ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΣΑΙΤΟΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΜΠΑΣΑΚΙΔΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣΤη θέση του από την υπερασπιστική γραμμή που τηρεί ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ και κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια για το θάνατο κατά το σαϊτοπόλεμο του Κώστα Θεοδωρακάκη, Νίκος Μπασακίδης, διαχωρίζει από χθες ο Δήμος Καλαμάτας, ενώ και ο κ. Μπασακίδης φαίνεται να επιλέγει το δρόμο της σύγκρουσης.

Αυτό φάνηκε αρχικά από το εξής γεγονός: αν και στην πρώτη συνεδρίαση του δικαστηρίου, την Τρίτη, στο πλευρό της υπεράσπισης του κ. Μπασακίδη, εκτός από το δικηγόρο του Κώστα Μαργέλη, είχαν βρεθεί εκφράζοντας την πρόθεσή τους να τον εκπροσωπήσουν ο αντιδήμαρχος, αντιπρόεδρος της «Φάρις» και δικηγόρος, Σάκης Ηλιόπουλος, αλλά και ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Καλαμάτας, Μπάμπης Δημητρόπουλος, χθες ο κ. Μπασακίδης εκπροσωπήθηκε μόνο από τον κ. Μαργέλη. Από την πλευρά πάλι του κ. Μπασακίδη, δημόσια ο δικηγόρος του Κώστας Μαργέλης, μεταφέροντας δήλωσή του, κατήγγειλε ότι από το μεσημέρι της Πέμπτης από τη «Φάρις» έχει γίνει ανάκληση από τη «Διαύγεια» εγγράφων που αφορούν στο σαϊτοπόλεμο, κάνοντας λόγο για προσπάθεια απόκρυψης στοιχείων και συσκότισης των πραγμάτων.

Πάντως, πηγές από το Δήμο Καλαμάτας και τη «Φάρις» δηλώνουν πως κανένα έγγραφο για το σαϊτοπόλεμο δεν έχει ανακληθεί, πλην ενός που αφορούσε στη συναυλία της «Καμεράτα» και από λάθος είχε μπλεχτεί με τη διοργάνωση του σαϊτοπόλεμου.

Πάντως, χθες από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας δόθηκε νέα προθεσμία εντός του 15νθημέρου που προβλέπει ο νόμος, για την εκδίκαση της υπόθεσης των 7 κατηγορουμένων, κάνοντας δεκτά αιτήματα που αφορούσαν στη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης και τη συμπλήρωση της δικογραφίας με αποτελέσματα εργαστηρίων, απορρίπτοντας όμως αίτημα να κληθούν να καταθέσουν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας και ο πρόεδρος της «Φάρις», Ιωάννης Δούζης.

Οικογένεια

Με την έναρξη της χθεσινής ακροαματικής διαδικασίας ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Περικλής Ξηρογιάννης, όπως έγραψε και χθες το «Θ», δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής εκ μέρους της συζύγου και των δύο ανήλικων παιδιών του Κώστα Θεοδωρακάκη, για ψυχική οδύνη κατά όλων των κατηγορουμένων.

Ο δικηγόρος Αντώνης Κατσάς, που εκπροσωπεί τον κατηγορούμενο 62χρονο αρχηγό του μπουλουκιού και τέσσερα μέλη – σαϊτολόγους, ζήτησε, όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοί του, να δοθεί νέα αναβολή, για να συμπληρωθεί η δικογραφία.

Σημείωσε πως υπάρχει πλούσιο βιντεοληπτικό υλικό, το οποίο πρέπει να εξετασθεί από ειδικούς, ενώ προσέθεσε ότι στα χέρια του από προχθές έφθασε νέο βίντεο, το οποίο εκτιμά πως αποδεικνύει ότι η φονική σαΐτα δεν προέρχεται από αυτές που είχε ο 62χρονος πελάτης του. Παρατήρησε, όμως, πως κανείς από τους διαδίκους δεν έχει την εμπειρία να εξετάσει αυτό το υλικό και για να υπάρξουν ασφαλή συμπεράσματα ζήτησε να ορισθεί πραγματογνώμονας που θα εξετάσει όλο το υλικό και θα συντάξει τεχνική έκθεση που θα καταθέσει στο δικαστήριο.

Επίσης, να δοθεί ο χρόνος, ώστε να συμπληρωθεί η δικογραφία με την ιατροδικαστική έκθεση από τη νεκροψία, τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων από τον κάλυκα σαΐτας που βρέθηκε δίπλα στον Κώστα Θεοδωρακάκη όταν χτυπήθηκε και τα αποτελέσματα από τις εργαστηριακές αναλύσεις των σαϊτών και των υλικών κατασκευής τους που κατασχέθηκαν στην αποθήκη στο Άγιο Σίδερη.

Καταλήγοντας ο κ. Κατσάς ζήτησε να κληθούν ως μάρτυρες στη δίκη ο δήμαρχος κ. Νίκας και ο πρόεδρος της «Φάρις» κ. Δούζης.

Εμφύλιος στο Δήμο

Η δικηγόρος του έκτου κατηγορούμενου σαϊτολόγου, Δέσποινα Τσιλιβαράκη, συμφώνησε πως πρέπει να συμπληρωθεί ο φάκελος της δικογραφίας με τα υπόλοιπα στοιχεία που ανέφερε ο κ. Κατσάς, καθώς και ότι η Πολιτική Αγωγή δεν μπορεί να παρασταθεί για κατηγορούμενους που από την κατηγορία που αντιμετωπίζουν δεν προκύπτει βλάβη για την οικογένεια.

Εκ μέρους του κ. Μπασακίδη ο δικηγόρος Κώστας Μαργέλης συμφώνησε με το αίτημα της αναβολής για να συμπληρωθεί η δικογραφία, ενώ ζήτησε να κληθούν ακόμα ως μάρτυρες ο πρόεδρος του Συλλόγου Σαϊτολόγων και μέλη του, αλλά και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.

Στη συνέχεια, μεταφέροντας δήλωση του κ. Μπασακίδη, είπε ότι την «αποκλειστική ευθύνη οργάνωσης του σαϊτοπόλεμου είχε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Καλαμάτας, “Φάρις”» και συμπλήρωσε: «Είχε ανατεθεί σε αυτήν η διοργάνωση, η λήψη των μέτρων ασφαλείας και η τήρηση των κανόνων ασφαλείας. Εν όψει της τήρησης της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, η Κοινωφελής Επιχείρηση “Φάρις” προέβη σε ορισμένες συμφωνίες, σύναψε συμφωνητικά με ιδιωτικούς φορείς και αυτά θα προσκομισθούν. Παρόλα αυτά, χθες το μεσημέρι από τη 1.00 έως τις 2.00, αυτό το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Καλαμάτας, για να παραπλανήσει τη δικαιοσύνη και να συσκοτίσει τα πράγματα, προβαίνει στη “Διαύγεια” σε ανάκληση των αποφάσεων που είχε προβεί.

Αυτή τη στιγμή στη “Διαύγεια” δεν υπάρχει ούτε το ιδιωτικό συμφωνητικό που είχε αναθέσει σε εταιρεία τη λήψη μέτρων για την εκτέλεση του σαϊτοπόλεμου. Υπάρχει απόκρυψη στοιχείων και διαπράττουν ποινικό αδίκημα».

Κλείνοντας είπε ότι σχετικά έγγραφα θα κατατεθούν στην Εισαγγελία.

Αναβολή

Στη συνέχεια η εισαγγελέας Έδρας ζήτησε να γίνουν δεκτά τα αιτήματα για κλήση νέων μαρτύρων και συμπλήρωση της δικογραφίας, αλλά όχι τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης. Έπειτα από διάσκεψη το δικαστήριο ομόφωνα αποφάσισε την αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης για τις 15 Μαΐου, προκειμένου να συμπληρωθεί ο φάκελος της δικογραφίας με την ιατροδικαστική έκθεση και τις απαντήσεις των εργαστηρίων για τα κατασχεθέντα, ενώ διέταξε τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από τα εργαστήρια της Αστυνομίας του βιντεοληπτικού υλικού. Ωστόσο, απέρριψε το αίτημα για κλήση νέων μαρτύρων, ενώ δέχτηκε την παράσταση πολιτικής αγωγής μόνο για τους δύο που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, τον 62χρονο αρχηγό του μπουλουκιού και τον κ. Μπασακίδη.

ΠΗΓΗ: tharrosnews.grΟι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ