ΑΝΕΞΙΤΗΛΕΣ ΧΑΡΑΚΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Της, Βραχάτη  Ελένη του  Νικήτα, Δημοσιογράφος*

''  Η μεν του σώματος ισχύς γηράσκει, η δε της ψυχής ρώμη αγήραστος εστίν  ''

Ξενοφών

 

ΨΥΧΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

''  Ανεξίτηλες  χαρακιές στον κύκλο της ζωής ''

 Την άνοιξη του 1978, τον  Μάρτη  μήνα   τότε  που  έρχονται  τα πρώτα χελιδόνια   έφυγε  αιφνίδια   για  το  μεγάλο  χωρίς  επιστροφή  ταξίδι  ο  αείμνηστος  πατέρας  μου  Νικήτας.

  Τρίτο παιδί εγώ  ,πρώτη κόρη ,υποχρέωση ,καθήκον, παράλληλα με τις σπουδές μου πήγα στο γραφείο του να εργαστώ  για  τις ανάγκες  της  οικογένειας, για  την διατήρηση  του  γραφείου  του  που  ήταν  ο  επιτυχημένος   δικός  του  αγώνας  ζωής.

     Βάσανο  το  αιφνίδιο   ,πίκρα ,οδυρμός κατακρεούργηση ψυχής  η  τεράστια απώλεια  ,μόνιμη  ανασφάλεια ,μετεωρισμός στο άγνωστο.....!! Η   ζωή  κυλούσε  πια  με άλλους  ρυθμούς που επέβαλαν   την  αποδοχή  της  σκληρής  πραγματικότητας.

 Μετά από κάποιους μήνες , στην  εποχή  των  υπεράριθμων   εξαγωγικών  δραστηριοτήτων  ένας φίλος του πατέρα μου , αυτοκινητιστής διεθνών  μεταφορών  μας έφερε τον Γιόχαν. Ένα Μαλτέζικο καναρίνι πλουμιστό ύπαρξη δώρο Θεού στην φύση!!!Το έφερε για τον πατέρα μου , που πάντα  δίπλα   στο γραφείο του είχε καναρίνια.

Η φωνή του Γιόχαν επάξια της θωριάς του και όχι μόνο!

Λαλιά  τραγούδι  αγγέλων  μηνύματα  υπομονής συμπόνιας , αγαλλίαση ψυχής!!!!! Ο Γιόχαν παρατηρούσε τα πάντα γύρω μα αυτό που μας έκανε τεράστια εντύπωση ήταν πως κελάηδαγε-τραγούδαγε –έψαλλε - υμνούσε ,μόνο όταν δεν ήταν κανείς άλλος στο γραφείο!!!! Μόνο όταν ήμασταν οι δυό μας ,ο Γιόχαν και εγώ .

Πρώτος πρόσεξε   την   διαφορά  την λεπτομέρεια  , ο μικρότερος αδερφός μου ο Κωνσταντίνος  που  ξημέρωμα  της  πιο   πικρής  καθαροδευτέρας  στα μικρά  του χέρια  άφησε   ο  πατέρας  μας  την τελευταία  του πνοή..

Μικρό παιδί ο Κώστας  μας  ,ρούφαγε την γνώση παρατηρούσε τα πάντα  γύρω του  με  περιέργεια  και  ιδιαίτερη  κατανόηση  στη λεπτομέρεια. . Φύση εκ   γενετής  δημιουργική - καλλιτεχνική ,με την θλίψη του χαμού στα μάτια ανεξίτηλη από τότε ...τότε  που  βίωσε  τον τρόμο του  θανάτου  , το κοφτερό  το χέρι  που πήρε  την ανάσα, την ζωή  του  πατέρα  πρότυπο  του  !!!!!

Ένα απόγευμα που καθόταν ο  Κώστας  στο κεφαλόσκαλο του γραφείου ,ο Γιόχαν έδωσε ένα ρεσιτάλ που θα το ζήλευε η πιο ρυθμική   συμφωνική  ορχήστρα....!!! Του έκανε εντύπωση η γλυκιά φωνή μα μπαίνοντας μες το γραφείο ο Γιόχαν μεμιάς σταμάτησε την θεία μελωδία .΄Ηπιε λίγο νεράκι τίναξε τα πολύχρωμα πορτοκαλοκόκκινα φτεράκια του και κάθισε άφωνος στην κούνια  του  να  κοιτάει τον  άσπρο  τοίχο....!

Του μικρού Κωνσταντίνου του έκανε τεράστια εντύπωση και χωρίς να μου πει τίποτα πήγε ξανά στην πόρτα. Ο Γιόχαν κοίταξε δεξιά κοίταξε αριστερά ,όπως μου τα διηγήθηκε ο μικρούλης μου, τίναξε τα φτερά με καμάρι  άρχισε το γλυκό του τραγούδι, βάλσαμο ψυχής, άναμμα   ζωής !

Πέρασε καιρός από τότε που μου το είπε και στο διάστημα αυτό γίναμε με τον Γιόχαν αχώριστοι ! Όταν ήμουν μόνη στο γραφείο , άνοιγα την πόρτα στο μικρό κλουβάκι του ,της τεράστιας σκλαβιάς του και αυτός έβγαινε τρελός από τη χαρά, πετούσε τριγύρω ,σκαρφάλωνε στην ψευδοροφή ,κρεμιόταν στα φωτιστικά, κούρνιαζε στην καταπράσινη κέντια και αφού χόρταινε την δόση της λιγοστής ελευθερίας του ,ερχόταν και καθόταν στον ώμο μου, στον ώμο του δεσμώτη του !

Έκανα πως δεν τον πρόσεχα και αυτός ….!!! Τότε με πρόσεχε αυτός. Κατέβαινε από τον ώμο μου και καθόταν πάνω στα χαρτιά τσιμπολογώντας το στυλό που κρατούσα στο χέρι  κι  όταν ερχόταν κάποιος την ώρα αυτή στο γραφείο ,με πανικό πετούσε και κλεινόταν στο κλουβάκι του  ,στην φυλακή του....!!!!! ΄

΄Ετσι  καταλάβαινα τότε το σπίτι του την θαλπωρή του , όλον τον κόσμο του, εγώ τον ένιωθα σαν φυλακή του  αλλά  δεν  τολμούσα από  φόβο  για την  ασφάλεια  του να  τον  ελευθερώσω.

Ποια άραγε   να  ήταν  για το πανέξυπνο μυαλουδάκι του η ελευθερία; Στην κλουβίτσα φυλακή επωάστηκε, είδε το πρώτο φως ,είδε τον κόσμο μοναχός ,έβγαλε τα φτεράκια του, κρύωσε ζεστάθηκε ,φοβήθηκε και χάρηκε ,πόνεσε  συνήθισε και  τραγουδούσε ……!!! Αυτή δεν ήταν η ελευθερία του ,η εξασφάλιση του ,το κονάκι το μετερίζι του; Το ταξίδι  της ζωής   από  τον ώμο, στο γραφείο και μετά στην ασφάλεια του  στη  θαλπωρή  του σπιτικού του;  Στο δικό του χώρο ; Αυτή δεν ήταν η ''πανέμορφη''   ζωή του; Δεν γνώρισε, δεν διδάχτηκε δεν άκουσε δεν βίωσε  ποτέ  μια  άλλη ,ποτέ  δεν  είδε  άλλο  πλάσμα  όμοιό του !!! Αυτή δεν ήταν η υπέρβασή του ταξιδεύοντας   για  τον  ώμο μου; Η διασκέδασή του  και  η καθημερινότητα  του ;

       Ο μικρός Κωνσταντίνος ήθελε να τον προσεγγίσει!!! Καθόταν κάτω από το κλουβί στις αρχές και   ο Γιόχαν   αφού  δεν τον έβλεπε  άρχιζε το τραγούδι του..... Ο Κωνσταντίνος όμως ήθελε σαν παιδάκι και να παίξει μαζί του , ήθελε να καθίσει στον μικρό ώμο του ,ήθελε την φιλία του, ήθελε να τον κατακτήσει !

Συνεννοηθήκαμε λοιπόν   και  μια ημέρα καταστρώσαμε την κατάκτηση του Γιόχαν. ΄Οπως ήταν κρυμμένος ο μικρούλης μου κάτω από το κλουβάκι ,άνοιξα την πόρτα. Ο Γιόχαν με ανάλαφρα πηδηματάκια ,βγήκε έξω στην συνηθισμένη του βόλτα. Όταν όμως ο μικρός Κωνσταντίνος βγήκε από την κρυψώνα του τότε….ο Γιόχαν έξαλλος άρχισε να φτερουγίζει πάνω από το κεφάλι του , τσιμπολογούσε το χεράκι που ο μικρούλης μου είχε απλώσει για να καθίσει,!!! Θυμωμένος ο Γιόχαν πέταξε και μπήκε στο κλουβί  του  τη φυλακή   του  και    ποτέ  δεν βγήκε  πάλι.

΄Εχασε  με μιας  την εμπιστοσύνη του , τον είχα προδώσει. ΄Ενιωσε  τον  αθεράπευτο  πόνο  της προδοσίας  μου , της αχαριστίας μου, δεν βγήκε ποτέ-ποτέ ξανά από την ανοιγμένη πορτίτσα......!!!

Κελαηδούσε λιγότερο και εγώ άρχισα από τύψεις να βάζω μουσική  να ακούει μπας και  παρασυρθεί   .θυμάμαι Τσαϊκόφσκι ,Χατζηδάκη…δεν έχει άλλωστε καμία σημασία. Αγόραζα με  τύψεις  ειδική τροφή με κελαιδίνη  (εισαγωγής παρακαλώ ),πρόσφερα άρτον και θεάματα για να με συγχωρέσει.

 Εις   μάτην.....!!!

Κύλησαν   οι μέρες .Στις   αρχές  γενέθλιου μου    Σεπτέμβρη , εποχή εξαγωγών των Καλαματιανών των  σύκων , πρωινό Δευτέρας ο Γιόχαν σώπασε για πάντα .Μια κακιά σφήκα είχε τρυπώσει στο γραφείο ,προφανώς με κάποιο κουτί δειγματοληψίας σύκων. Διεκδικώντας το νερό του ,τον τσίμπησε στην μουρίτσα και μετά επήλθε το μοιραίο  δεν  ήμουν εκεί  πως  θα  μπορούσα   να κάνω κάνει  κάτι  για να του  σώσω  τη ζωή...!!   Συντετριμμένη  πήρα  το   μικρό το  παγωμένο  άψυχο  κορμάκι , το  έβαλα  προσεκτικά σε ένα  μεταλλικό  κουτί και το έθαψα στο πάρκο του Λιμενικού..!

Την επόμενη εβδομάδα πηγαίνοντας να πάρω κάποια έγγραφα από την ΣΥΚΙΚΗ Καλαμάτας ,μια προφανώς  μολυσμένη  σφήκα με τσίμπησε στο πόδι. ΄Αρχισε να με τρώει όλο μου το κορμί ,γέμισα εξανθήματα ,τα μάτια μου άρχισαν να βγάζουν δάκρυα με αίμα, έχασα τις αισθήσεις μου.....!!

Δεν θυμάμαι τίποτα. Μόνο το όνειρο που έβλεπα  έμεινε   ανεξίτηλη   γραφή ...... Τον μικρό Γιόχαν στον ώμο μου να κελαηδά όπως δεν τον είχα ακούσει πάλι ποτέ, μοναδική φωνή, μοναδική λαλιά. Το μόνο που αισθανόμουνα  έντονα   ήταν το πόσο με αγαπούσε ,πόσο τον αγαπούσα , το ποόσο του έλειπα και  το πόσο μου έλειπε!!!

Συνήλθα μετά από μια ολόκληρη εβδομάδα, ήμουν σε κωματώδη κατάσταση ,χωρίς καμιά επαφή με το περιβάλλον μετά από οξύ αλλεργικό σοκ και πνευμονικό οίδημα. Δεν έφυγε από κοντά μου ο Γιόχαν αυτές τις δύσκολες ώρες μόνο όταν συνήλθα .Οι γιατροί και η μητέρα μου, μου είπαν ότι όλο αυτό το διάστημα ένα αμυδρό χαμόγελο στόλιζε το ωχρό πρησμένο πρόσωπό μου.

Παιχνίδια του μυαλού ίσως …!!!

Από τότε δεν  ήρθε  στο  όνειρο  ποτέ ξανά!!!!!

Δεν πήρα ποτέ άλλο καναρίνι !!!

Ο Κωνσταντίνος κατασκεύασε  ένα τεράστιο κλουβί στο μπαλκόνι και αφιέρωνε   αρκετές ώρες από την ζωή του στο να φροντίζει μια μεγάλη κοινωνία από καναρίνια !  ' Ισως    στα ματάκια τους να   βλέπει και να  φροντίζει την ψυχούλα του πατέρα μας   που  τόσο  αγαπούσε , του  πατέρα  μας  που έφυγε  για  το στερνό ταξίδι  μέσα  στα  τρυφερά   μα  ανήμπορα   για  τον σωσμό  του  τα  αδύναμα   μικρούλια  χέρια......!!!!!!

Στην  μνήμη  του  πατέρα  μας  Νικήτα  που μας έφυγε νωρίς....

Καλαμάτα  στον  γενέθλιο  μήνα τον   Σεπτέμβριος 1978

 

 


*Ποια είναι η Βραχάτη Ελένη του Νικήτα (Βιογραφικό)

Στοιχεία Επικοινωνίας

E-mail: e_vrahati@yahoo.gr

Διεύθυνση Κατοικίας:  Ανθέων  7  Μικρά  Μαντίνεια   Καλαμάτα, Τ.Κ.: 24100

Προσωπικές

Πληροφορίες

Οικογενειακή Κατάσταση: Διαζευγμένη  μητέρα  δυο ενήλικων τέκνων χωρίς  οικογενειακές  υποχρεώσεις.

Εθνικότητα: Ελληνική

Θρήσκευμα: Βαπτισμένη Χριστιανή .

Τόπος  Γέννησης: Καλαμάτα, Μεσσηνίας

Αργάζεται  στην εταιρεία    DC Dimitropoulos  IKE

Σπουδές

Πτυχιούχος  της  Δημόσιας  Σχολής  Δημοσιογραφίας  των ΔΙΕΚ ( κρατικής  σχολής)  Καλαμάτας .

Κάτοχος δελτίου  ταυτότητος της ΄Ενωσης Πολιτιστικών Συντακτών ( Ε.Π.Σ)  και  μέλος της  ‘’΄Ενωσης  Πολιτιστικών  Συντακτών ‘’

Πτυχιούχος  εκτελωνίστρια  της Τελωνειακής  Περιφέρειας  Καλαμάτας

Πιστοποίηση  του  εκπαιδευτικού κέντρου της Εμπορικής Τράπεζας  στα  προγράμματα  ιδιωτικής  ασφάλισης  του ΥΠ.ΑΝ ( Υπουργείου Ανάπτυξης)

Πτυχιούχος   ζωγράφος-φωτογράφος-σχεδιάστρια   της  σχολής  ΑΒC College  με  συμμετοχή στην εκπαίδευση εφαρμοσμένων τεχνών  της σχολής Βακαλό

Πιστοποίηση  ΕΟΜΕΧ  χρήσης  ηλεκτρονικών υπολογιστών –Ασφαλιστικών προγραμμάτων, Λογιστικών  φύλλων - εκτελωνιστικών εργασιών και δραστηριοτήτων

Πιστοποίηση  Σπουδής –Μελέτης  του τμήματος  Βυζαντινής  Αγιογραφίας  της  κρατικής  σχολής  ΚΕΚ  Καλαμάτας

Σπουδάστρια  νομικών  προγραμμάτων  επιμόρφωσης  νομικών ενοτήτων  και άρθρων  του εμπορικού  δικαίου- του κώδικα  ποινικής και πολιτικής δικονομίας  στο αστικό , φορολογικό  και διοικητικό δίκαιο.

Μέλος  - σπουδάστρια  του  Ρητορικού  Ομίλου  του Ανοικτού Πανεπιστημίου  Καλαμάτας

Εργασιακή Εμπειρία   

Με  το περιοδικό  ‘’Σύμβουλος υγείας’’  ως  αρθρογράφος.

Συνεργάτιδα – σύμβουλος στο περιοδικό ‘’ΑΕΡΟΠΟΣ’’  σε θέματα  πολιτιστικού   και  πολιτιστικού πολιτισμού.

Στα  πλαίσια  της  πρακτικής  άσκησης  960   ωρών  δημοσιογραφίας  εργάστηκε στην  Περιφέρεια  Πελοποννήσου  στο  γραφείο  της  αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας   και  για  την απόκτηση εμπειρίας ραδιοφωνικών εκπομπών  στον  ‘’Απόλλων’’ fm.

Εκτελωνίστρια   στην Τελωνειακή Περιφέρεια  Καλαμάτας  από  το 1978 ως το 2011 .

Ασφαλίστρια  - ειδικός  συνεργάτης  στην Εμπορική Τράπεζα   υπεύθυνη των  ασφαλιστικών  εργασιών  στο σύνολο των καταστημάτων της  στην Μεσσηνία ( εκπαίδευση  στα ασφαλιστικά προγράμματα  , γενική αστική ευθύνη, προστασία  περιουσίας , μεταφορών  κλπ  εργασιών  )

Ιδιωτική υπάλληλος   και  υπεύθυνη του  εκπαιδευτικού τμήματος  -ασφαλιστικών σεμιναρίων  δια  την ανάπτυξη  του  δικτύου πώλησης  της  θυγατρικής  εταιρίας  της  Εμπορικής  Τράπεζας με  την επωνυμία  ‘’ ΦΟΙΝΙΞ ΑΕ ‘’  στο σύνολο των προγραμμάτων Αστικής Ευθύνης  -Περιουσίας  κλπ  νομοθεσίας  ασφαλιστικών εν γένει εργασιών  στο εφαρμοσμένο  Γερμανικό Δίκαιο  και  το Αγγλικό Δίκαιο  για  τον κλάδο  ασφάλισης  Σκαφών.

Ιδιωτική υπάλληλος  της  ανωνύμου   ασφαλιστικής εταιρίας  ‘’ΦΟΙΝΙΞ  ΜΕΤΡΟΛΑΙΦ  ΕΜΠΟΡΙΚΗ΄’   στα  κεντρικά της   γραφεία  με  θέση στο υποκατάστημα της  Καλαμάτας  δια  της εταιρίας  ΜΕΝΤ  ΝΕΤ  ΑΕ  .

Ιδιωτική  υπάλληλος   λογιστικών  εργασιών   της  ΦΟΙΝΙΞ ΜΕΤΡΟΛΑΙΦ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ  ΑΕ

Ασφαλιστικός Σύμβουλος και Μεσίτης Ακινήτων.

Επαγγελματίας   Ζωγράφος  - Αγιογράφος –Φωτογράφος   ( με έναρξη  εργασιών στην ΟΙΚ . ΕΦΟΡΙΑ)

Ειδική βοηθός  -συνεργάτης  στην μελέτη – σύνταξη συγγραμμάτων  πολιτιστικής  Δημοσιογραφίας

Ασκούμενη  Δημοσιογράφος  από την  1-7-2016  ως και την 3-2-2017  στην Περιφέρεια  Προπονήσου   στο  γραφείο  της  Καλαμάτας   ( δελτία  τύπου  και μηχανογράφηση )   δια  την υποχρεωτική    Πρακτική  άσκηση  προς  απόκτηση του  πτυχίου  της  δημοσιογραφίας.

Ξένες Γλώσσες        -        Αγγλικά  τα βασικά  !

Γνώσεις Ηλεκτρονικών Υπολογιστών      

-        Άριστη γνώση Hardware Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Λειτουργικών Συστημάτων

-        Άριστη γνώση Λειτουργικών Συστημάτων  HARDWARE Ηλεκτρονικών  Υπολογιστών , Λειτουργικών  Συστημάτων  και  Φορητών Συσκευών Επικοινωνίας και Δικτύωσης.

-        Microsoft   windows , Εφαρμογών  office , INTERNET και  Διαδικτυακών  εφαρμογών .

Σεμινάρια ,γνώσεις   & Επιμόρφωση      -        Συμμετοχή σε Ομάδα Επιμόρφωσης με Θέμα: Συμβουλευτική Ανάληψη Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών.

-        Συμμετοχή   ως  υπεύθυνη     διοργάνωσης    στην Καλαμάτα   σε  διεθνή συνεδρία Μαθηματικών.

-        Γνώσεις  εργασιών λογιστηρίου  ασφαλιστικών λογιστικών  μηχανογραφημένων φύλλων .

-        Συμμετοχή  στο σύνολο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων  ασφαλιστικών σπουδών της ασφαλιστικής εταιρίας ΦΟΙΝΙΞ ΜΕΤΡΟΛΑΙΦ ΕΜΠΟΡΙΚΗ  ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑ  ΠΑΤΡΩΝ

-        Συμμετοχή  στο σύνολο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων  ασφαλιστικών σπουδών της ασφαλιστικής εταιρίας ΕΜΠΟΡΙΚΗ  ΜΕΡΙΜΝΑ  ΑΕ

-        Συμμετοχή  στο σύνολο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων  ασφαλιστικών σπουδών λογιστικών  εφαρμογών  και  εργασιών  της  εταιρίας  ΜΕΝΤ ΝΕΤ Α

-        Συμμετοχή   σε  σεμινάρια  φωτογραφίας  και εξειδικευμένων τεχνικών εργασιών  ζωγραφικής  ( νωπογραφία- μεταξοτυπία- ζωγραφική σε ύφασμα – μετάξι , οροφογραφία)

-        Διαρκή  επιμόρφωση  (δια  βίου  μάθηση )  μέσω  διαλέξεων – σεμιναρίων  μαθημάτων  φιλοσοφίας-φιλολογίας- πολιτιστικής  κληρονομιάς  και  αρχαιοτήτων.

-        Παρακολουθώ  μαθήματα  νομικών  ενοτήτων  πολιτικού  και  ποινικού  δικαίου .

Ασχολίες , Ενδιαφέροντα και  Πολιτιστική  δραστηριότητα 

σελίδα    με την επωνυμία  ‘’Ελένη Βραχάτη Καλαμάτα 21’’  στην οποία  ασχολούμαι  με  την  δημοσιογραφία  πολιτών.

-        Διατηρεί     πέντε   προφίλ   στο  διαδίκτυο   26.000 περίπου ατόμων μέσω  της  εταιρίας  facebook  με  την επωνυμία  Ελένη  Βραχάτη   του Νικήτα –δια  των οποίων  εκφράζω  τις  απόψεις  μου με  αντίστοιχες  αναρτήσεις  και  φωτογραφίες  μου    στα  θέματα  που απασχολούν  την Ελληνική  Κοινωνία, ισότητας-ισοτιμίας –παγκοσμιοποίησης  κοκ .

-        Διατηρεί  τρεις   οικογενειακές  σελίδες  στο  διαδίκτυο  μέσω  της  εταιρίας  facebook  με την επωνυμία   στις οποίες αναφέρομαι  στα εν γένει πολιτιστικά  δρώμενα  .

-        Διατηρεί   την σελίδα  Ελένη Βραχάτη Καλαμάτα 21 στην οποία  αρθρογραφεί  επιτυχώς  δια  σειρά  ετών.

Αυτεπάγγελτα  η εταιρεία GOOGLE   υποστηρίζει  τα  ως άνω προφίλ μου  και σελίδες.

Μέλος   πολιτιστικών  συλλόγων   για την διατήρηση και ανάδειξη  της         πολιτιστικής  μας  κληρονομιάς.

‘έχει  συμμετάσχει  επιτυχώς  σε  υπεράριθμες  εκθέσεις  ζωγραφικής   -φωτογραφίας   στην χώρα  μας  ειδικά  με  θεματολογία  εκ του Ελληνικού πολιτισμού   και συνδυασμένων επιστημών  και  τεχνών-τεχνικών

Πολιτική -  κοινωνική δραστηριότητα     

-        έχει αναπτύξει   έντονη πολιτική  δραστηριότητα  ως  εκλεγμένο μέλος  Νομαρχιακών  Επιτροπών  Μεσσηνίας

-        Υπήρξε  δια  σειρά  ετών  υπεύθυνη  στην Περιφέρεια  Πελοποννήσου  σε θέματα  Αγροτικής  Πολιτικής  (   Πυλίας ) και  του γραφείου  Ισότητας

-        έχει  συμμετάσχει   σε πολλές   κοινωνικές  δραστηριότητες επικοινωνίας πολιτών  και  προγραμμάτων δια βίου μάθησης  ως  ομιλήτρια  σε πολιτιστικά θέματα  και φιλοσοφίας.

-        Είναι   ενεργό  μέλος  φιλοσοφικών  ομάδων Μεσσηνίας  και Αθηνών  με  ενεργή δραστηριότητα ( πριν την πανδημία )

-        έχει δώσει δεκάδες διαλέξεις  ως προσκεκλημένη  συλλόγων , ομάδων , ενώσεων  και  ασφαλιστικών εταιρειών στον  τομέα  ανάπτυξη  πωλήσεων καθώς  και  στον τομέα ανάπτυξης δικτύων.

Αρχείο

Φόρμα επικοινωνίας

Αποστολή

Labels

12Ο ΠΕΑ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 1821 1940 2022 5G 77 ΜΕ 9ο ΣΠ ΑΓΓΛΙΑ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΑΓΙΟΣ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΔΟΛΦΟΣ ΧΙΤΛΕΡ ΑΕΙ ΑΕΚ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΡ. ΜΟΥΣΤΑΚΗΣ ΑΘΗΝΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΙ ΑΙΓΑΙΟ ΑΙΓΙΟ ΑΙΜΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΛΟΓΑ ΙΠΠΟΙ ΑΛΩΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΛΩΝΙΣΜΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΝΔΑΝΙΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΥΔΑΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ ΑΟΖ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΜΕΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΑΠΟΚΡΙΑ αρ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΑΡΗΣ ΓΑΛΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑ ΑΡΝΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΑΡΦΑΡΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΡΧΙΜ. ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΑΠ. ΒΑΔΡΑΧΑΝΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ. ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΒΑΛΥΡΑ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΣΚΟΛΑΡΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΗΜ. ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΖΙΩΖΙΑΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ ΒΙΑΣΜΟΣ ΒΙΒΛΙΟ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΝΤΕΟ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΒΟΥΛΚΑΝΟΣ ΒΡΟΜΩΒΡΥΣΗ ΒΡΥΣΗ ΤΟΥ ΤΖΟΥΜΗ ΓΑΛΑΖΙΑ ΝΥΧΤΑ ΓΑΛΛΙΑ ΓΑΜΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΕΝΝΗΤΟΥΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΑΒΑΣ ΓΛΥΚΑ ΓΟΕΒ ΓΡΙΠΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΕΔΔΗΕ ΔΕΗ ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΑ ΔΕΣΥΛΛΑ ΔΕΥΑΚ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΆΡΘΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΡΑ ΔΡΑΜΑΛΗΣ ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΑΑΣ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΡΕΥΝΑ – ΙΣΤΟΡΙΑ - ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΕΚΑΒ ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ - ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΕΛΙΣΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΟΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΛΛΗΝΟΜΝΗΜΟΝΕΣ ΕΜΑΚ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΜΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΟΚΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΝΩΜΗΣ – ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΥΑΝ ΕΡΤ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΕΥΧΕΣ ΕΦΟΡΙΑ ζ ΖΕΛΕΝΣΚΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΑ ΉΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΈΘΙΜΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΗΠΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΘΑΥΜΑΤΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΕΡΙΣΜΑ ΘΕΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΛΙΨΗ ΘΟΥΡΙΑ ΙΑΠΩΝΙΑ ΙΑΤΡΟΣ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑΣ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΔΗΜΙΟΒΑΣ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΡΟΦΗΤΗ ΙΩΗΛ ιερο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΛΑΤΕΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΛΑΤΕΩΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΗΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΙΘΩΜΗ ΙΜΒΡΟΣ ΙΠΠΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ ΙΡΑΝ ΙΣΘΜΟΣ ΙΣΛΑΜ ΙΣΠΑΝΙΑ ΙΣΡΑΗΛ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΚΑΝΑΔΑΣ ΚΑΡΑΓΑΤΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΩΖΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΡΒΕΛΙ ΚΑΡΕΛΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΚΑΤΑΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΔΑΠ ΑμεΑ ΚΕΝΕΝΤΙ ΚΗΔΕΙΑ ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΙΕΒΟ ΚΙΝΑ ΚΙΝΑΛ ΚΚΕ ΚΛΟΠΕΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΚΟΡΕΑ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ ΚΟΡΩΝΑΪΟΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΚΟΥΤΣΑΒΙΤΙΚΗ ΦΟΡΕΣΙΑ ΚΡΑΣΙ ΚΡΗΤΗ ΚΤΕΛ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΥΝΗΓΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΚΥΠΡΟΣ ΚΩ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΛΑΔΑ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΛΑΜΠΡΟΣ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΑΡΙΣΑ ΛΕΝΙΝ ΛΗΜΝΟΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΛΙΜΝΗ ΛΟΑΤΚΙ ΛΥΚΕΙΟ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΝΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΑΔΑΜ ΓΚΡΟΓΚΟΥ ΜΑΣΚΑ ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ ΜΑΥΡΟΖΟΥΜΕΝΑ ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ ΜΕΡΑ25 ΜΕΡΚΕΛ ΜΕΣΣΗΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΞΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΜΟΝΑΧΙΚΗ ΚΟΥΡΑ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗΣ ΜΟΣΧΑ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΑΣΑΚΙΔΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΥΚΟΝΟΣ ΝΑΘΑΝΑΗΛ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΕΑ ΕΙΣΟΔΟ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΝΕΑ ΡΩΜΗ ΝΕΑ ΡΩΜΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΝΕΑ ΣΚΗΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΝΕΔΟΥΣΑ ΝΕΚΡΟΙ ΝΕΡΟ ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΝΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΛΑΡΗΣ ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΥΧΤΑ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΟΜΑ ΟΔΥΝΗ ΟΘΩΝΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΟΙΧΑΛΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΠΚΕ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΟΣΕ ΟΣΦΠ ΟΤΕ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΓΩΤΟ ΠΑΪΣΙΟΣ ΠΑΚΟΕ ΠΑΜΙΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΥΛΚΑΝΙΩΤΙΣΣΑ ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΥΡΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ ΠΑΟ ΠΑΟΚ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΟΓΡΙΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΠΟΥΚΑΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΧΑ ΠΑΤΡΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΕΝΘΟΣ ΠΕΡΣΙΑ ΠΕΤΑΛΙΔΙ ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ ΠΕΥΚΟ ΠΗΔΗΜΑ ΠΙΠΙΝΑ ΚΟΥΜΑΝΤΟΥ ΠΛΑΤΥ ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΠΛΟΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟΣ πολι ΠΟΛΙΑΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΛΙΜΝΙΟ ΠΟΝΟΣ ΠΟΡΝΗ ΠΟΤΑΜΙ ΠΟΤΟ ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΙΓΚΙΠΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΠΤΥΧΙΟ ΠΤΩΧΟΣ ΠΥΛΟΣ ΠΥΡΓΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ. ΡΩΣΙΑ ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΑΜΟΣ ΣΔΟΕ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΕΡΒΙΑ ΣΚΑΛΑ ΟΙΧΑΛΙΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΣΤΑΣΙΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΣΤΟΥΠΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΑ ΑΓΙΑ ΠΑΘΗ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΠΛΑΤΥ ΤΑΜΠΑΡΗΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΤΑΥΓΕΤΟΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΤΕΙ ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ ΤΖΑΚΙΑ ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗΣ ΤΖΟΥΜΗΣ ΤΗΝΟΣ ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΛΑΤΕΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΡΑΝΟΥΛΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΤΡΟΧΑΙΟ ΤΣΑΚΩΝΑ ΤΣΙΟΔΡΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΥΓΕΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΦΑΓΗΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΦΛΑΡΙΟΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΦΟΝΙΚΟ ΦΡΙΚΗ ΦΥΛΑΚΗ φω ΦΩΤΑ LED ΦΩΤΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ χαρ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ ΧΑΣΙΣΙ ΧΟΡΤΑΡΕΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΚΑΠΟΥΤΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Χρυσόστομος Καράμπελας ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟΣ ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ ΩΝΑΣΕΙΟ ΩΝΑΣΗΣ BEETLE c COVID-19 e FACEBOOK FAKE NEWS GAY i INSTAGRA INSTAGRAM INTERNET LOCKDOWN MAGAZINE p PLATI PLATY PLATY MAGAZINE PLATY NEWS SEX SIEMENS SOCIAL MEDIA t TWITTER VIDEO