ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥ. ΤΖΑΒΑΡΑΣ «οφείλω να ζητήσω τη συγγνώμη μου για την ανεπάρκεια της οργανωτικής επιτροπής»


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ  ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΠΛΑΤΕΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ  ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ  ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΤΖΑΒΑΡΑ..!!!!

( ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ  Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ  Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ OTI  ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ  ΚΑΙ  ΜΕ  ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΛΟΓΟ  ΤΙΣ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕ ΤΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ …!!!! )  


Εδώ και 24 χρόνια στήριζα αυτό το έθιμο από 5 έως 7 συμμετοχές αλόγων για να τιμήσουμε τον πολιούχο του χωριού μας ‘’Άγιο Γεώργιο’’. Σταμάτησα να συμμετέχω στις ιπποδρομίες γιατί κάποιο ανθρώπινο χέρι έριξε «φόλα» στο τελευταίο άλογο, ‘’Τόμας Μάλορυ’’,  που είχα φέρει από τον ιππόδρομο του Μαρκόπουλου, τα σχόλια δικά σας. Μετά από χρόνια εμπειρίας και πολλές απώλειες αλόγων που είχα εγώ και άλλοι ιδιοκτήτες στον αγωνιστικό χώρο, καθίσαμε και κουβεντιάσαμε τι πρέπει να κάνουμε για τις ιπποδρομίες και την αναβάθμισή τους, έτσι με μια κίνηση αλλαγή της φοράς του ιπποδρόμου λύσαμε 4 σημαντικά προβλήματα: 
1ον  ασφάλεια των θεατών
2ον ασφάλεια αλόγων
3ον ασφάλεια αναβατών
4ον παρκινγκ
Πράγμα για το οποίο ο καινούριος πρόεδρος και τα όργανά του, όπως αναφέρει, δεν θέλουν αυτό που λέμε εμείς ασφάλεια κάνοντας πάλι την αλλαγή του ιπποδρόμου, πράγμα το οποίο στις 2/05/2016 είδαμε άλογα να τρέχουν προς το χωρίο και κόσμο να κατευθύνεται προς τον ιππόδρομο, κόσμος μέσα στον αγωνιστικό χώρο μη έχοντας που να καθίσει. Μια οργανωτική επιτροπή η οποία δεν γνώριζε τι πρέπει να κάνει ,σημειώνοντας ότι από τα 5 μέλη της επιτροπής, τα 3 δεν ήθελαν και δεν θέλουν τον κυκλικό ιππόδρομο στο χωριό μας, από αυτά τα άτομα τι οργάνωση μπορούμε να περιμένουμε;
Περίμενα να τελειώσουν οι ιπποδρομίες για να γράψω κάποια πράγματα που συμβαίνουν στο χωριό μας. Ο πρόεδρος Νίκος Νίκας, σαν τοπικός σύμβουλος εδώ και 8 μήνες, δεν με καλεί στα τοπικά συμβούλια και στα συμβούλια που έγιναν για τις ιπποδρομίες δεν με κάλεσε σε κανένα. Πήρε τις αποφάσεις του 2015 του τοπικού συμβουλίου και τις έστειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας για να ζητήσει να γίνουν ιπποδρομίες στο χωριό μας. Στις αποφάσεις του 2015 ήμουν παρών, ενώ στα χαρτιά που έστειλε στον Δήμο ήμουν απών. Κάνει συμβούλια με τους συλλόγους του χωριού και στέλνει αποφάσεις σαν τοπικό συμβούλιο, είναι ανεπίτρεπτα πράγματα αυτά που συμβαίνουν στη μικρή αυτή κοινωνία του Δ.Δ. Πλατέος. Παρακαλώ πρέπει κάποιος να του εξηγήσει πως λειτουργεί ο Καλλικράτης γιατί δυστυχώς δεν έχει ιδέα. Δεν γνωρίζω τι αποφάσεις έχει πάρει στα συμβούλια από τότε έως τώρα και ζητώ από τους υπεύθυνους να ληφθούν επί του θέματος και δεν αναγνωρίζω καμία απόφαση που αναφέρει, σαν τοπικό συμβούλιο Πλάτεος , σαν αληθής.
Σαν τοπικός σύμβουλος θέλω να ευχαριστήσω τον  κόσμο που ακούγοντας το κάλεσμα του Δήμου Καλαμάτας και τη ΦΑΡΙΣ ήρθε να απολαύσει το θέαμα αλλά διαψεύθηκαν από την οργανωτική επιτροπή και  με αυτά που αντίκρισαν. Θέλω να ευχαριστήσω την Δημοτική Αστυνομία για την προσπάθεια που κατέβαλαν για την αποφυγή ατυχήματος (αλόγου + θεατών) γιατί οι υπεύθυνοι ασφαλείας ήταν απών. Στη συνέχεια θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, παρόλο που βλέπει το πρόβλημα, είναι δίπλα στις ιπποδρομίες του χωριού μας και τις στηρίζει.
Κύριε  Δήμαρχε, αν σε όλα αυτά που αναφέρω φταίω εγώ να παραιτηθώ από τοπικός σύμβουλος για να κάνει τη δουλεία του ο πρόεδρος με τα μέλη του. Ήμουν 8 χρόνια πρόεδρος, κάθε χρόνο έκανα τις καλύτερες ιπποδρομίες με 23 έως 25 συμμετοχές αλόγων και την αποκορύφωση το 2014 με 3.500 χιλιάδες κόσμο. Σεβόμενος το έθιμο του χωριού μου  και τον κόσμο που παραβρέθηκε εκεί, οφείλω να ζητήσω τη συγγνώμη μου για την ανεπάρκεια της οργανωτικής επιτροπής.

                                                              Ο Τοπικός Σύμβουλος

                                                                  Γεώργιος Τζαβάρας
Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ