ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΓΑΣ…!!

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΓΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία Σας τις εορταστικές εκδηλώσεις που εντάσσονται στο επίσημο πρόγραμμα του ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  για τον εορτασμό της επετείου της 23ης Μαρτίου 1821, με τίτλο «ΔΡΟΜΟΙ ΜΠΑΡΟΥΤΙΟΥ» για την επέτειο της εκφόρτωσης μπαρουτιού από το καΐκι του Ποριώτη  Καπετάν-Χριστόδουλου Μέξη, στη θέση Αλμυρού Βέργας και την μεταφορά του  στην Ιερά Μονή Μαρδακίου για τις ανάγκες της Επανάστασης του 1821.

Η παρουσία Σας, θα αποτελέσει τιμή για όλους εμάς τους Βεργιώτες και δηλώνει ότι μοιραζόμαστε την πεποίθηση για την ανάγκη της διατήρησης της Ιστορικής μνήμης και της συναίσθησης της Βαριάς κληρονομιάς, που μπορεί και πρέπει να αποτελέσει τον οδηγό για το μέλλον της Πατρίδας μας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

19.00: Επιμνημόσυνος δέησης στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Αλμυρού Βέργας στη μνήμη του Ποριώτη Χριστόδουλου Μέξη και για όλους τους επώνυμους και ανώνυμους Αγωνιστές του 1821, που έδωσαν την ζωή τους για την λευτεριά της Πατρίδας, παρουσία επισήμων και λοιπών επισκεπτών. (Θα εκτεθεί για πρώτη φορά πίνακας ζωγραφικής με την προσωπογραφία του Μέξη που έχει φιλοτεχνήσει η ζωγράφος κ. Μαρία Τσιριγώτη-Μπεζαντέ).

19.15:             Αποκαλυπτήρια πινακίδας οδού από τον Δήμαρχο Πόρου, που φέρει το όνομα του Καπετάν Χριστόδουλου Μέξη ή Ποριώτη, στον γειτνιάζοντα ανώνυμο δρόμο.

19.30: Μετάβαση των επισήμων και λοιπών επισκεπτών πλησίον του  Ξενοδοχείου MESSINIAN BAY για την Αναπαράσταση της εκφόρτωσης του μπαρουτιού με την  συμμετοχή Συλλόγων και του Ιππικού Ομίλου Καλαμάτας.

19.45: Μετάβαση των επισήμων και λοιπών επισκεπτών στην αίθουσα του  Ξενοδοχείου MESSINIAN BAY. Αφή φλόγας. Καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού. Χαιρετισμοί από Βουλευτές, κ.  Αντιπεριφερειάρχη, τους Δημάρχους Καλαμάτας Πόρου  και Πύλου Νέστορος, τον  Διευθυντή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης νήσου Πόρου, τον  Πρόεδρο Δημοτικού Διαμερίσματος Βέργας και εκπροσώπους άλλων Φορέων.

20.15: Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από την Ιστορικό  του Πανεπιστημίου Αθηνών  κ. Μαρία Λιακάκη.

20.30: Απονομή τιμητικών επαίνων.
20.45: Παραλαβή σκυτάλης από μέλη Αθλητικών Συλλόγων. ΄Εναρξη Σκυταλοδρομίας στους ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΠΑΡΟΥΤΙΟΥ, που διάνυσαν οι πρόγονοί μας με τα ζώα τους, από τον Αλμυρό έως την Ιερά Μονή Μαρδακίου.

20.50:             Χοροί από τα μέλη των  Ομάδων που συμμετέχουν στην αναπαράσταση.

20.55: Κεράσματα σ΄ όλους τους καλεσμένους.

21.00: Τέλος εορτασμού.

1.- Στο χώρο της εκδήλωσης θα εκτεθούν αυθεντικά κειμήλια (όπλα και σπαθιά)
οπό τη Συλλογή του Σπύρου Κατσίρα, πορτραίτα των ηρώων του 21 από τη Συλλογή της κ. Μαρίας Τσιριγώτη- Μπεζαντέ, έργα ζωγραφικής εμπνευσμένα από το ιστορικό γεγονός των Σωτήρη Τζαμουράνη και Λεώ Μανιάτη.

2.- Στην αναπαράσταση θα λάβουν μέρος οι κάτωθι Σύλλογοι:
Αμφιείς,  Βέργας, Βλαχόπουλου,  Ελληνομνήμονες, Μορφωτικός, Νεδουσαίων, Χιλιοχωρίων, Πόρου, και Συνδέσμου Αθήνας και Πειραιά Τροιζηνίων.


3.- Στην σκυταλοδρομία θα λάβουν μέρος οι Αθλητικοί Σύλλογοι «ΔΡΟΜΕΙΣ ΥΓΕΙΑΣ», Ορειβατικός Μεσσηνίας, Αθλητικός Σύλλογος «ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ