ΓΕΩΡΓΙΑ ΛΑΓΟΥΔΗ – ΤΑΧΤΑΜΠΑ: ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΣΩ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


Ονομάζομαι Γεωργία Λαγούδη – Ταχταμπά κι είμαι παντρεμένη με τον Γεώργιο Ταχταμπά γιο του Θύμιου, οι περισσότεροι με γνωρίζετε από την συνεχή ενασχόλησή μου με το χωριό μας, όπως ο καθαρισμός και η συντήρηση της εκκλησίας μας, τα μαθήματα παραδοσιακών χορών που διοργανώνουμε με τον πολιτιστικό σύλλογο στο στολίδι του χωριού μας το Μάτζειον, για τις εκπαιδευτικές και αναψυχής εκδρομές που συμμετέχω, για το ότι ο σύζυγος μου και η οικογένεια του έχουν μεγάλη πολυετή προσφορά στην τοπική ομάδα του χωριού μας τον Ατρόμητο Πλατύ και συνεχίζουν να προσφέρουν όπως μπορούνε και πολλά άλλα!

Όλα τα παραπάνω όσοι με γνωρίζετε αρκετό διάστημα τα κάνω αρκετό καιρό και πολύ πριν την απόφαση μου να ασχοληθώ με τα κοινά και την υποψηφιότητα μου για πρόεδρος Πλατέος! Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας αυτό που με έκανε να πάρω την απόφαση να βάλω υποψηφιότητα καθώς είναι ένα μείγμα συναισθημάτων.

Πρώτον, αγαπάω τον σύζυγο μου και την οικογένεια του, οπότε δεν γινόταν να μην αγαπήσω το χωριό μας καθώς λατρεύω ότι σχετίζεται με τον Γιώργο, μου έχει διηγηθεί τόσες πολλές ιστορίες που είναι σαν να έχω μεγαλώσει εδώ. Αυτό με έκανε να αγαπήσω τους ανθρώπους του χωριού μας και με πολλούς από αυτούς να δεθώ με ισχυρή φιλία, έγιναν δικοί μου συγχωριανοί κι έγινα η Γωγώ τους, έτσι δεν με πειράζει που έρχομαι από τις Κιτριές για να διοργανώσω και να συμμετέχω ενεργά στην εύρυθμη λειτουργία των εκδηλώσεων του χωριού μας γιατί η ευχαρίστηση που μου δίνει όλο αυτό είναι ανεκτίμητη!

Δεύτερον, είναι η πολύχρονη φιλία μου με τον Υποψήφιο Δήμαρχο Παναγιώτη Χειλά, έχουμε μεγαλώσει μαζί από παιδιά και μας δένει μία αδερφική σχέση. Είναι αυτοδημιούργητος, έξυπνος, αυθεντικός μα πάνω από όλα ‘Άνθρωπος’. Όταν μου ζήτησε να τον βοηθήσω, κατευθείαν δέχτηκα την εμπλοκή μου στον αγώνα της Νέας Δυναμικής. Εκεί σκέφτηκα κιόλας ότι θα μπορούσα να προσφέρω πιο δυναμικά στο χωριό μας γιατί θα είχε πολύ μεγάλη εύνοια από τον Παναγιώτη στη θέση του Δημάρχου, καθώς τα τελευταία χρόνια όλα τα χωριά είναι παραιτημένα, εγκαταλελειμμένα και μαστίζονται από μία πλήρη αδιαφορία κι εγκατάλειψη κι αυτό είναι κάτι που σαν συνδυασμός δεν μας αρέσει και μπορούμε να το αλλάξουμε. Δίνουμε μεγάλη σημασία στα χωριά όπως είναι και το προεκλογικό σλόγκαν των υποψήφιων προέδρων μας σε όλες μας τις κοινότητες. Έτσι, όταν εκλεγούμε στις επερχόμενες εκλογές το χωριό μας Πλατύ Μεσσηνίας θα είναι το πιο ευνοημένο από όλα. Αν και με τον Παναγιώτη στο τιμόνι του Δήμου Καλαμάτας είμαι σίγουρη ότι κι εγώ να μην έβαζα θα συνεργαζόταν άψογα με οποιονδήποτε πρόεδρο εκλεγεί από οποιοδήποτε συνδυασμό, γιατί δεν κοιτάει πολιτικές ταυτότητες, κατάλοιπα και παθογένειες, αλλά πάνω από όλα το καλό και την ευημερία του τόπου μας! Αυτό εκφράζει και η Δημοκρατία!

Στη συνέχεια θα ήθελα να αναφέρω κάποιες προτάσεις που έχω εισηγηθεί από τώρα στον Παναγιώτη, τις έχουμε συζητήσει και μπορούμε να υλοποιήσουμε με την εκλογή μας, που έχουν στόχο να λύσουν προβλήματα, να φέρουν ανάπτυξη στο χωριό μας, οικονομική ενίσχυση και ισχυρή ασφάλεια. Όταν λέμε ότι δίνουμε σημασία στα χωριά το εννοούμε με όλη τη σημασία της φράσης,

          Θέλουμε το χωριό μας να είναι οικονομικά ανεξάρτητο μέσα από διάφορα έργα που μπορεί να κάνει ο Δήμος όπως η εκμετάλλευση του φυσικού μας πλούτου σε κέρδος, μέσω αθλητικών δραστηριοτήτων και ακαδημιών ποδοσφαίρου του Ατρόμητου Πλατύ, προσέλκυση επιχειρηματιών να επενδύσουν στο χωριό μας με καινοτόμες ιδέες επάνω στην εστίαση, την αναψυχή και τον τουρισμό και πιο συγκεκριμένα προσέλκυση αγροτουρισμού που θα συμμετέχουν σε διάφορες δράσεις συγκομιδής ελιάς και αγοράς των τοπικών προϊόντων. Σε όλα τα παραπάνω έχουμε ανθρώπους πετυχημένους στο κεντρικό ψηφοδέλτιο που γνωρίζουν τον τρόπο υλοποίησης των παραπάνω στόχων. Εμείς στο πρόγραμμα μας θέλουμε όλοι οι νέοι να μπορούν να αποροφούνται στον τόπο τους και να μην αναγκάζονται να φεύγουν στις πόλεις όπως η Καλαμάτα ή η Αθήνα. Δεν θέλουμε άλλη ερημοποίηση των χωριών μας και θα το πετύχουμε!

          Όλα τα παραπάνω φυσικά είναι άμεσα συνδεδεμένα με την συνεχή ασφάλεια και φύλαξη του χωριού μας που μας ενδιαφέρει πολύ και είναι η μεγαλύτερη αγωνία των κατοίκων μας. Έχουμε ανθρώπους ικανούς της αστυνομίας που θα εφαρμόσουμε έναν πολύ οργανωμένο μηχανισμό ασφαλείας που θα φέρει άμεσα αποτελέσματα.

          Στον τομέα των έργων έχουμε την επιδιόρθωση και ασφαλτόστρωση των δρόμων μας που είναι σε πλήρη εγκατάλειψη. Ο σωστός φωτισμός σε όλη την ακτίνα του χωριού ώστε να μπορεί να κυκλοφορεί ο κόσμος χωρίς να φοβάται.

           Κι επειδή ένα χωριό πρέπει να κρατάει όλη την παράδοση και φιλοσοφία του και να μην ερημώνει, πρέπει συνεχώς να ακούγονται φωνές παιδιών σε ένα λειτουργικό σχολείο, να περπατάει και να κάθεται κόσμος στην πλατεία και να ακούγεται ο χτύπος από τις μπάλες στο σχολείο όπως παλιά, γιατί σε ένα χωριό το μέλλον είναι οι νέοι άνθρωποι. Για να το πετύχουμε αυτό έχουμε στο πρόγραμμα μας για το Πλατύ την υλοποίηση πρότυπης παιδικής χαράς και ένα γήπεδο μπάσκετ. 

Κλείνοντας ανεξάρτητα εάν με εμπιστευτείτε ή όχι για επόμενη πρόεδρο του χωριού μας θέλω να σας ευχαριστήσω για την συνεργασία και την εμπιστοσύνη που μου δείχνετε όλα αυτά τα χρόνια και ότι και να γίνει θα συνεχίσω να είμαι η Γωγώ σας. Αυτό που θέλω να κρατήσετε κι εάν κλείναμε όλη αυτή την σημερινή ομιλία σε 4 λέξεις είναι ‘Δίνουμε σημασία στα χωριά’ !

Σας ευχαριστώ πολύ!
 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ