ΣΟΒΑΡΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΜΕ ΙΛΑΡΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΥΦΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ …!!!!


Μωρό 8 μηνών από τα Αρφαρά στην Εντατική του «Αγία Σοφία» με ιλαρά
Μόλις χθες επιβεβαιώθηκε ότι κοριτσάκι Ρομά, 8 μόλις μηνών, από τα Αρφαρά νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».
 Οι ίδιες πληροφορίες που μιλούσαν για τη σοβαρή κατάσταση του μωρού, κάνουν λόγο και για κρούσματα σε μεγαλύτερα παιδιά, αλλά και ενήλικες που δεν έχουν δηλωθεί.
Από την προηγούμενη εβδομάδα
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, το μωρό εισήχθη και νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας την προηγούμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα τη Δευτέρα. Όμως, τις επόμενες ημέρες λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του αποφασίσθηκε η διακομιδή του στην Αθήνα και η εισαγωγή του στην Εντατική Μονάδα του Νοσοκομείου Παίδων.
Τσιγγάνοι που κατοικούν στην περιοχή των Αρφαρών εκφράζουν φόβους ότι αρκετοί ομόφυλοι τους έχουν νοσήσει από ιλαρά και είτε έχουν αναρρώσει χωρίς να ζητήσουν ιατρική βοήθεια, είτε έχουν καταφύγει στο νοσοκομείο δίχως όμως να νοσηλευτούν.
Δε δηλώνονται
Υπενθυμίζεται ότι επίσημα στη Μεσσηνία μέχρι τώρα έχουν δηλωθεί 10 κρούσματα και έχουν νοσηλευθεί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ενώ το μωρό 8 μηνών είναι πλέον το ενδέκατο καταγεγραμμένο κρούσμα.
Αυτό που είναι άξιο απορίας είναι γιατί οι μονάδες υγείας της Μεσσηνίας, αν και έχουν την υποχρέωση, δε δηλώνουν στις αρμόδιες Αρχές τα κρούσματα αυτά.
Η μη δήλωση των περιστατικών για να αντιμετωπισθούν με τη δέουσα προσοχή και τη λήψη μέτρων είναι αυτό που ανησυχεί περισσότερο, καθώς ήδη διανύουμε εποχή που ευνοείται η εκδήλωση ιλαράς σε άτομα που δεν την έχουν περάσει ή δεν έχουν εμβολιασθεί κατάλληλα.
Μεγάλη ανησυχία υπάρχει στους αρμόδιους φορείς αν και οι ιδιώτες γιατροί έχουν δηλώσει κρούσματα που τυχόν έχουν αντιμετωπίσει.

Πάντως, μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα είχαν καταγραφεί 1.262 κρούσματα ιλαράς, με μεγαλύτερη συχνότητα στη Ν. Ελλάδα και με τάσεις αύξησης.
Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ