ΔΙΕΚΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ – ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΥΠΟΘΕΣΗ


Διεκόπη η δίκη του μητροπολίτη Κερκύρας Νεκτάριου για να συνεχιστεί την Τετάρτη στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Κέρκυρας. 

Ο κ. Νεκτάριος δικάζεται για δύο υποθέσεις: για την προτροπή από άμβωνος την 25η Μαρτίου 2020 προς τους πιστούς κατά τη διάρκεια του γενικού lockdown να δηλώσουν πως βγαίνουν για προσωπική άθληση και να προσέλθουν στους ναούς για να κοινωνήσουν και διότι τέλεσε τη θεία λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων με περισσότερους πιστούς από όσους προέβλεπε η ΚΥΑ που ήταν τότε σε ισχύ.

Η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του μητροπολίτη Νεκτάριου για την πρώτη από τις δύο με το σκεπτικό πως δεν υπήρχε δόλος στα λεγόμενά του και πως “επιχείρησε να συγκεράσει το θρησκευτικό του καθήκον με την νομοθεσία  χωρίς να έχει καμία συνείδηση ότι προτρέπει τους πολίτες σε αξιόποινες πράξεις”.

Κοντά στον μητροπολίτη Κερκύρας βρέθηκαν οι μητροπολίτες:

 

1.    Καστορίας Σεραφείμ,

2.    Δημητριάδος Ιγνάτιος,

3.    Πειραιώς Σεραφείμ – ο οποίος ήταν και μάρτυρας υπεράσπισης,

4.    Σερρών Θεολόγος,

5.    Σύρου Δωρόθεος,

6.    Ζιχνών Ιερόθεος,

7.    Σερβίων και Κοζάνης Παύλος,

8.    Πατρών Χρυσόστομος,

9.    Κυθήρων Σεραφείμ,

10.                       Αιτωλίας Κοσμάς,

11.                       Λαγκαδά Ιωάννης,

12.                       Γλυφάδας Αντώνιος,

13.                       Ιερισσού Θεόκλητος,

14.                       Λαρίσης Ιερώνυμος

15.                       και Καλαβρύτων Ιερώνυμος.

 

Πηγή – πληροφορίες: https://corfutvnews.gr

 


 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ