ΜΕΣΣΗΝΙΑ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤ’ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΠΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αστυνομικών:

          Η Πρωτοβουλία Αστυνομικών έλαβε γνώση καταγγελιών, οι οποίες, αν ευσταθούν, εκθέτουν το σώμα της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και σειρά υπηρεσιακών και θεσμικών παραγόντων.

          Οι καταγγελίες αφορούν κατ’ εξακολούθηση αυθαιρεσίες και προσβλητικές συμπεριφορές από αξιωματικό, που υπηρετεί σε Αστυνομικό Τμήμα του Νομού Μεσσηνίας, προς το χαμηλόβαθμο προσωπικό.

          Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο εν λόγω αξιωματικός, εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα εκδηλώνει φραστικές επιθέσεις σε βάρος του προσωπικού, ενώ φέρεται και να προσβάλλει πολλές φορές με υποτιμητικά σχόλια τις γυναίκες του Τμήματος.

          Το περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί στο Τμήμα έχει καταστεί ασφυκτικό για το μεγάλο μέρος του προσωπικού, ενώ όπως καταγγέλλεται, φέρεται να έχει αναφερθεί, ότι αστυνομικοί της Υπηρεσίας, έχουν αναγκαστεί να νοσηλευτούν στα επείγοντα, εξαιτίας αυτής της ανυπόφορης κατάστασης.

          Επακόλουθο αυτής της κατάστασης είναι μεγάλη μερίδα του προσωπικού του Τμήματος να επιθυμεί να μετατεθεί σε άλλη Υπηρεσία, ενώ οι συνάδελφοι που έχουν θεμελιώσει τα απαιτούμενα έτη για τη σύνταξη αγανακτούν και επιλέγουν σαν μονόδρομο την συνταξιοδότηση.

          Η τοπική Ένωση της Μεσσηνίας έχει λάβει γνώση για τις προσβλητικές συμπεριφορές του εν λόγω αξιωματικού, αφού στο παρελθόν έχουν γίνει καταγγελίες από αρκετούς συναδέλφους, ενώ πρόσφατα εξέδωσε και ανακοίνωση για νέα προσβλητική συμπεριφορά.

          Η καταγγελλόμενη αυτή αυθαίρετη και προσβλητική συμπεριφορά του αξιωματικού προφανώς έχει την κάλυψη παραγόντων. Υπάρχουν ευθύνες της Διοίκησης, τόσο σε επίπεδο του Τμήματος, όσο και στο επίπεδο της Διεύθυνσης, με δεδομένο ότι όλοι γνωρίζουν την κατάσταση, λόγω και του στενού τοπικού περίγυρου.

          Απαιτούμε άμεσα να διερευνηθεί σε βάθος η καταγγελλόμενη συμπεριφορά του εν λόγω αξιωματικού και να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να προστατευθούν οι συνάδελφοι του Τμήματος της Μεσσηνίας και τα δικαιώματά τους.

          Καλούμε κάθε συνάδελφο, σε όποια Υπηρεσία κι αν βρίσκεται να μην δέχεται καμία αυθαίρετη και προσβλητική συμπεριφορά σε βάρος του, από τους εκπροσώπους της Διοίκησης και να διεκδικεί τα δικαιώματά του.

          Κανείς να μην δέχεται να ζει μέσα σε περιβάλλον υπηρεσιακού εκφοβισμού, σε καμία Υπηρεσία της χώρας.

          Η αλληλεγγύη μας είναι δεδομένη προς τους συναδέλφους και θα δίνουμε τη μάχη μέχρι τέλους, για να εξασφαλίζονται αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και τα δικαιώματα όλων.

          ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝΠηγή – πληροφορίες: https://policenet.gr

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ