ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΠΥΡΙΔΑΚΟΥ: «ΑΠΟΧΩΡΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΤΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΣΕ ΑΒΑΤΟ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ... ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΩ ΠΑΨΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΣΥΜΠΛΕΩ ΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ...»

Η κα Μαργαρίτα Παπαδάκου, δημοσιοποίησε σήμερα, την ακόλουθη επιστολή:


«Προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου 

Παπαδιάνικα, 18 Μαΐου 2021

Κύριε Πρόεδρε,

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με την παρούσα επιστολή εκφράζω την ειλημμένη απόφαση μου να πορευτώ ανεξάρτητα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου από τώρα και στο εξής και έως τη λήξη της θητείας μου.

Πριν λίγο καιρό όπως γνωρίζετε υπέβαλα την παραίτηση μου από τη θέση της Εντεταλμένης Συμβούλου για τις επετειακές εκδηλώσεις των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης για την Πελοπόννησο. Προτού λάβω την απόφαση αυτή, εξάντλησα κάθε περιθώριο συνεννόησης με τον επικεφαλής της παράταξης μου και Περιφερειάρχη, τονίζοντας του, σε κάθε ευκαιρία τις καθυστερήσεις και επισημαίνοντας τις ελλείψεις και αδυναμίες στη διοργάνωση τού, υψίστης σημασίας και συμβολισμού για την Πελοπόννησο, εορτασμού των 200χρονων. Όλα αυτά με αίσθημα ευθύνης και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που ο ίδιος μού είχε αναθέσει καθώς ουδέποτε αποτελούσε για μένα αυτοσκοπό η διατήρηση μιας έμμισθης θέσης αλλά αποκλειστικά και μόνο η διεκπεραίωση των καθηκόντων μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Προς επίρρωση των ανωτέρω διαθέτω πλήθος επιστολών που του απέστειλα καθ’ όλη την διάρκεια που διατήρησα την αρμοδιότητα της Εντεταλμένης Συμβούλου καθώς και συγκροτημένο σχέδιο δράσης το οποίο κατέθεσα και για το οποίο έχετε λάβει όλοι γνώση. Ως απάντηση έλαβα μια και μοναδική επιστολή το ύφος της οποίας μαζί με σειρά άλλων λόγων στους οποίους έχω ήδη αναφερθεί με οδήγησαν στην παραίτησή μου. Παρά τη συναισθηματική φόρτιση που μου επέφερε η συνειδητή απόφαση μου να παραιτηθώ, υπήρξε μέχρι πρότινος πρόθεση από πλευράς μου να συνεχίσω ως μέλος της παράταξης «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο» με αποκλειστικό γνώμονα την αίσθηση καθήκοντος απέναντι στους συμπατριώτες μου που με τίμησαν με την ψήφο τους αλλά απέναντι και σε όλους εκείνους που στήριξαν το συνδυασμό μας στις περιφερειακές εκλογές. Επιπλέον, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στο οποίο ανήκω ιδεολογικά και έχω θεσμικό ρόλο, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού απέναντι στα υπόλοιπα μέλη της παράταξης με τα οποία αγωνιστήκαμε για την νίκη και τέλος ως στάση ζωής αφού δεν είναι ίδιον του χαρακτήρα μου η περιφορά από στασίδι σε στασίδι αρκεί να βολεύομαι. Συνέχισα μέχρι σήμερα να στηρίζω τις προτάσεις της παράταξης μου στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου παρά τις όποιες διαφωνίες ή ενστάσεις είχα σε συγκεκριμένα θέματα και προσπάθησα να συμμετέχω θετικά διακείμενη στην επίλυση των όποιων προβλημάτων. Βρέθηκα στη δυσάρεστη θέση, μετά την παραίτηση μου να δοκιμάσω από πρώτο χέρι την προσβλητική και απαξιωτική συμπεριφορά του κ. Περιφερειάρχη και των συνεργατών του.

Για του λόγου το ακριβές: Δεν προσκλήθηκα ξανά στις ενδοπαραταξιακές συνεδριάσεις, δεν προσκλήθηκα σε υπογραφή συμβάσεων  από τον Περιφερειάρχη στην ΠΕ Λακωνίας ακόμα και σε εκείνες που αφορούσαν δικές μου προτάσεις όπως η Υφαντική στο Γεράκι ή σε καμία δημόσια παρουσία της παράταξης.

Συχνά πυκνά είτε κατά μόνας, είτε από κοινού συγκεκριμένοι συνάδελφοι μου από την παράταξη επισκέπτονται το Δήμο μου - δεν τους αδικώ, είναι υπέροχοι τόποι και η Μονεμβασιά και η Νεάπολη και με πολύ φιλόξενους ανθρώπους- συναντούν θεσμικούς εκπροσώπους εν αγνοία και συνεπώς απουσία μου και φωτογραφίζονται στα κοινωνικά δίκτυα για να προωθήσουν τουριστικά τον τόπο μου.

Ακόμα και σε τοπικές γιορτές του Δήμου Μονεμβασίας παρέστη ο Περιφερειάρχης κάνοντας αυτοψία μαζί με τις δημοτικές αρχές σε έργα της Περιφέρειας και εγώ είχα πλήρη άγνοια και για την επίσκεψη και για το πρόγραμμά του.

Σκέφτομαι και αναρωτιέμαι, πίστευε όντως ο κ. Περιφερειάρχης τις γεμάτες στόμφο δηλώσεις του στο Περιφερειακό Συμβούλιο, σύμφωνα με τις οποίες δεν τρέφει αρνητικά συναισθήματα για την κ. Σπυριδάκου και πως απλώς απεδέχθη μια παραίτηση; Αν έτρεφε αρνητικά συναισθήματα δηλαδή ποια θα ήταν η συμπεριφορά του; Προτρέπω όλους να επισκέπτονται πλέον ανενδοίαστα ακόμα και την Πλύτρα και τα Παπαδιάνικα, το χωριό μου, δηλώνω απερίφραστα όμως πως από εδώ και στο εξής θα ασκήσω το δικαίωμα μου να διαφυλάξω την αξιοπρέπεια μου και ταυτόχρονα να κάνω και ένα τελευταίο δώρο στην παράταξη στην οποία έφερα 4000 και πλέον ψήφους και να τη διασώσω από την αυτογελοιοποίηση που υφίσταται υιοθετώντας μικροπρεπείς και αλαζονικές συμπεριφορές. Το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι δεν αρμόζει στο χαρακτήρα μου. Αφού αποτελώ προφανώς πλέον persona non grata γιατί δεν βρίσκεται το απαραίτητο θάρρος να προχωρήσει η διαγραφή μου;

Ο σοφός ελληνικός λαός λέει «αν δεν σε θέλουν μια δεν πρέπει να θέλεις δέκα»!.

Σας διευκολύνω λοιπόν διότι δεν διαθέτετε τα κότσια και κόβω εγώ τον ομφάλιο λώρο. Αποχωρώ από μια παράταξη που έχει μετεξελιχθεί σε άβατο αυταρχισμού και καισαρικής νοοτροπίας ώστε να απαλλαγούμε από την ανυπόφορη ανάγκη συνύπαρξης σε μια παράταξη με την οποία έχω πάψει πλέον να συμπλέω σε βασικά ζητήματα συμπεριφοράς, δημοκρατίας και στρατηγικού σχεδιασμού με τον επικεφαλής της με τον οποίο θα έλεγα ότι το χάσμα είναι αγεφύρωτο.

Συνεχίζω πλέον με απόλυτη ελευθερία και καθαρή συνείδηση την διεκδίκηση των συμφερόντων του τόπου μου, του νομού Λακωνίας και της Περιφέρειας. Συνεχίζω τον αγώνα για την αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής μας, την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, την ενίσχυση του επιχειρείν και τη στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής με κυρίαρχα θέματα την κατοχύρωση πιστοποιημένων ονομασιών προέλευσης για τα προϊόντα της Λακωνίας και την ανάπτυξη ενός παγκοσμίου εμβέλειας brand name για την Πελοπόννησο.

Συνεχίζω και ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ να μάχομαι για τη μετεξέλιξη της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης σε Περιφερειακή Διακυβέρνηση για να σταματήσει πλέον η Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα να αποτελεί το «φτωχό συγγενή» και να διαδραματίσει τον κομβικό ρόλο που της αρμόζει όπως συμβαίνει σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες. Για άλλη μια φορά σας ζητώ κ. Πρόεδρε όπως έκανα και σε επιστολή μου προς εσάς μετά την αντιδημοκρατική στάση του κ. Περιφερειάρχη και την άρνηση του να ολοκληρωθεί η συζήτηση για τα 200χρονα στο Πε.Συ, να έρθει το θέμα της αντικατάστασης μου στη Γνωμοδοτική Επιτροπή ώστε αυτή να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία της.

Κλείνοντας για να είμαι απολύτως δίκαιη απέναντι στον Περιφερειάρχη, θα ήθελα να τον ευχαριστήσω γιατί μου εμπιστεύτηκε θέση ευθύνης και παρά τα σημαντικά προβλήματα που προέκυψαν κατά τη συνεργασία που είχαμε σε όλο αυτό το διάστημα, έκανε δεκτές μερικές από τις εισηγήσεις μου οι οποίες ή έχουν υλοποιηθεί ή είναι σε πορεία υλοποίησης. Συγκεκριμένα:

 

Μεταφορά ΑμεΑ για την πραγματοποίηση της αθλητικής δραστηριότητας «Τζάμπολ Αγάπης» στους Μολάους Λακωνίας

Δράση εκπαίδευσης σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γερονθρών σχετική με την Υφαντική Τέχνη στο Γεράκι Λακωνίας. Ελπίζω επίσης να υλοποιηθεί η πρόταση του Συλλόγου στο πλαίσιο των δράσεων για το /21, για ψηφιακό μουσείο υφαντικής τέχνης στο Γεράκι.

Έκδοση του συγγράμματος του σπουδαίου πνευματικού ανθρώπου της Σπάρτης, Δημητρίου Κατσαφάνα, «ΜΥΣΤΡΑΣ, Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ (1262 – 1821)» Ιστορία - Μνημεία - Τέχνη - Κοινωνία - Ζωή.

Πραγματοποίηση σειράς εκδόσεων σχετικών με την επέτειο των διακοσίων χρόνων, με κορυφαίες «Το Χρονολόγιο της Επανάστασης» του Καθηγητή Θανάση Χρήστου μεταφρασμένο σε τέσσερις γλώσσες και τον κατάλογο συλλογής σχετικής με τη Ναυμαχία του Ναυαρίνο του συλλέκτη Αντώνη Τάντουλου.

 

Μετά τιμής,

Μαργαρίτα Σπυριδάκου»

 

Πηγή – πληροφορίες: https://www.spartorama.gr

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Αρχείο

Φόρμα επικοινωνίας

Αποστολή

Labels

12Ο ΠΕΑ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 1821 1940 2022 5G 77 ΜΕ 9ο ΣΠ ΑΓΓΛΙΑ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΑΓΙΟΣ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΔΟΛΦΟΣ ΧΙΤΛΕΡ ΑΕΙ ΑΕΚ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΡ. ΜΟΥΣΤΑΚΗΣ ΑΘΗΝΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΙ ΑΙΓΑΙΟ ΑΙΓΙΟ ΑΙΜΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΛΟΓΑ ΙΠΠΟΙ ΑΛΩΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΛΩΝΙΣΜΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΝΔΑΝΙΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΥΔΑΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ ΑΟΖ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΜΕΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΑΠΟΚΡΙΑ αρ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΑΡΗΣ ΓΑΛΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑ ΑΡΝΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΑΡΦΑΡΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΡΧΙΜ. ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΑΠ. ΒΑΔΡΑΧΑΝΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ. ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΒΑΛΥΡΑ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΣΚΟΛΑΡΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΗΜ. ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΖΙΩΖΙΑΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ ΒΙΑΣΜΟΣ ΒΙΒΛΙΟ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΝΤΕΟ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΒΟΥΛΚΑΝΟΣ ΒΡΟΜΩΒΡΥΣΗ ΒΡΥΣΗ ΤΟΥ ΤΖΟΥΜΗ ΓΑΛΑΖΙΑ ΝΥΧΤΑ ΓΑΛΛΙΑ ΓΑΜΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΕΝΝΗΤΟΥΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΑΒΑΣ ΓΛΥΚΑ ΓΟΕΒ ΓΡΙΠΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΕΔΔΗΕ ΔΕΗ ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΑ ΔΕΣΥΛΛΑ ΔΕΥΑΚ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΆΡΘΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΡΑ ΔΡΑΜΑΛΗΣ ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΑΑΣ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΡΕΥΝΑ – ΙΣΤΟΡΙΑ - ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΕΚΑΒ ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ - ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΕΛΙΣΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΟΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΛΛΗΝΟΜΝΗΜΟΝΕΣ ΕΜΑΚ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΜΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΟΚΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΝΩΜΗΣ – ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΥΑΝ ΕΡΤ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΕΥΧΕΣ ΕΦΟΡΙΑ ζ ΖΕΛΕΝΣΚΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΑ ΉΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΈΘΙΜΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΗΠΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΘΑΥΜΑΤΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΕΡΙΣΜΑ ΘΕΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΛΙΨΗ ΘΟΥΡΙΑ ΙΑΠΩΝΙΑ ΙΑΤΡΟΣ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑΣ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΔΗΜΙΟΒΑΣ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΡΟΦΗΤΗ ΙΩΗΛ ιερο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΛΑΤΕΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΛΑΤΕΩΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΗΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΙΘΩΜΗ ΙΜΒΡΟΣ ΙΠΠΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ ΙΡΑΝ ΙΣΘΜΟΣ ΙΣΛΑΜ ΙΣΠΑΝΙΑ ΙΣΡΑΗΛ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΚΑΝΑΔΑΣ ΚΑΡΑΓΑΤΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΩΖΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΡΒΕΛΙ ΚΑΡΕΛΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΚΑΤΑΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΔΑΠ ΑμεΑ ΚΕΝΕΝΤΙ ΚΗΔΕΙΑ ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΙΕΒΟ ΚΙΝΑ ΚΙΝΑΛ ΚΚΕ ΚΛΟΠΕΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΚΟΡΕΑ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ ΚΟΡΩΝΑΪΟΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΚΟΥΤΣΑΒΙΤΙΚΗ ΦΟΡΕΣΙΑ ΚΡΑΣΙ ΚΡΗΤΗ ΚΤΕΛ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΥΝΗΓΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΚΥΠΡΟΣ ΚΩ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΛΑΔΑ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΛΑΜΠΡΟΣ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΑΡΙΣΑ ΛΕΝΙΝ ΛΗΜΝΟΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΛΙΜΝΗ ΛΟΑΤΚΙ ΛΥΚΕΙΟ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΝΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΑΔΑΜ ΓΚΡΟΓΚΟΥ ΜΑΣΚΑ ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ ΜΑΥΡΟΖΟΥΜΕΝΑ ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ ΜΕΡΑ25 ΜΕΡΚΕΛ ΜΕΣΣΗΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΞΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΜΟΝΑΧΙΚΗ ΚΟΥΡΑ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗΣ ΜΟΣΧΑ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΑΣΑΚΙΔΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΥΚΟΝΟΣ ΝΑΘΑΝΑΗΛ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΕΑ ΕΙΣΟΔΟ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΝΕΑ ΡΩΜΗ ΝΕΑ ΡΩΜΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΝΕΑ ΣΚΗΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΝΕΔΟΥΣΑ ΝΕΚΡΟΙ ΝΕΡΟ ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΝΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΛΑΡΗΣ ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΥΧΤΑ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΟΜΑ ΟΔΥΝΗ ΟΘΩΝΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΟΙΧΑΛΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΠΚΕ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΟΣΕ ΟΣΦΠ ΟΤΕ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΓΩΤΟ ΠΑΪΣΙΟΣ ΠΑΚΟΕ ΠΑΜΙΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΥΛΚΑΝΙΩΤΙΣΣΑ ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΥΡΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ ΠΑΟ ΠΑΟΚ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΟΓΡΙΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΠΟΥΚΑΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΧΑ ΠΑΤΡΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΕΝΘΟΣ ΠΕΡΣΙΑ ΠΕΤΑΛΙΔΙ ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ ΠΕΥΚΟ ΠΗΔΗΜΑ ΠΙΠΙΝΑ ΚΟΥΜΑΝΤΟΥ ΠΛΑΤΥ ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΠΛΟΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟΣ πολι ΠΟΛΙΑΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΛΙΜΝΙΟ ΠΟΝΟΣ ΠΟΡΝΗ ΠΟΤΑΜΙ ΠΟΤΟ ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΙΓΚΙΠΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΠΤΥΧΙΟ ΠΤΩΧΟΣ ΠΥΛΟΣ ΠΥΡΓΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ. ΡΩΣΙΑ ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΑΜΟΣ ΣΔΟΕ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΕΡΒΙΑ ΣΚΑΛΑ ΟΙΧΑΛΙΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΣΤΑΣΙΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΣΤΟΥΠΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΑ ΑΓΙΑ ΠΑΘΗ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΠΛΑΤΥ ΤΑΜΠΑΡΗΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΤΑΥΓΕΤΟΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΤΕΙ ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ ΤΖΑΚΙΑ ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗΣ ΤΖΟΥΜΗΣ ΤΗΝΟΣ ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΛΑΤΕΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΡΑΝΟΥΛΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΤΡΟΧΑΙΟ ΤΣΑΚΩΝΑ ΤΣΙΟΔΡΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΥΓΕΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΦΑΓΗΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΦΛΑΡΙΟΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΦΟΝΙΚΟ ΦΡΙΚΗ ΦΥΛΑΚΗ φω ΦΩΤΑ LED ΦΩΤΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ χαρ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ ΧΑΣΙΣΙ ΧΟΡΤΑΡΕΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΚΑΠΟΥΤΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Χρυσόστομος Καράμπελας ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟΣ ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ ΩΝΑΣΕΙΟ ΩΝΑΣΗΣ BEETLE c COVID-19 e FACEBOOK FAKE NEWS GAY i INSTAGRA INSTAGRAM INTERNET LOCKDOWN MAGAZINE p PLATI PLATY PLATY MAGAZINE PLATY NEWS SEX SIEMENS SOCIAL MEDIA t TWITTER VIDEO