ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΙΕΒΟ - ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΡΩΣΙΚΗ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΣΤΡΑΤΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΙΕΒΟ (φωτογραφίες)


          Σχεδόν αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών αξιωματούχων στην πόλη Γκόμελ της Λευκορωσίας, κοντά στο Τσερνομπίλ, συνεχίστηκαν με αμείωτη ένταση οι εχθροπραξίες σε Κίεβο και Χάρκοβο.

          Νέες ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν το βράδυ της Δευτέρας κοντά στο Κίεβο. Αρκετές εκρήξεις στα ανατολικά του κέντρου της ουκρανικής πρωτεύουσας συντάραξαν τους πολίτες και γέμισαν καπνό τον ουρανό. Έπειτα, ήχησαν σειρήνες σε ολόκληρη την πόλη και η πολιτική προστασία ζήτησε από τους πολίτες να σπεύσουν στα καταφύγια.

          Σύμφωνα με το CNN, πρόκειται για τις μεγαλύτερες εκρήξεις που σημειώθηκαν στην περιοχή τη Δευτέρα. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για εκρήξεις στην περιοχή Μπρόβαρι, στο ανατολικό Κίεβο, ενώ ο δήμαρχος της πόλης αυτής έγραψε στο Facebook ότι σημειώθηκε αεροπορική επίθεση και πως αυτή είχε ως αποτέλεσμα των τραυματισμό ανθρώπων.

          Πύραυλοι «πετάνε» στον ουκρανικό ουρανό

          Εν τω μεταξύ, δορυφορικές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν τη Δευτέρα δείχνουν ότι οι ρωσικές χερσαίες δυνάμεις συνεχίζουν να πλησιάζουν στο Κίεβο.

          Σύμφωνα με την αμερικανική ιδιωτική εταιρεία Maxar Technologies, διακρίνεται μια στρατιωτική αυτοκινητοπομπή που εκτείνεται σε μήκος 27 χιλιομέτρων.

          Το κομβόι αυτό, στην ανατολική πλευρά του αεροδρομίου Αντόνοφ, περιλαμβάνει εκατοντάδες θωρακισμένα οχήματα, άρματα, αυτοκινούμενα πυροβόλα και οχήματα επιμελητειακής υποστήριξης και συνεχίζει να κινείται νότια, προς την πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ