ΤΟΥΡΚΙΑ: ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗΣ ΟΡΑΣΗΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟ

Ελικόπτερα με συστήματα νυχτερινής όρασης σε δράση

Στη συνεχιζόμενη πυρκαγιά στην περιοχή Dereköy της Αλικαρνασσού, λόγω του δύσβατου της περιοχής είναι αδύνατο να επέμβουν οι επίγειες δυνάμεις, οπότε η επιχείρηση συνεχίστηκε επιτυχώς κατά τη διάρκεια της νύχτας, από αέρος, με ελικόπτερα τα οποία σύμφωνα με τοπικές ιστοσελίδες της Αλικαρνασσού, διαθέτουν συστήματα νυχτερινής όρασης.

Στη φωτιά, η οποία ξεκίνησε το απόγευμα και συνεχίστηκε έως αργά τη νύχτα στις κορυφογραμμές της περιοχής Ντερεκόι, δεν μπόρεσε να επέμβουν χερσαίες δυνάμεις λόγω του απότομου εδάφους.

Η εναέρια επιχείρηση συνεχίστηκε με την αποστολή 4 ελικοπτέρων, τα οποία μπόρεσαν να λειτουργήσουν τη νύχτα μέσα στο σκοτάδι, στη φωτιά, την οποία αεροσκάφη και ελικόπτερα είχαν επιχειρήσει να θέσουν  υπό έλεγχο και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

4 ελικόπτερα παρεμβαίνουν στις φλόγες από τον αέρα. Το μέτωπο της φωτιάς περιτριγυρίστηκε από ψεκαστήρες νερού και ΤΟΜΑ από τη στεριά στις  περιοχές πρόσβασης.

Συνεχίζονται οι φωτιές στην ευρύτερη περιοχή, όπως στο Μίλας:

Ο υπουργός Γεωργίας και Δασοκομίας Μπεκίρ Πακντεμιρλί, σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανακοίνωσε ότι οι πυρκαγιές στη Μίλας, που συνεχίζονται εδώ και 11 ημέρες, τέθηκαν υπό έλεγχο και ότι οι προσπάθειες κατάσβεσης συνεχίζονται στην περιοχή.Πηγή – πληροφορίες: http://aegeanews.gr/featured/400739/deite-foto-elikoptera-systimata-nychterinis-orasis-drasi-sti-megali-fotia-apenanti-stin-alikarnasso

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ