Ο ΕΡΝΤΟΥΑΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΜΕΧΜΕΤ ΦΑΤΙΧ ΚΑΙ ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ

 

Σε μία άκρως συμβολική  κίνηση προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντουάν ενόψει της αποστολής του Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

 

Ο Τούρκος πρόεδρος μετά την προσευχή στην Αγία Σοφία, μαζί με τον κυβερνητικό του εταίρο τον Μπαχτσελί, πήγαν για δεύτερη προσευχή στον τάφο του Μωάμεθ του Πορθητή!

 

Ο Ερντογάν ζήτησε από τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου Μουσταφά Σεντόπ να ηγηθεί της προσευχής κατά την οποία ζήτησαν  από τον Αλλάχ νέες κατακτήσεις για την Τουρκία.

 

Ο πρόεδρος της τουρκικής Βουλής Μουσταφά Σεντόπ, μαζί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσευχήθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής στον τάφο του Μωάμεθ του Πορθητή, του κατακτητή της Κωνσταντινούπολης, μεταδίδει η ιστοσελίδα «Τουρκικά Νέα». Μαζί, στην προσευχή, ήταν και ο Μπαχτσελί, ο ηγέτης των ακροδεξιών Γκρίζων Λύκων.

 

 

 

Σε βίντεο από την προσευχή που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, μεταξύ άλλων ακούγονται και τα εξής:

 

Şentop: «Bu okuduğumuz Kuranları fethin babası Fatih Sultan Mehmed Hazretlerinin ruhuna ulaştır. Bugün Ayasofya Kebir camini açtık. Fatih sultan Mehmet hazretlerinin 1453’teki fethinin hatırası, sembolü. Bu büyük gayreti milletimizin yeni fetihlere gitmesi yolunda bir vesile kıl».

 

Erdoğan: «Amin»

 

Δηλαδή:

Σεντόπ: «Το Κοράνι που διαβάσαμε μετέφερε το στην ψυχή του πατέρα της άλωσης, στην εξοχότητα του σουλτάνου Μωάμεθ του Πορθητή. Σήμερα εγκαινιάσαμε το τζαμί Αγιασοφία Κεμπίρ. Σύμβολο και ανάμνηση της κατάκτησης του 1453 από την εξοχότητα του σουλτάνου Μωάμεθ του Πορθητή. Αυτήν την μεγάλη προσπάθεια, κάνε την δρόμο για νέες κατακτήσεις του έθνους μας».

 

Ερντογάν: «Αμήν».

 

Οι άνθρωποι διαλαλούν δημόσια και ηχηρά τους σχεδιασμούς τους.

 

Δεν κοροϊδεύουν, είναι ειλικρινείς και πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε.   

                                                           

Πηγή – πληροφορίες: https://www.tribune.gr

  Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

 Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».


Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ