ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ: “ΕΠΙΒΙΩΣΑΜΕ 17 ΑΙΩΝΕΣ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΛΗΜΑ ΘΕΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ” ΕΙΜΑΙ ΛΥΠΗΜΕΝΟΣ KAI ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Συγκλονισμένος δήλωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου Πρόεδρου Ταγιπ Ερντογάν για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί.

Μιλώντας στην Washington Post ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας τόνισε “Τι μπορώ να πω ως χριστιανός κληρικός και Έλληνας πατριάρχης στην Κωνσταντινούπολη; Αντί να ενώσουμε, μια κληρονομιά 1.500 ετών μας χωρίζει. Είμαι λυπημένος και συγκλονισμένος”,

“Επιβιώσαμε 17 αιώνες και εφόσον είναι θέλημα θεού θα μείνουμε εδώ για πάντα” πρόσθεσε ο Πατριάρχης απαντώντας στο ερώτημα του δημοσιογράφου για το  πόσο ο ναός της Αγιάς- Σοφιάς, άδειος και παραμελημένος, θα μπορούσε να μείνει όρθιος όταν στην Κωνταντινούπολη ζουν πια ελάχιστοι Έλληνες.


Στο δημοσίευμα της Washington Post γίνεται αναφορά στην προκλητική ρητορική του Προέδρου Ερντογάν με το μέσο ενημέρωσης να κάνει λόγο για τοξική γλώσσα στη συζήτηση περί Αγιάς Σοφιάς, η οποία, όπως αναφέρει υπογραμμίζει τους αιώνες θρησκευτικής αντιπαλότητας.


Πηγή – πληροφορίες: https://orthodoxia.info 

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».


Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ