Η ΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΙΟΥΔΑ ΤΟΥ ΘΑΔΔΑΙΟΥ (20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ)


Του, Μιχάλη Μπερκουτάκη

Με αφορμή την επικείμενη εορτή του αγίου αποστόλου Ιούδα του Θαδδαίου (20 Αυγούστου) αναδημοσιεύω την ασματική ακολουθία και τον παρακλητικό του κανόνα. Για όσους δεν ενδιαφέρονται για το υμνογραφικό και το μουσικό μέρος του έργου, υπάρχει, ενσωματωμένο στη έκδοση της ακολουθίας, το θεολογικό σύγγραμμα: "ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ".

Σε αυτό αξιολογείται και καταρρίπτεται η αρχαία παράδοση, που υποστηρίζει την ταύτιση των αγίων αποστόλων Ιούδα του Θαδδαίου και Ιούδα του αδελφόθεου. Βασικός στόχος του όλου έργου είναι η έγκυρη ενημέρωση του χριστιανικού κόσμου για το ζήτημα αυτό.

Είμαι βέβαιος, πως οι αναγνώστες που θα μπουν στο κόπο της μελέτης του, δεν θα το μετανιώσουν. Το συγκεκριμένο έργο έγινε από υπακοή στον πνευματικό μου πατέρα και αποτελεί το σπουδαιότερο ίσως σύγγραμμα της ζωής μου. Ενδιαφέρομαι ιδιαίτερα για τη διάδοσή του.

Παρακαλώ θερμά όσους ασχολούνται με τα χριστιανικά γράμματα, τη βυζαντινή μουσική και γενικότερα με τη λατρεία της Εκκλησίας, να κοινοποιήσουν τη δημοσίευσή του στο λογαριασμό τους και γενικά να με βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν στην προσπάθεια της προώθησής του.

Η ακολουθία έτυχε της πατριαρχικής αναγνωρίσεως του παλαίφατου ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, εκπεφρασμένης δια επισήμου πατριαρχικού γράμματος. Ευχαριστώ θερμά πρώτον μεν τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας, κ.κ. Θεόδωρο Β΄, για την μέγιστη τιμή της αποστολής του, δεύτερον δε και εκ των προτέρων τους φίλους που θα συνεργήσουν στην διάδοση του έργο για τη συμπαράσταση και τη βοήθειά τους.

Μπορείτε να την κατεβάσετε στον υπολογιστή σας από εδώ:


 
 

Πηγή – πληροφορίες: https://www.facebook.com/takisberku/?show_switched_toast=0&show_switched_tooltip=0&show_podcast_settings=0

 

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ