ο αντίποδας της γνήσιας πνευματικότητος, που είναι καρπός της Χάριτος του παναγίου Πνεύματος. Η νέα αυτή «πνευματικότητα» πηγάζει από τον σκοτεινό κόσμο του αποκρυφισμού, της μαγείας και του δαιμονισμού.

    Η «πνευματικότητα» της «Νέας Εποχής», ως η κορυφαία έκφραση του προαιώνιου μίσους του Σατανά κατά του ανθρώπου, βιώνεται με τη μαγεία, τον πνευματισμό, την μαντική, (καφεμαντεία, κάρτες ταρώ, ονειρομαντεία, κρυσταλλομαντεία κλπ.), την αστρολογία, τον υπνωτισμό, την γιόγκα, τον υπερβατικό διαλογισμό, τις «αναδρομές σε προηγούμενες ζωές», τις «εναλλακτικές θεραπείες», την πίστη στην μετενσάρκωση και στο κάρμα, αλλά και μέσω των παντοειδών και πολυποίκιλων μορφών της λαϊκής δεισιδαιμονίας. Ο σύγχρονος αποστατημένος από το Θεό άνθρωπος κατέστη δούλος αυτού του σατανικού αποκρυφιστικού μωσαϊκού και η ενασχόληση και η εξάρτηση από τον αποκρυφισμό έγινε τρόπος ζωής γι’ αυτόν. Αυτή την δραματική κατάσταση μπορούμε να την διαπιστώσουμε εύκολα, αν κάνουμε μια μικρή έρευνα. Η κάθε γειτονιά διαθέτει το μάγο της, την καφετζού της, το μέντιουμ της, τον υπνωτιστή της, τον «θεραπευτή» της, μέσω των «εναλλακτικών θεραπειών», (ομοιοπαθητική, ρέικι, κρυσταλλοθεραπεία, κλπ), τον «δάσκαλο» της γιόγκα και του διαλογισμού, τις πιλάτες, κ.ο.κ. Ακόμα μπορούμε να δούμε αυτή την κατάσταση στις χιλιάδες διαφημίσεις στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, αλλά και στα διάφορα «πρωινάδικα» στην τηλεόραση, από όπου δεν λείπουν οι αστρολόγοι, οι οποίοι «προλέγουν» τα μέλλοντα να συμβούν στον καθένα!

    Στις γραμμές που ακολουθούν θα κάνουμε μια σύντομη αναφορά σ’ αυτό το θέμα, το οποίο κατά την ταπεινή μας γνώμη, αλλά και τις διαπιστώσεις άλλων, πιο αρμοδίων από εμάς, έχει πάρει επιδημικές διαστάσεις στην ελληνική κοινωνία, με σκοπό την ενημέρωση και προφύλαξη του πιστού λαού του Θεού.

    Αφορμή για την ανακοίνωσή μας πήραμε από δημοσίευμα, του δημοσιογράφου κ. Μίλτου Όθωνας, με τίτλο: «Μάγισσες ‘γδύνουν’ την κοσμική Αθήνα»[1]. Το δημοσίευμα είναι αρκετά αποκαλυπτικό, για το τι γίνεται στα άδυτα των δαιμονικών εργαστηρίων των αποκρυφιστών. Πως δηλαδή αυτοί «γδύνουν» οικονομικά, στην κυριολεξία καταστρέφουν αφελείς, οι οποίοι εναποθέτουν τα όποια προβλήματά τους σε τέτοιους αγύρτες.

    Το δημοσίευμα αρχίζει με την επισήμανση: «Πλοκή που θα μπορούσε να γίνει σενάριο για πανάκριβη χολιγουντιανή υπερπαραγωγή, αλλά και ανατροπές με μπόλικο μυστήριο και μαγεία περιλαμβάνει η δράση μιας καλά οργανωμένης σπείρας απατεώνων που ‘γδύνουν’ πασίγνωστα ονόματα της κοσμικής Αθήνας, ξαφρίζοντάς τους τεράστια ποσά για να συμμετάσχουν σε ‘λευκές τελετές’ που διοργανώνουν τάχα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους! Όσα διαρρέουν για τη δράση της σπείρας στα κοσμικά σαλόνια και στους ναυτιλιακούς κύκλους της Αθήνας προκαλούν σοκ. Όπως αποκαλύπτει σήμερα η ‘Espresso’, τουλάχιστον πέντε πολύ σοβαρές (και ζάμπλουτες) κυρίες διέθεσαν περισσότερα από 200.000 ευρώ η καθεμία για να ‘καθαρίσουν’ το κάρμα τους και να γίνουν ομορφότερες! Μάλιστα, η μία χάρισε στην επικεφαλής της ομάδας των ‘λευκών μάγων’ ένα διαμαντένιο περιδέραιο, που η αξία του ξεπερνά τα 600.000 ευρώ, κάνοντας έξαλλο τον σύζυγό της, όταν του το εξομολογήθηκε! Αυτό συνέβη όταν η γυναίκα κατέρρευσε, αφού τίποτα δεν πήγε καλά στη ζωή της, αντίθετα με όσα της υποσχέθηκαν οι απατεώνες που την κούραραν με υπνοθεραπείες, ραδιοευαισθησίες και τελετουργίες καθαρισμού! ….Όμως, η απόλυτη μυστικότητα που επέβαλαν οι απατεώνες ‘έσπασε’ και η δράση τους αποκαλύπτεται σιγά σιγά»[2].

    Το παραπάνω απόσπασμα μας δίδει μια εικόνα του μεγέθους της απάτης και της οικονομικής καταστροφής, που συντελείται εις βάρος των αφελών, που καταφεύγουν για «βοήθεια» σ’ όλους αυτούς τους απατεώνες «θεραπευτές». Δυστυχώς η ενασχόληση με τις θεραπευτικές μεθόδους του αποκρυφισμού έχει καταντήσει μια «βαριά βιομηχανία», που φέρνει τεράστια κέρδη σε όσους τον ασκούν. Κανένας δε μπορεί να γνωρίζει το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος, αφού οι οικονομικές συναλλαγές γίνονται στα κρυφά και παράνομα!

    Παρακάτω αναφέρει: «Τη σπείρα που έχει απλώσει τα δίχτυα της στην ‘αφρόκρεμα’ της Αθήνας αποτελούν μια τηλεπερσόνα life coach, δύο γυναίκες, (μια ThetaHealing και μια ενεργοθεραπεύτρια) και ένας… μάγος ‘εισαγόμενος’ από το εξωτερικό, που υποτίθεται ότι διαθέτει ραδιαισθησία και εμπειρία σε τελετουργίες καθαρισμού! Οι λεπτομέρειες της δράσης της αδίστακτης ‘ομάδας των τεσσάρων’ προκαλούν ανατριχίλα στους κοσμικούς κύκλους, από τους οποίους προέρχονται τα περισσότερα θύματά τους, μεταξύ των οποίων είναι γνωστές προσωπικότητες των ανώτατων κοινωνικών τάξεων, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν γίνονται ‘στόχοι’ και απλοί καθημερινοί άνθρωποι. Το κόστος κάθε συνεδρίας κυμαίνεται από 60 έως 2.000 ευρώ, η κατάθεση των οποίων γίνεται σε μεγάλες τράπεζες της Ευρώπης, στο Λονδίνο, στη Βιέννη και τη Γενεύη!»[3]. Από τα παραπάνω αποδεικνύεται ότι κατά κύριο λόγο οι πελάτες - θύματα της απάτης του αποκρυφισμού είναι «ο πλούσιος κόσμος», ο οποίος εκτός από χρήματα, (υποτίθεται), ότι διαθέτει και κάποια μόρφωση.

    Το δημοσίευμα συνεχίζει: «Το πρώτο μέλος της ομάδας των συστημικών θεραπειών είναι η ‘πεφωτισμένη’ που δηλώνει life coach και φρόντισε να εξασφαλίσει αναγνωρισιμότητα μέσα από τις τηλεοπτικές της εμφανίσεις σε κορυφαίες εκπομπές, κερδίζοντας έτσι την εμπιστοσύνη των πελατών της! Οι δυο σύγχρονες… μαγισσούλες συνεργάτιδές της ισχυρίζονται ότι θεραπεύουν με εναλλακτικές τεχνικές και ένας ακόμη θεραπευτής εφαρμόζει τελετουργίες καθαρισμού. Όλοι μαζί υπόσχονται στους πελάτες τους ότι θα τους θεραπεύσουν από σοβαρά προβλήματα υγείας, θα επαναφέρουν τους ερωτικούς τους συντρόφους και θα τους κάνουν πλούσιους, όμορφους κι ευτυχισμένους…Αυτό που υπερβαίνει κάθε λογική, όμως, είναι ότι πείθουν τα αφελή θύματά τους ότι διαθέτουν μηχανήματα με υπερσύγχρονα προγράμματα, τα οποία πραγματοποιούν ‘restart’ του φυσικού και αιθερικού τους σώματος και θεραπεύουν από κάθε ασθένεια! Με λίγα λόγια, ισχυρίζονται ότι σε έναν απλό υπολογιστή του εμπορίου είναι εγκατεστημένο ένα… μαγικό πρόγραμμα το οποίο αναλύει τα πλήρη στοιχεία τους και αρχίζει να τους ‘καθαρίζει’, προχωρώντας στην πλήρη θεραπεία τους! Μία τέτοια ολοκληρωμένη συνεδρία -εξ αποστάσεως!- μπορεί να κοστίσει ακόμα και 2.000 ευρώ»[4]!

    Οι απατεώνες «θεραπευτές» ισχυρίζονται ότι πέρα από τις μαγικές τελετουργίες, «θεραπεύουν» και σωματικές ασθένειες, και μάλιστα εκείνες, που δεν μπορεί να θεραπεύσει η κλασική και αναγνωρισμένη επιστήμη της ιατρικής. Αυτό το επιτυγχάνουν με τις λεγόμενες «εναλλακτικές θεραπείες», οι οποίες δεν είναι τίποτε άλλο από πρωτόγονες εμπειρικές πρακτικές των μάγων - σαμάνων, κυρίως των ανατολικών θρησκευμάτων. Σύμφωνα με τις πρακτικές αυτές οι «θεραπευτές» υποτίθεται ότι «ενεργοποιούν» διάφορα «ενεργειακά κέντρα» του ανθρωπίνου σώματος, τα λεγόμενα «τσάκρας», και έτσι βοηθούν τον ασθενή να  αυτοϊαθεί. Περιττό να αναφέρουμε ότι τέτοιου είδους «ενεργειακά κέντρα», τα οποία υποτίθεται ότι «ανακάλυψαν» οι αγράμματοι μάγοι - σαμάνοι, δεν έχουν διαπιστωθεί από την επιστήμη της ιατρικής και της βιολογίας, παρά το γεγονός ότι οι επιστήμες αυτές έφτασαν στο σημείο να εξιχνιάσουν τις λειτουργίες του ανθρωπίνου κυττάρου ακόμη και σε μοριακό επίπεδο! Το ότι πρόκειται περί αγυρτών και τσαρλατάνων φαίνεται και από το γεγονός ότι «δεν επιδεικνύουν κανένα αξιόπιστο δίπλωμα από φορέα σπουδών, ή επίσημη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, που να επιβεβαιώνουν την ιδιότητά τους»[5]!

    Αξίζει να σημειωθεί ακόμη ότι σε πολλές περιπτώσεις οι «θεραπευτικές μέθοδοι» συνδυάζονται με μαγικές τελετουργίες: «Οι τέσσερις επικεφαλής της συμμορίας διοργανώνουν υπό το φως της πανσελήνου, ή άλλων αστρολογικών παραμέτρων τελετές λευκής μαγείας, που τις ονομάζουν ‘συστημικές θεραπείες’, πείθοντας τον πελάτη τους ότι μπορεί να θεραπευτεί από οτιδήποτε τον απασχολεί. Η παρουσία τους πείθει τα ανυποψίαστα θύματα ότι η ζωή τους μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο»[6]!

    Τα παραπάνω αποκαλυπτικά στοιχεία μας βοηθούν να κατανοήσουμε καλύτερα, πόσο βαθιά διαποτισμένη είναι η σύγχρονη αποστατημένη κοινωνία μας από το πνευματικό σκοτάδι του αποκρυφισμού, αλλά και τις απάτες που επιχειρούνται σε αφελείς, οι οποίοι καταφεύγουν στον κάθε απατεώνα αγύρτη.

    Σύμφωνα με την διδασκαλία της Εκκλησίας μας, κάθε ενασχόληση με απόκρυφες τέχνες σημαίνει υποδούλωση στον εφευρέτη αυτών, το διάβολο, ο οποίος, μέσω τέτοιων μεθοδεύσεων, πασχίζει να αιχμαλωτίσει τον άνθρωπο, να τον αποκόψει από την Χάρη του Θεού και να τον καταστρέψει.  Στην Παλαιά Διαθήκη ο Θεός απαγορεύει κάθε ενασχόληση με τα έργα του σκότους: «ουχ ευρεθήσεται εν σοι περικαθαίρων τον υιόν αυτού, ή την θυγατέρα αυτού εν πυρί, μαντευόμενος μαντείαν, κλυδονιζόμενος και οιωνιζόμενος, φαρμακός επαείδων επαοιδήν, εγγαστρίμυθος και τερατοσκόπος, επερωτών τους νεκρούς. Έστι γαρ βδέλυγμα Κυρίω τω Θεώ σου πας ποιών ταύτα· ένεκεν γαρ των βδελυγμάτων τούτων Κύριος εξολοθρεύσει αυτούς από προσώπου σου» (Δευτ.18,10-12). Ο απόστολος Παύλος συμβουλεύει: «αποθώμεθα ουν τα έργα του σκότους και ενδυσώμεθα τα όπλα του φωτός» (Ρωμ.13,12).

    Η Εκκλησία επιβάλλει αυστηρότατα επιτίμια:  Ο 61ος Κανών της 6ης Οικουμενικής Συνόδου ορίζει επιτίμιο 6 ετών στους ασχολουμένους με την μαγεία. Εκείνους δε που θα επιμένουν σ’ αυτήν, τους αφορίζει και τους αποκόπτει από το σώμα της. Ο δε Άγιος Νικόδημος εξηγεί: «Τους καταμαντευομένους και φέροντας μάγους εις τους οίκους τους, δια να εύρωσι τας μαγείας, με τας οποίας τινές αυτούς εμάγευσαν, οι εν Αγκύρα Πατέρες εις πέντε χρόνους κανονίζουσι, ο δε Μέγας Βασίλειος εις εξ (6), ο δε γ΄  Κανὼν του Νύσσης ορίζει να επιτιμώνται, όπως και οι αρνηθέντες κατόπιν βασάνων τον Χριστόν. Εκείνους δε, που θεληματικά πήγαν στους μάγους και από περιφρόνησιν προς την πίστιν του Χριστού, ορίζει να μη κοινωνούν εις όλην τους την ζωήν, ει μη εν τω τέλει και να χωρίζωνται της Εκκλησίας. Ο δε Μέγας Βασίλειος τους κατατάσσει με τους φονεύσαντας θεληματικά και τους κανονίζει 20 χρόνια να μη κοινωνούν»[7].

    Κλείνοντας την ανακοίνωσή μας, κάνουμε επιτακτική έκκληση στους αγαπητούς αναγνώστες μας, εφόσον έχουν κάποια σχέση με μορφές αποκρυφισμού, να διακόψουν πάραυτα κάθε τέτοια ενασχόληση. Ο «απ’ αρχής ανθρωποκτόνος» (Ιωάν.8,44) διάβολος, μας μισεί θανάσιμα και ως εκ τούτου δεν μπορεί να μας ευεργετήσει. Η όποια «υπηρεσία» που μπορεί να προσφέρει, μέσω των τραγικών επί γης οργάνων του, (μάγων, μέντιουμ, μάντεων και λοιπόν αποκρυφιστών), είναι μια δόλια παγίδα, για να αποκτήσει «δικαιώματα» στον ενδοτικό άνθρωπο και να τον κάνει υποχείριό του. Και φυσικά, πέρα από την πνευματική καταστροφή, στα θύματά του, προξενεί και οικονομική, με τις μεθοδεύσεις που παραθέσαμε παραπάνω.

 

Εκ του Γραφείου επί των Αιρέσεων και Παραθρησκειών

 

 

 

Αρχείο

Φόρμα επικοινωνίας

Αποστολή

Labels

12Ο ΠΕΑ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 1821 1940 2022 5G 77 ΜΕ 9ο ΣΠ ΑΓΓΛΙΑ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΑΓΙΟΣ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΔΟΛΦΟΣ ΧΙΤΛΕΡ ΑΕΙ ΑΕΚ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΡ. ΜΟΥΣΤΑΚΗΣ ΑΘΗΝΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΙ ΑΙΓΑΙΟ ΑΙΓΙΟ ΑΙΜΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΛΟΓΑ ΙΠΠΟΙ ΑΛΩΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΛΩΝΙΣΜΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΝΔΑΝΙΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΥΔΑΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ ΑΟΖ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΜΕΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΑΠΟΚΡΙΑ αρ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΑΡΗΣ ΓΑΛΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑ ΑΡΝΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΑΡΦΑΡΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΡΧΙΜ. ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΑΠ. ΒΑΔΡΑΧΑΝΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ. ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΒΑΛΥΡΑ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΣΚΟΛΑΡΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΗΜ. ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΖΙΩΖΙΑΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ ΒΙΑΣΜΟΣ ΒΙΒΛΙΟ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΝΤΕΟ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΒΟΥΛΚΑΝΟΣ ΒΡΟΜΩΒΡΥΣΗ ΒΡΥΣΗ ΤΟΥ ΤΖΟΥΜΗ ΓΑΛΑΖΙΑ ΝΥΧΤΑ ΓΑΛΛΙΑ ΓΑΜΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΕΝΝΗΤΟΥΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΑΒΑΣ ΓΛΥΚΑ ΓΟΕΒ ΓΡΙΠΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΕΔΔΗΕ ΔΕΗ ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΑ ΔΕΣΥΛΛΑ ΔΕΥΑΚ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΆΡΘΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΡΑ ΔΡΑΜΑΛΗΣ ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΑΑΣ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΡΕΥΝΑ – ΙΣΤΟΡΙΑ - ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΕΚΑΒ ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ - ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΕΛΙΣΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΟΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΛΛΗΝΟΜΝΗΜΟΝΕΣ ΕΜΑΚ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΜΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΟΚΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΝΩΜΗΣ – ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΥΑΝ ΕΡΤ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΕΥΧΕΣ ΕΦΟΡΙΑ ζ ΖΕΛΕΝΣΚΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΑ ΉΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΈΘΙΜΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΗΠΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΘΑΥΜΑΤΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΕΡΙΣΜΑ ΘΕΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΛΙΨΗ ΘΟΥΡΙΑ ΙΑΠΩΝΙΑ ΙΑΤΡΟΣ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑΣ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΔΗΜΙΟΒΑΣ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΡΟΦΗΤΗ ΙΩΗΛ ιερο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΛΑΤΕΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΛΑΤΕΩΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΗΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΙΘΩΜΗ ΙΜΒΡΟΣ ΙΠΠΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ ΙΡΑΝ ΙΣΘΜΟΣ ΙΣΛΑΜ ΙΣΠΑΝΙΑ ΙΣΡΑΗΛ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΚΑΝΑΔΑΣ ΚΑΡΑΓΑΤΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΩΖΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΡΒΕΛΙ ΚΑΡΕΛΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΚΑΤΑΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΔΑΠ ΑμεΑ ΚΕΝΕΝΤΙ ΚΗΔΕΙΑ ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΙΕΒΟ ΚΙΝΑ ΚΙΝΑΛ ΚΚΕ ΚΛΟΠΕΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΚΟΡΕΑ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ ΚΟΡΩΝΑΪΟΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΚΟΥΤΣΑΒΙΤΙΚΗ ΦΟΡΕΣΙΑ ΚΡΑΣΙ ΚΡΗΤΗ ΚΤΕΛ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΥΝΗΓΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΚΥΠΡΟΣ ΚΩ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΛΑΔΑ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΛΑΜΠΡΟΣ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΑΡΙΣΑ ΛΕΝΙΝ ΛΗΜΝΟΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΛΙΜΝΗ ΛΟΑΤΚΙ ΛΥΚΕΙΟ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΝΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΑΔΑΜ ΓΚΡΟΓΚΟΥ ΜΑΣΚΑ ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ ΜΑΥΡΟΖΟΥΜΕΝΑ ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ ΜΕΡΑ25 ΜΕΡΚΕΛ ΜΕΣΣΗΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΞΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΜΟΝΑΧΙΚΗ ΚΟΥΡΑ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗΣ ΜΟΣΧΑ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΑΣΑΚΙΔΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΥΚΟΝΟΣ ΝΑΘΑΝΑΗΛ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΕΑ ΕΙΣΟΔΟ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΝΕΑ ΡΩΜΗ ΝΕΑ ΡΩΜΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΝΕΑ ΣΚΗΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΝΕΔΟΥΣΑ ΝΕΚΡΟΙ ΝΕΡΟ ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΝΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΛΑΡΗΣ ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΥΧΤΑ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΟΜΑ ΟΔΥΝΗ ΟΘΩΝΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΟΙΧΑΛΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΠΚΕ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΟΣΕ ΟΣΦΠ ΟΤΕ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΓΩΤΟ ΠΑΪΣΙΟΣ ΠΑΚΟΕ ΠΑΜΙΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΥΛΚΑΝΙΩΤΙΣΣΑ ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΥΡΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ ΠΑΟ ΠΑΟΚ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΟΓΡΙΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΠΟΥΚΑΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΧΑ ΠΑΤΡΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΕΝΘΟΣ ΠΕΡΣΙΑ ΠΕΤΑΛΙΔΙ ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ ΠΕΥΚΟ ΠΗΔΗΜΑ ΠΙΠΙΝΑ ΚΟΥΜΑΝΤΟΥ ΠΛΑΤΥ ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΠΛΟΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟΣ πολι ΠΟΛΙΑΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΛΙΜΝΙΟ ΠΟΝΟΣ ΠΟΡΝΗ ΠΟΤΑΜΙ ΠΟΤΟ ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΙΓΚΙΠΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΠΤΥΧΙΟ ΠΤΩΧΟΣ ΠΥΛΟΣ ΠΥΡΓΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ. ΡΩΣΙΑ ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΑΜΟΣ ΣΔΟΕ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΕΡΒΙΑ ΣΚΑΛΑ ΟΙΧΑΛΙΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΣΤΑΣΙΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΣΤΟΥΠΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΑ ΑΓΙΑ ΠΑΘΗ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΠΛΑΤΥ ΤΑΜΠΑΡΗΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΤΑΥΓΕΤΟΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΤΕΙ ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ ΤΖΑΚΙΑ ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗΣ ΤΖΟΥΜΗΣ ΤΗΝΟΣ ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΛΑΤΕΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΡΑΝΟΥΛΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΤΡΟΧΑΙΟ ΤΣΑΚΩΝΑ ΤΣΙΟΔΡΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΥΓΕΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΦΑΓΗΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΦΛΑΡΙΟΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΦΟΝΙΚΟ ΦΡΙΚΗ ΦΥΛΑΚΗ φω ΦΩΤΑ LED ΦΩΤΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ χαρ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ ΧΑΣΙΣΙ ΧΟΡΤΑΡΕΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΚΑΠΟΥΤΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Χρυσόστομος Καράμπελας ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟΣ ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ ΩΝΑΣΕΙΟ ΩΝΑΣΗΣ BEETLE c COVID-19 e FACEBOOK FAKE NEWS GAY i INSTAGRA INSTAGRAM INTERNET LOCKDOWN MAGAZINE p PLATI PLATY PLATY MAGAZINE PLATY NEWS SEX SIEMENS SOCIAL MEDIA t TWITTER VIDEO