ΈΚΤΑΚΤΟ: ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

 Αποδεκτή έκανε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος την παραίτηση του μητροπολίτη Θήρας Αμοργού & νήσων Επιφανίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Μητροπολίτης Θήρας είχε εκφράσει εδώ και αρκετό καιρό την επιθυμία να παραιτηθεί, ωστόσο, ο Αρχιεπίσκοπος του είχε ζητήσει να κάνει υπομονή και η παραίτηση του θα γίνει δεκτή όταν είναι κατάλληλη η στιγμή.

Πολύ πιθανό, λοιπόν, ο Αρχιεπίσκοπος να είχε ήδη στο συρτάρι του την παραίτηση του Αρχιερέα και αποφάσισε να την καταθέσει σήμερα στην ΔΙΣ ώστε να προλάβουν να περάσει στο Προεδρικό Διάταγμα προκειμένου να εκλεγεί νέος Μητροπολίτης στις εκλογές που θα γίνουν  στην Ιεραρχία τον προσεχή Οκτώβριο.

Ο Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφάνιος

Ο Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφάνιος (Αρτέμης) γεννήθηκε το 1934 στη Βρούτση της Αμοργού. Σπούδασε θεολογία στην Αθήνα. Χειροτονήθηκε το 1958 Διάκονος και το 1964 Πρεσβύτερος. Από το 1965 έως την εκλογή του ως Μητροπολίτης υπηρέτησε ως Ηγούμενος της ιστορικής Ι. Μονής της Παναγίας Χοζοβιωτίσσης Αμοργού, την οποία και αναστήλωσε εκ βάθρων. Εξελέγη Μητροπολίτης το 2003.
Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ