Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΕΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ


Με θρησκευτική ευλάβεια και λαμπρότητα η Μεσσηνία ετοιμάζεται να γιορτάσει και φέτος τη γιορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, “το Πάσχα του καλοκαιριού”, με σημείο αναφοράς τις δυο ιερές μονές, την ιερή και ιστορική Μονή Βουλκάνου και την Ιερά Μονή Δήμιοβας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του εορτασμού, θα τελεστούν οι παρακάτω ακολουθίες:

ΣΤΗΝ ΙΕΡΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΟΝΗ ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ

Σάββατο 14 Αυγούστου: Στις 7 το πρωί, όρθρος και θεία λειτουργία. Στις 7.30 το απόγευμα, μέγας αρχιερατικός πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λεοντοπόλεως Γαβριήλ. Αρτοκλασία και θείο κήρυγμα από τον κ. Γαβριήλ.

Κυριακή 15 Αυγούστου: Στις 7 το πρωί, αρχιερατικός πανηγυρικός όρθρος. Στις 8.30 το πρωί, υποδοχή της ιερής και θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Βουλκανιώτισσας, η οποία θα κατέβει από το Καθολικό (χωρίς λιτανεία), από τον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο. Στη συνέχεια, θα τελεστεί αρχιερατική πανηγυρική θεία λειτουργία. Στις 7.30 το απόγευμα, πανηγυρικός μεθεόρτιος εσπερινός και ιερή παράκληση.

Δευτέρα 16 Αυγούστου: Στις 7 το πρωί, πανηγυρικός όρθρος. Στις 8.30 το πρωί, θεία λειτουργία και στη συνέχεια θα τελεστεί το καθιερωμένο κτητορικό μνημόσυνο των αείμνηστων κτητόρων της μονής, Συμεών και Θεοδοσίου και πάντων των προαπελθόντων πατέρων και αδελφών αυτής.

ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΜΟΝΗ ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ (ΚΑΘΟΛΙΚΟ)

Σάββατο 14 Αυγούστου: Στις 7 το πρωί, όρθρος κι πανηγυρική θεία λειτουργία. Στις 7 το απόγευμα, μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ᾽ αρτοκλασίας. Στις 11 το βράδυ, πανηγυρική αγρυπνία και κατά το μοναστηριακό τυπικό θα ψαλούν τα εγκώμια προς τιμήν της Θεοτόκου, μπροστά από την ιερή και θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Βουλκανιώτισσας και θα τελεστεί η θεία λειτουργία.

Κυριακή 15 Αυγούστου: Στις 7 το πρωί, ιερή παράκληση και κάθοδος της ιερής εικόνας της Παναγίας Βουλκανιώτισσας (χωρίς λιτανεία, λόγω των επιβληθέντων υγειονομικών μέτρων) προς τη Μονή Βουλκάνου.

ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΔΗΜΙΟΒΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Με λαμπρότητα θα εορτάσει και φέτος η Ιερά Μονή Δημιόβης Μεσσηνίας.

Το Σάββατο 14 Αυγούστου και ώρα 07:30 το απόγευμα θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσοστόμου.

Την Κύρια ημέρα της εορτής και ώρα 07:00 το πρωί θα τελεστεί ο Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λεοντοπόλεως κ.κ. Γαβριήλ. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα τελεστεί ο Μεθεόρτιος Αναστάσιμος πανηγυρικός Εσπερινός.

Ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Μεσσηνίας Φίλιππος Χαμαργιάς θα προεστεί του εσπερινού στον Κοιμητηριακό ενοριακό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Καλαμάτα.
 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ