ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΜΕ ΜΟΛΙΣ 8 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ


Μέλη της Εθνοφυλακής παρέλασαν μπροστά από τους λιγοστούς κάτοικους του ακριτικού νησιού

Μια ολιγομελής αλλά με μεγάλη συμβολική αξία στρατιωτική παρέλαση πραγματοποιήθηκε στη Γαύδο ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Όπως φαίνεται και από την παρέλαση, συμμετείχαν μέλη της Εθνοφυλακής του ακριτικού νησιού, οι οποίοι πέρασαν μπροστά από τους λιγοστούς κατοίκους του νησιού.

Πρόκειται για μόλις οκτώ άτομα, αριθμός που αν και φαίνεται σχετικά μικρός, είναι σημαντικός για το μικρό ακριτικό νησί, το νοτιότερο άκρο της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Την ίδια ώρα, με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου έστειλαν το δικό τους μήνυμα για την σημερινή μέρα του εορτασμού του «Όχι».

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και τρία χρόνια, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού και στρατηγικής σημασίας, λειτουργεί στρατιωτικό φυλάκιο στην ακριτική Γαύδο.

 


                Πηγή – πληροφορίες: https://www.panhellenicpost.com


Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη και σεβασμό, αλλά είμαστε πάντα και παραμένουμε πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ