ΓΕΝΙΚΗ ΑΡΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ (25/01/2022) – ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ - ΜΕ ΜΙΑ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ - ΟΥΡΕΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΣΕ ΚΑΤΕΧΑΚΗ, ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΣΟΦΙΑΣ - ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


          Ήξεραν εδώ και πολλά εικοσιτετράωρα ότι δύο συστήματα θα πλήξουν διαδοχικά την ανατολική ηπειρωτική χώρα, τη λεκάνη του Αιγαίου και την Κρήτη. Το δεύτερο σύστημα θα ήταν εντονότερο από το πρώτο.

          Γνώριζαν με λεπτομέρειες το πώς θα εκδηλωθεί η κακοκαιρία. Ήξεραν ακόμη και τη διάρκεια αλλά και την πυκνότητα της χιονόπτωσης.

          Μία ημέρα πριν την εκδήλωση των φαινομένων αρμόδιοι και αναρμόδιοι παρέλασαν από τις οθόνες των τηλεοράσεων με ύφος εκατό Καρδιναλίων, και πίσω, στο φόντο για ντεκόρ, τα μηχανοκίνητά τους με τα φώτα αναμμένα να αναβοσβήνουν. Δήθεν δηλαδή πως ο κρατικός μηχανισμός και οι υπομηχανισμοί βρίσκονται σε ετοιμότητα.

          Και έπεσε το πρώτο χιόνι νωρίς το πρωί της Δευτέρας. Και το δεύτερο και το τρίτο κύμα χιονιού, όπως είχε προβλεφθεί. Και ντύθηκε στα λευκά η Αττική και έκλεισαν οι δρόμοι. Αποκλείστηκαν χιλιάδες αυτοκίνητα στην Αττική Οδό. Έμφραγμα στην Κατεχάκη. Έκλεισε το κέντρο και δεν κουνιόταν τίποτα. Φράκαραν η Μεσογείων και η Κηφισίας. Στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας επικρατούσε απόλυτο χάος. Προβλήματα και στην Ποσειδώνος. Εφιάλτης η Εθνική, που άλλωστε έκλεισε λίγο μετά τη Μεταμόρφωση.

          Με λίγα λόγια, παρέλυσε το Λεκανοπέδιο. Είτε βρέχει είτε χιονίζει είτε ξεσπούν πυρκαγιές, η Αττική παραλύει. Συνήθως φταίει ο καιρός, τα ακραία φαινόμενα και ενδεχομένως και η κακιά μας τύχη. Ποτέ δεν φταίνε οι αρμόδιοι-αναρμόδιοι, οι υπουργοί, οι αιρετοί, αυτοί που αποφασίζουν, αυτοί που διοικούν. Οι ευθύνες γίνονται μπαλάκι το οποίο πετούν ο ένας στον άλλον.

          Είναι απίστευτο το ότι ο υπεύθυνος υπουργός (εισαγωγής) για την Πολιτική Προστασία εξέδωσε ανακοίνωση κατηγορώντας τη διαχειρίστρια εταιρεία της Αττικής Οδού για το χάος και το φιάσκο, αλλά κανένα αυτί δεν ίδρωσε. Η εταιρεία εξέδωσε και αυτή ανακοίνωση, καταλογίζοντας ευθύνες στους πολίτες που δεν διαθέτουν την απαραίτητη εμπειρία. Δηλαδή φταίμε κι από πάνω. Θαυμάσια.

          Ο κ. Κώστας Καραμανλής, της γνωστής οικογενείας, είναι υπουργός Μεταφορών. Ευθύνεται για τις μεγάλες αρτηρίες της χώρας. Σε τίποτε δεν έμοιασε του θείου του, δυστυχώς.

          Ο κ. Κώστας Μπακογιάννης είναι δήμαρχος Αθηναίων. Ξέρει να τοποθετεί ζαρντινιέρες εκεί όπου δεν χρειάζονται, και φοίνικες στην Πανεπιστημίου (εκεί όπου ξεραίνονται). Ξέρει και να βάφει το οδόστρωμα των λεωφόρων. Δεν ξέρει να αποτρέπει το έμφραγμα με το πρώτο χιόνι ή με την πρώτη ισχυρή καταιγίδα.

          Τα ήξεραν όλα από πριν. Ήταν ενημερωμένοι. Για άλλη μία φορά φάνηκε η ανικανότητά τους. Δεν είναι σε θέση να εφαρμόσουν ούτε τα αυτονόητα.

          Παρέμβαση εισαγγελέα για το χάος στην Αττική Οδό

          Το χάος στην Αττική Οδό, όπου οδηγοί έμειναν εγκλωβισμένοι επί επτά ώρες, προκάλεσε την παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, η οποία διέταξε προκαταρκτική εξέταση με αφορμή τις καταγγελίες και τις εικόνες στα ΜΜΕ με τους εγκλωβισμένους επί ώρες οδηγούς των  αυτοκινήτων σε ουρές χιλιομέτρων. Στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες για το αδίκημα της παρακώλυσης ή διατάραξης συγκοινωνιών. Την έρευνα θα διενεργήσει ο προϊστάμενος της Ποινικής Δίωξης Αντώνης Ελευθεριάνος.

          Με αυτά τα δεδομένα, φαίνονται ως κούφιες απειλές όσα είπε ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής Χρήστος Στυλιανίδης για την Αττική Οδό. «Μας είχαν διαβεβαιώσει πως θα έχουν επάρκεια μέσων για να διασφαλίσουν την κυκλοφορία», είπε ο υπουργός, σημειώνοντας παράλληλα πως τις επόμενες ημέρες θα αναζητηθούν ευθύνες.

          Η ανακοίνωση της Αττικής Οδού, ούτε λίγο ούτε πολύ, ρίχνει το φταίξιμο για το πρωτοφανές χάος στους ίδιους τους οδηγούς, τους οποίους η ίδια δεν έκανε το παραμικρό για να εμποδίσει να μπουν στον αυτοκινητόδρομο, ακόμα και όταν η κατάσταση είχε αρχίσει να γίνεται απελπιστική. «Διευκρινίζεται ότι σε ορισμένα σημεία του αυτοκινητόδρομου, ειδικότερα στη σύνδεση της σήραγγας Βριλησσίων με την Περιφερειακή Υμηττού και στην περιοχή του Γέρακα στο ρεύμα προς Ελευσίνα, δημιουργήθηκαν έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα εξαιτίας οχημάτων που ακινητοποιήθηκαν είτε λόγω μηχανικής βλάβης είτε φόβου και έλλειψης εμπειρίας των οδηγών τους, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία και να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές» αναφέρεται στην ανακοίνωσή της.

          Πού έχουν γίνει διακοπές ρεύματος

          Διακοπές ρεύματος έχουν γίνει στον Διόνυσο, στο Χαλάνδρι, στην Κηφισιά, στην Πεύκη, στο Ψυχικό, στη Νέα Μάκρη, στην Αρτέμιδα, στην Ανθούσα και στο Μάτι.

          Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

          Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί σε διάφορα τμήματα του οδικού δικτύου Παπάγου και της λεωφόρου Διονύσου και Καισαριανής, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης.

          Ταλαιπωρία στην Αττική Οδό

          Έχουν περάσει πάνω από 10 ώρες από τη στιγμή που οι οδηγοί άρχισαν να εγκλωβίζονται στην Αττική Οδό. Με εκατοντάδες πολίτες να βρίσκονται παγιδευμένοι στον χιονισμένο δρόμο, με τα καύσιμα των αυτοκινήτων να τελειώνουν, με πολλούς ανθρώπους να μην έχουν ούτε λίγο νερό, η κατάσταση έχει αρχίσει πλέον να γίνεται άκρως επικίνδυνη και κανείς δεν γνωρίζει πόσες ώρες ακόμα θα χρειαστούν μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία του απεγκλωβισμού.

          Πολίτης που εγκλωβίστηκε για πάνω από πέντε ώρες μιλάει για την αγανάκτηση των ανθρώπων που πλέον σβήνουν τις μηχανές των αυτοκινήτων τους, τα κλειδώνουν και φεύγουν με τα πόδια.

          Γενική αργία αύριο Τρίτη (25/1) – Κινητοποίηση του στρατού στην Αττική Οδό

          Σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας μπαίνουν η περιφέρεια Αττικής, καθώς και η Εύβοια, η Βοιωτία, η Κρήτη, οι Σποράδες, τα Δωδεκάνησα και οι Κυκλάδες, που σημαίνει ότι θα υπάρχει αργία στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

          Συγκεκριμένα, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών, πλην αυτών που χρειάζονται για την αντιμετώπιση των φαινομένων. Κλειστές θα μείνουν και όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης, ενώ δεν θα γίνει ούτε τηλεκπαίδευση.

          Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία και ιδιωτικών επιχειρήσεων, πλην σούπερ μάρκετ, φαρμακείων, βενζινάδικων, όπως και επιχειρήσεων που συμβάλουν στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας. Ακόμη, σύμφωνα με τον κ. Στυλιανίδη, θα εκδοθούν και συγκεκριμένες ανακοινώσεις.

          Ο κ. Στυλιανίδης πρόσθεσε ότι έχει αρχίσει ο απεγκλωβισμός των οδηγών από την Αττική Οδό σε συγκεκριμένα σημεία του αυτοκινητοδρόμου και συγκεκριμένα στις εξόδους Πεντέλης, Κάντζα, Παιανία, Δουκίσσης Πλακεντίας  και Κηφισίας. Στον απεγκλωβισμό των οδηγών συμβάλλουν και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.Πηγή – πληροφορίες: https://www.zougla.gr

 


Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ