ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ


Ιπποδρομίες ξανά στο Πλατύ του Δήμου Καλαμάτας μετά από αρκετό, καθώς σήμερα αναβίωσαν για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

Το χωριό άλλωστε εδώ και δεκαετίες φιλοξενεί ιπποδρομίες δύο φορές το χρόνο, του Αγίου Γεωργίου και τον Δεκαπενταύγουστο.

Οι ιπποδρομίες προσέλκυσαν λοιπόν το ενδιαφέρον αρκετού κόσμου, που βρέθηκαν σήμερα  Κυριακή 15 Αυγούστου 2021 το απόγευμα στο χωριό, ενώ το παρών έδωσε και ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.

Την πρώτη θέση κατέλαβε το άλογο ιδιοκτησίας του Παναγιώτη Τζαβάρα.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ

 

«Αναμφισβήτητα οι καταστάσεις που διανύουμε λόγω της υγειονομικής κρίσης είναι δύσκολες. Πέρυσι, στο Πλατύ αλλά και σε όλη τη χώρα οι αγώνες αναβλήθηκαν και το εύκολο για όλους μας θα ήταν να αναβάλουμε και τους σημερινούς. Παρόλα αυτά αποφασίσαμε ως Δήμος Καλαμάτας να στηρίξουμε τους ιππικούς αγώνες, διαθέτοντας μηχανήματα αλλά και συνδράμοντας οικονομικά για να συνεχίσει αυτό το έθιμο το ταξίδι του στο χρόνο. Ζητώντας βέβαια από όλους να τηρούν τα μέτρα υγιεινής που οι ειδικοί μας συστήνουν. Και να μην ξεχνάμε ότι τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας. 

Θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου σε όλους όσοι βοήθησαν για την προετοιμασία και τη διοργάνωση αυτού του σημαντικού εθίμου.

Συγχαρητήρια στο Σύλλογο Φιλίππων Πελοποννήσου με έδρα το Πλατύ του Δήμου Καλαμάτας για την προσπάθεια, τη μεγάλη συμμετοχή και το υψηλό επίπεδο των συμμετεχόντων.

Εμείς ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις καλές πρακτικές και να στηρίζουμε προσπάθειες που ψυχαγωγούν τους συμπολίτες μας αλλά και προβάλουν τον τόπο μας.

Χρόνια πολλά στις εορτάζουσες και εορτάζοντες και η Παναγιά, που επικαλούμαστε όλοι σε κάθε δύσκολη στιγμή της ζωής μας, η μάνα του Έθνους μας, να μας δίνει δύναμη και αισιοδοξία.»

Πηγή – πληροφορίες: https://eleftheriaonline.gr

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

 

 

 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ