ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΞΑΦΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΝ. ΔΟΥΡΟΥΜΗ


Την ανεξαρτητοποίησή του ανακοίνωσε, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Μανώλης Δουρούμης, δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας. Με την παραίτηση αυτή ο Δήμαρχος, Γιώργος Αθανασόπουλος, χάνει την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρότι είναι ο μόνος Δήμαρχος που εκλέχτηκε από την πρώτη Κυριακή με ποσοστό άνω του 50%. Στην παράταξη του δημάρχου υπάρχουν πλέον 16 δημοτικοί σύμβουλοι σε σύνολο 33. Ωστόσο, αναμένεται ότι δεν θα έχει δυσκολίες η δημοτική αρχή να συγκεντρώνει την πλειοψηφία και να περνάει τις εισηγήσεις της, καθώς υπάρχει πολυδιάσπαση στην αντιπολίτευση…

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ο Δημοτικός Σύμβουλος Μανώλης Δουρούμης ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του με αφορμή όσα συμβαίνουν στη δημοτική επιχείρηση ΚΕΑΔΗΜ, η οποία βρίσκεται υπό έλεγχο μετά τη διαπίστωση κακοδιοίκησης ή και κακοδιαχείρισης στο οικονομικό επίπεδο.

 

Το θέμα μπήκε από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, με επικεφαλής τον Νίκο Κοτταρίδη, η οποία, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μας, υποστήριξε ότι παρανόμως πληρώθηκε την αντιμισθία του ο πρόεδρος της ΚΕΑΔΗΜ, Γιώργος Δαβίλλας, δεδομένου ότι η ΚΕΑΔΗΜ βρίσκεται υπό λογιστικό έλεγχο. Η μείζων μειοψηφία ζήτησε να επιστραφούν τα χρήματα μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος, ενώ οι πληροφορίες λένε πως ο Γιώργος Δαβίλλας επιχειρηματολόγησε υπέρ της πληρωμής του, δεδομένου ότι η άσκηση των καθηκόντων του συνεπάγεται έξοδα που πρέπει να καλύπτονται.

 

Η συζήτηση έγινε με ένταση, ενώ και ο πρώην Δήμαρχος, Γιώργος Τσώνης, που έχει ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, ζήτησε να σταλούν όλα τα στοιχεία σχετικά με τη ΚΕΑΔΗΜ στον εισαγγελέα.

 

Μέσα σε αυτή την ένταση λοιπόν ο Μανώλης Δουρούμης ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του, κάτι που μάλλον αιφνιδίασε τον Δήμαρχο, Γιώργο Αθανασόπουλο, αν και από καιρό υπήρχε μια φημολογία ότι επίκεινται εξελίξεις σχετικά με το μέλλον του Δημοτικού Συμβούλου στην παράταξη της πλειοψηφίας.

 

Σημειώνεται ότι ο Μανώλης Δουρούμης ήταν μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μεσσήνης.

                                    

Πηγή – πληροφορίες: www.kalamatajournal.gr


 


 

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ