Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΤΕΛΕΣΕ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΝΕΟΥ ΔΙΑΚΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πύλου τέλεσε την θεία Λειτουργία, σήμερα Σάββατο 04 Ιανουαρίου 2020 προ των Φώτων, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Φίλιππο Χαμαργιά, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Πύλου Αρχιμ. Ειρηναίο Γκουγκούνη, τον Αρχιδιάκονο π. Νεόφυτο και κληρικούς της Αρχιερατικής Περιφέρειας Πύλου.

Κατά την θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος τέλεσε και την εις Διάκονον χειροτονία του Νικολάου Καλογερόπουλου.  Ο νέος Διάκονος π. Νικόλαος, τυγχάνει απόφοιτος του Ιερατικού Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, είναι έγγαμος και πατέρας δυο τέκνων και θα υπηρετήσει ως Διάκονος στον Ι. Προσκυνηματικό Ναό της Παναγίας της Σγράπας Πυλίας.

Λίγο πριν το πέρας της θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, τιμώντας την εργατικότητα και ευσέβεια κατά την ιερατική τους διακονία, χειροθέτησε Οικονόμους  δυο ενάρετους κληρικούς, τον π. Κωνσταντίνο Κωτσόπουλο εφημέριο Γλυφάδας Πυλίας και τον π. Γεώργιο Μητρόπουλο εφημέριο Ίκλαινας Πυλίας, ευχόμενος τόσο στον νέο Διάκονο όσο και στους δυο νέους Οικονόμους να είναι άξιοι της αποστολής και της κλήσεως του Θεού.Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ