Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΟΧΙ – ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ SPITFIRE (εικόνες)


          Ολοκληρώθηκε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη στην οποία παρέλασαν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων τα οποία έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία.

          Το μήνυμα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις και οι Έλληνες είναι ενωμένες.

          Η φετινή παρέλαση διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη και στην παραλιακή Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου για την Εθνική μας επέτειο του «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου, υπό την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία νωρίτερα κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Γ ‘ Σώματος Στρατού.

          Διελεύσεις μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων και άλματα αλεξιπτωτιστών, τράβηξαν τα βλέμματα στον ουρανό, ενώ στο λιμάνι και ανοιχτά του λιμανιού, το παρόν έδωσε και το Πολεμικό Ναυτικό με πλοία του.

          Εντυπωσίασε το ιστορικό Spitfire

          Εκτός από τα μαχητικά και τα ελικόπτερα των Ενόπλων Δυνάμεων, ένα άλλο αεροσκάφος κέρδισε τις εντυπώσεις: το θρυλικό Spitfire, με πιλότο τον βρετανό Dan Griffith.

          Το ιστορικό Spitfire MJ755 και ένα F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας πέταξαν μαζί για πρώτη φορά πάνω από τη Θεσσαλονίκη, την ώρα που ξεκινούσε η στρατιωτική παρέλαση.

          Το ανακατασκευασμένο μαχητικό Supermarine Spitfire MJ755 της Ελλάδας πέταξε σε σχηματισμό με ένα σύγχρονο μαχητικό F-16 της 335 Μοίρας «Τίγρης», της παλαιότερης Μοίρας της Πολεμικής Αεροπορίας, που συγκροτήθηκε όταν η Ελλάδα ήταν υπό κατοχή από τους Γερμανούς τον Οκτώβριο του 1941 στο αεροδρόμιο Ακίρ της Παλαιστίνης.

          Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό, η παρέλαση διήρκεσε λιγότερο από μία ώρα και συμμετείχαν μόνο στρατιωτικά τμήματα.

          Η επέτειος του όχι στην Καλαμάτα

          Με λαμπρότητα και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων εορτάσθηκαν σήμερα στην Καλαμάτα, η μνήμη της Αγίας Σκέπης και η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940. Στην πανηγυρική Δοξολογία η οποία τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τους Εφημερίους του Ιερού Ναού, παρουσία εκπροσώπων Αρχών και Φορέων.

          Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η προϊσταμένη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Θεοφανία Σιούτη.

          Στη συνέχεια, τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση στο μνημείο πεσόντων στην πλατεία 23ης Μαρτίου και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

          Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, ενώπιων των Αρχών.

          Σε δήλωσή του, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ανέφερε ότι ο Ελληνικός λαός σύσσωμος αντιτάχθηκε ενάντια στον εχθρό κερδίζοντας την ελευθερία του, υποστηρίζοντας ότι και σήμερα βρισκόμαστε ενώπιον μιας άλλης απειλής που ονομάζεται πανδημία.

          Παρότρυνε δε, σε εμβολιασμό ώστε να προστατεύσουμε τη ζωή μας και το πολυτιμότερο αγαθό, την υγεία.

          Στον εορτασμό την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ενώ παρέστησαν οι Βουλευτές Μεσσηνίας Ι. Λαμπρόπουλος, Αλ. Χαρίτσης, Μ. Χρυσομάλλης και Π. Μαντάς, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Αθ. Βασιλόπουλος, Αντιπεριφερειάρχες, ο πρ. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και άλλων τοπικών Φορέων.
Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ