ΜΕ ΜΙΣΟ ΣΒΗΣΜΕΝΟ ΔΕΝΤΡΟ ΧΩΡΙΣ ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΖΗΛΕΨΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΟΙΧΑΛΙΑΣ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ..!!!!


ΜΕ ΜΙΣΟ ΣΒΗΣΜΕΝΟ ΔΕΝΤΡΟ ΧΩΡΙΣ ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΖΗΛΕΨΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΟΙΧΑΛΙΑΣ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ..!!!!

Δεν θα λειτουργήσει φέτος το Χριστουγεννιάτικο χωριό στις εγκαταστάσεις του κεντρικού σταθμού του ΟΣΕ στο κέντρο της Καλαμάτας, παρά το γεγονός της αρχικής πρόθεσης  και συμφωνίας που είχε συναφθεί πέρσι, μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και της επιχείρησης.

Η Κασσιανή Λαγανά εκδήλωσε και φέτος ενδιαφέρον να δραστηριοποιηθεί, όπως τις δυο προηγούμενες χρονιές στον ίδιο χώρο, τον οποίο είχε βελτιώσει κατά πολύ με δικά της έξοδα, για να δημιουργηθεί το Χριστουγεννιάτικο Χωριό και το παγοδρόμιο. Η επιχειρηματίας διατηρούσε σχετικό της δικαίωμα για εκ νέου υπομίσθωση για 3 έτη, έχοντας ως μίσθωμα τις 11.000 ευρώ, για το χρονικό διάστημα που έκανε χρήση του χώρου, από 1η Δεκεμβρίου έως 15 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με το συμφωνητικό μίσθωσης,  το μίσθωμα που εισέπραττε ο Δήμος Καλαμάτας  το αξιοποιούσε για βελτίωση των υποδομών του Σιδηροδρομικού Σταθμού.

Μιλώντας τόνισε: “Έψαχνα να βρω τους αρμόδιους και ο ένας με παρέπεμπε στον άλλον! Ακόμα περιμένω να μου απαντήσουν υπεύθυνα. Μετά από αυτή την συνεργασία που είχαμε, και την προσφορά στον Δήμο Καλαμάτας, δεν περίμενα τέτοια συμπεριφορά. Λυπάμαι... Θα δραστηριοποιηθούμε σε 3 άλλες πόλεις που μας ήθελαν πραγματικά”.


Όμως, στις αρχές του καλοκαιριού ο δήμος Καλαμάτας αποφάσισε να λειτουργήσει στον ίδιο χώρο, θερινό κινηματογράφο ο οποίος μέχρι και σήμερα έχει περιφράξει μία σημαντική έκταση του σταθμού και έτσι ήταν αδύνατον να λειτουργήσει παράλληλα και το Χριστουγεννιάτικο χωριό “Μαγικό Χωριό” του Αϊ Βασίλη.

Το μόνο παρήγορο θα λέγαμε, που θα δώσει φως και κίνηση στον ερημωμένο εδώ και καιρό χώρο του σταθμού, είναι η λειτουργία τις επόμενες ημέρες μιας νέας επιχείρησης εστίασης και καφέ!

Μπορεί το δέντρο στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτα να «άναψε» πριν από λίγες μόνο μέρες, αλλά ήδη έχουμε τις πρώτες απώλειες.
Ειδικότερα, αρκετά τμήματα του δέντρου έχουν σβήσει, αφού, όπως φαίνεται, τα φωτάκια «κάηκαν».
Το θέαμα, όπως είναι λογικό, προκαλεί το ενδιαφέρον και έτσι πολλοί είναι αυτοί που φωτογραφίζουν το «μισοσβησμένο» δέντρο.

Δήμος Καλαμάτας: Επανέρχονται οι εργαζόμενοι και μαζεύονται τα σκουπίδια

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως o Nόμος 4582, στο άρθρο 77 του οποίου αναφέρεται ότι «η διάρκεια των συμβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου του προσωπικού που περιλαμβάνεται στους προσωρινούς πίνακες κατάταξης της Προκήρυξης 3Κ/2018 (τ. ΑΣΕΠ 4/2018) και απασχολείται προσωρινά, σύμφωνα με την παρ. 18 του άρθρου 18 του ν. 2190/1994 (Α΄ 28), παρατείνεται από τη λήξη τους και μέχρι τη δημοσίευση των οριστικών πινάκων διοριστέων της Προκήρυξης 3Κ/2018 από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού».

Κατόπιν τούτου, επανέρχονται στην εργασία τους, στη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Καλαμάτας, 12 άτομα, οδηγοί απορριμματοφόρων και εργάτες καθαριότητας, γεγονός που θα οδηγήσει στην εξομάλυνση της κατάστασης όσον αφορά στην αποκομιδή των απορριμμάτων στην Καλαμάτα.


Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ