ΣΤΑΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΕΩΡΩΝ κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ: «ΜΙΑ ΠΡΑΞΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΥΠΑΚΟΗ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΑΡΧΩΝ»«Όταν Λοιπόν οι επιτάφιοι δεν βγήκαν, όταν οι λιτανείες των ιερών εικόνων ακόμα και με μεμονωμένους με ιερείς δεν βγαίνουν και γίνονται αυτά μέσα στην Αθήνα τότε εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε το ίδιο. Άρα λοιπόν και τις πόρτες ανοίξαμε και τα μικρόφωνα ανοίξαμε και τις καμπάνες χτυπάμε και είμαστε εδώ για να απολογηθούμε σε όποιον έχει το παράπονο του» είπε σήμερα ο μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος ένας εκ των πλέον μετριοπαθών που ξεκαθάρισε δημόσια τη στάση του, ακυρώνοντας στην πράξη μέρος των κυβερνητικών αποφάσεων.

Μία πράξη που προσβάλει όλους εμάς που κάναμε υπακοή στα μέτρα των αρμόδιων αρχών” χαρακτήρισε το χθεσινό περιστατικό με τον συνωστισμό μπροστά στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του Πρωθυπουργού ο μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος.

Ο κ. Θεόκλητος στο κήρυγμά του κατά τη σημερινή θ. Λειτουργία έκανε λόγο για “δύο μέτρα και δύο σταθμά” καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα από πλευράς εκκλησίας – και ακολουθώντας τις οδηγίες της Πολιτείας – “κλειστήκαμε μέσα στους ναούς μας, σφραγίσαμε μικρόφωνα και καμπάνες για να μην παρανομήσουμε” προσθέτοντας επίσης και την απαγόρευση επιταφίων και λιτανειών.

Ο Μητροπολίτης Σταγών Θεόκλητος είναι ένα από τα πλέον μετριοπαθή μέλη της Ιεραρχίας, που κρατά συνήθως χαμηλούς τόνους και ουδέποτε έχει απασχολήσει την επικαιρότητα, βλέποντας όμως όσα διαδραματίσθηκαν χθες στην Αθήνα, θεωρεί πως “είμαστε κι εμείς υποχρεωμένοι να κάνουμε το ίδιο”, ενώ συνέχισε δηλώνοντας πως πλέον “και τις πόρτες ανοίξαμε και τα μικρόφωνα και τις καμπάνες χτυπάμε” ξεκαθαρίζοντας πως είναι έτοιμος να “απολογηθεί σε όποιον έχει το παράπονό του”.
Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ