ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΝΩΣΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣΣοκαρισμένη και άφωνη η κοινωνία της Καλαμάτας παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση που εμπλέκει γνωστούς Καλαματιανούς επιχειρηματίες και έχει οδηγήσει ήδη, σε αρκετές συλλήψεις και προσαγωγές, με φόντο κατηγορίες που σχετίζονται με το οικονομικό έγκλημα σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

ΠΡΟΣΩΠΑ ΥΠΕΡΑΝΩ ΥΠΟΨΙΑΣ

Από τα ξημερώματα ξεκίνησε και εξελίχθηκε μέχρι τις πρώτες ώρες της ημέρας μια μεγάλη, ευρεία, παράλληλη και συντονισμένη επιχείρηση από δυνάμεις της Αστυνομίας που οδήγησε σε σειρά συλλήψεων στην Καλαμάτα, με πρόσωπα υπεράνω… υποψίας γνωστούς επιχειρηματίες της μεσσηνιακής πρωτεύουσας και άλλους, να οδηγούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.

ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Τον κύριο συντονισμό στην επιχείρηση τον είχαν οι κεντρικές υπηρεσίες της Αστυνομίας από την Αθήνα και όλα έγιναν ακαριαία και με την συνδρομή πολλών Διευθύνσεων. Είναι δε χαρακτηριστικό για να κατανοήσει κανείς και το μέγεθος της επιχείρησης που έγινε εδώ τις πρωινές ώρες, πως συλλήψεις την ίδια ώρα υπήρξαν και στην Αθήνα και συνδέονται με αδίκημα που είχε τελεστεί το περασμένο διάστημα  στην πόλη της Καλαμάτας.

ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ.


Διαφαίνεται πως εδώ και καιρό τα εξελιγμένα μέσα καταγραφής και παρακολούθησης της Αστυνομίας είχαν εντοπίσει και έχουν αποτυπώσει την σύνδεση περισσότερων από 10 ατόμων και το ένα κομμάτι μετά το άλλο σταδιακά συμπληρωνόταν από τις επικοινωνίες και όχι μόνο… Έτσι, τα πρόσωπα αυτά αναμένεται να αντιμετωπίσουν βαρύτατες κατηγορίες που στοιχειοθετούνται γύρω από την σύσταση εγκληματικής ομάδας για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.


Όλα αυτά φυσικά αναμένεται να ξεκαθαρίσουν και να στοιχειοθετηθούν πιο συγκεκριμένα από την ίδια την Αστυνομία – τονίζεται πως κεντρικά θα υπάρξουν ανακοινώσεις – και είναι φυσικό πως στο άκουσμα και μόνο των… ψιθύρων για τα ονόματα, οι πολίτες έχουν μείνει συγκλονισμένοι και σοκαρισμένοι, για τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση αυτή – πολλούς πολίτες της διπλανής πόρτας – που θα μας απασχολήσει έντονα ως φαίνεται.

 ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

Οι συλληφθέντες να σημειωθεί πως κρατούνται στην Α. Δ. Μεσσηνίας και αύριο αναμένεται να μεταφερθούν στο Δικαστικό Μέγαρο και να τους αποδοθούν κατηγορίες σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.


Οι μέχρι τώρα πληροφορίες μιλάνε για 7-13 συλλήψεις, ενώ δεν έχουν γίνει προς ώρας επίσημες ανακοινώσεις από τις αστυνομικές αρχές. Πηγές, πάντως αναφέρουν ότι οι συλλήψεις έχουν σχέση με υποθέσεις οικονομικού εγκλήματος.

Με τις κατηγορίες της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες συνελήφθησαν σήμερα τα ξημερώματα στην Καλαμάτα επαγγελματίες, σε μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας μέσα στη νύχτα.


Οι συλλήψεις που έχουν γίνει αγγίζουν τις 10, ενώ συνελήφθησαν και στην Αθήνα δύο άτομα ως υπεύθυνα αδικήματος που είχε συμβεί σε βάρος τρίτου στις αρχές του χρόνου στην Καλαμάτα.

Στις επιχειρήσεις έλαβαν μέρος πολλές υπηρεσίες της Αστυνομίας, ενώ οι κατηγορούμενοι αύριο θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα για να τους ασκηθούν διώξεις.


Από νωρίς το πρωί υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση και συνεργασία Αστυνομικών υπηρεσιών κι εκτός Μεσσηνίας και προσήχθησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, μετά από έρευνες και στα σπίτια τους, 13 άτομα, τα οποία φέρονται να έχουν μεταξύ τους οικονομικές συναλλαγές και δοσοληψίες οι οποίες και διερευνώνται, ενώ ελέγχονται και πιθανόν να έχουν σχέση με την υπόθεση και άλλα περιστατικά του παρελθόντος, που αφορούν κάποιους από τους συλληφθέντες.


Η υπόθεση είναι σε εξέλιξη ενώ αναμένεται κι επίσημη ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία τις επόμενες ώρες.Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ