ΤΕΛΕΤΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ ΤΟΥ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΤΗΣ 79 ΑΔΤΕ « ΜΥΚΑΛΗ» ΣΤΗΝ ΣΑΜΟ. (ΦΩΤΟ)Με σεμνότητα, απλότητα και σε κλίμα συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 9 Ιανουαρίου 2019, ο Αγιασμός και η Ακολουθία της Θεμελίωσης ενός νέου Ιερού Ναού αφιερωμένου στους Ισαποστόλους Άγιο Κωνσταντίνο και Αγία Ελένη, στον περιβάλλοντα χώρο του Στρατηγείου της 79 ΑΔΤΕ.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών, μετά τον αγιασμό τοποθέτησε το θεμέλιο λίθο του Ιερού Ναού μαζί με το Διοικητή Ταξίαρχο της 79 ΑΔΤΕ κ. Γεώργιο Κουρή.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Ευσέβιος στην ομιλία του ευχήθηκε, με τις ευλογίες των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, να έχει ο Στρατός πάντοτε νίκες, πνευματικές και ηθικές. Όπως ο Σταυρός είναι το σύμβολο της θυσίας και της αγάπης, πράγμα που υπάρχει στα σώματα ασφαλείας, να κρατηθούν αυτά γερά δεμένα για το καλό του τόπου και την ενδοξότητα του έθνους. Κλείνοντας ευχαρίστησε και έδωσε τα θερμά του συγχαρητήρια στον κ. Ταξίαρχο και το προσωπικό της 79 ΑΔΤΕ, για την πρωτοβουλία ανέγερσης Ιερού Ναού σε χώρο στρατοπέδου.

Ο Ταξίαρχος της 79 ΑΔΤΕ, σε δηλώσεις του, μίλησε για την ιδέα θεμελίωσης ενός Ναού, όταν ανέλαβε καθήκοντα το Μάρτιο του 2018 και διαπίστωσε την έλλειψη Ιερού Ναού στο Στρατηγείο της Ταξιαρχίας και από τότε είχε την επιθυμία θεμελίωσης εκκλησίας. Ευελπιστεί δε ότι με τη δυναμική και τα μέσα που διαθέτει ο Στρατός, μέσα Μαρτίου ο Ιερός Ναός να είναι έτοιμος για να πραγματοποιηθούν τα θυρανοίξια της εκκλησίας.

Μετά το πέρας της θεμελίωσης, δόθηκε δεξίωση σε χώρο του κτιρίου της Ταξιαρχίας, όπου πραγματοποιήθηκε και η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας για τα στελέχη και τις μονάδες που ανήκουν στη διοίκηση της 79 ΑΔΤΕ. Ο Σεβασμιώτατος ευχαριστώντας την Ταξιαρχία για το πολύτιμο έργο και την ασφάλεια που παρέχουν στον τόπο, τιμώντας και τα 40 χρόνια παρουσίας της 79 ΑΔΤΕ στην περιοχή, παρέδωσε ευεγερτήριο και σταυρό στον Ταξίαρχο κ. Γιώργο Κουρή.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος, η πρόεδρος του ΔΟΠΠΟΝΑΣ κα Άννη Ανδρεάδου, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Εμπορίου κ. Γιώργος Κυριαζής, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Στεφανής, εκπρόσωποι Πολεμικού Ναυτικού και Αεροπορίας, εκπρόσωποι μονάδων που βρίσκονται υπό τη διοίκηση της 79 ΑΔΤΕ, ο πρόεδρος των Αποστράτων Αξιωματικών κ. Μανώλης Κυριαζής, ο πρόεδρος των Εφέδρων Αξιωματικών κ. Μανώλης Πέτρου αλλά και πολίτες.


Ελένη Χατζηγεωργίου
ΠΗΓΗ: http://samostoday.gr

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ