ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ……….ΕΥΘΥΝΗ!

Του,  Χρήστου Τουρνά,

Πρόσφατα, ένα υψηλά ιστάμενο πρόσωπο εκφώνησε την εξής αμίμητη και , ταυτόχρονα, φαιδρή και, εξ ίσου, εξαιρετικά  επικίνδυνη φράση. ‘Η ελευθερία είναι σεβαστή , αλλά η ευθύνη εκάστου απλού πολίτη προέχει αυτή τη συγκεκριμένη συγκυρία’.

Δηλαδή, το συμπέρασμα που εξάγεται από αυτό το συλλογισμό είναι ότι η ελευθερία συνδέεται με την ανευθυνότητα ,ενώ ,αντίθετα, η δουλοπρέπεια και η υπακοή στην επιβολή αυστηρών , Σταλινικού χαρακτήρα, μέτρων ταυτίζονται με την υπευθυνότητα!

Έλεος! Εάν είναι δυνατόν να εκστομίζονται τέτοιου είδους ασυναρτησίες από πρόσωπα που κατέχουν υψηλά αξιώματα!

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να διευκρινίσω ότι όλα τα υπεράνω ελέχθησαν με αφορμή την ευρεία διασπορά του ιού.

Ο ιός , όμως, κατά την ταπεινή μου γνώμη, δεν καταπολεμείται με σπουδή, προχειρότητα και επιβολή κατασταλτικών , αστυνομικού τύπου, μέτρων αλλά , αντίθετα, με νηφαλιότητα και μεθοδικότητα. Με την εφαρμογή , δηλαδή, πραγματικών ιατρικών (επιστημονικών) μεθόδων όπως

είναι , για παράδειγμα, οι μαζικές εξετάσεις ανίχνευσης του ιού , η άοκνη και επιμελημένη φροντίδα εκείνων των ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον ιό και νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, τελικά, η κατάλληλη χορήγηση φαρμάκων και εμβολίων.

Συμπερασματικά, οι παραπάνω ενδεδειγμένες ιατρικές (επιστημονικές)  μέθοδοι είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος στην αντιμετώπιση και καταπολέμηση της επιθετικότητας και διασποράς του ιού σε αντίθεση με τα υπερβολικά και , παράλληλα, αναποτελεσματικά και απολυταρχικού χαρακτήρα μέτρα τα οποία εισηγούνται , κατά καιρούς, κάποιοι τρομολάγνοι τηλεφωστήρες, οι γνωστοί σε όλους μας ως ΕΙΔΙΚΟΙ.

Πηγή - πληροφορίες : https://www.facebook.com/chris.tournas

 
Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ