ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΞΥΛΙΝΟ ΡΩΣΙΚΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗ ΝΗΣΟ ΣΦΑΚΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΙΔΕΡΕΝΙΟ ΚΑΡΦΙ, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΤΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΤΟΥ ΝΑΒΑΡΙΝΟΥ (εικόνες)


          Με λαμπρότητα τελέσθηκαν σήμερα τα Θυρανοίξια του ανακαινισθέντος Ρωσικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου, στη νήσο Σφακτηρία.

          Την ακολουθία τέλεσαν ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Γκουγκούνης και ο Αιδεσιμολογιότατος Ιερέας Μιχαήλ Βασίλιεβ, εκπρόσωπος της Ρωσικής Εκκλησίας.

          Το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλειος Καπέλιος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πύλου Ηλίας Γουρνάς, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πύλου Θεόδωρος Χαραμαράς, ο εκπρόσωπος της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας Παναγιώτης Μπαζίγος, η Διευθύντρια του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας Θεοδώρα Γιαννίτση, ο επικεφαλής της ανακαίνισης του Ιερού Ναού Γκιεγκόρ Προχαρτσούκ, ο μέγας χορηγός εργασιών Κυρίλ Γκρόμοβ, ο επιβλέπον Αρχιτέκτονας Βλαντίμιρ Νόσοβ, καθώς και εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων.

          Το όλο εγχείρημα της ανακαίνισης αποτελεί πρωτοβουλία του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας και Ρώσων Αρχιτεκτόνων Φιλελλήνων. Οραματίστρια και αρωγός του έργου είναι η κ. Γιαννίτση.

          Για τη μεταφορά του φορτίου και των εργατών στη νήσο Σφακτηρία, τη φιλοξενία τους, καθώς και τον εξοπλισμό που χρειάστηκε ανέλαβαν ο Δήμος Πύλου-Νέστορος και η ΕΦΑ Μεσσηνίας.

          Ο Ρωσικός ξύλινος Ναός στη Σφακτηρία είναι αφιερωμένος στον Άγιο Νικόλαο. Χτίστηκε το 1997, ως δώρο του ομογενούς Μιχαήλ Τσάχωφ και του Συλλόγου Ελληνικού Πολιτισμού της Καρελίας στο Πετροζαβότσκ, προς τιμήν των Ρώσων πεσόντων στη Ναυμαχία του Ναβαρίνου.

        Η εκκλησία έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με την ορθόδοξη ρωσική αρχιτεκτονική, και τους βολβοειδής τρούλους, αποκλειστικά από ξυλεία που έχει έρθει από τα δάση της Σιβηρίας, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι δεν έχει χρησιμοποιηθεί ούτε ένα σιδερένιο καρφί, ενώ το εσωτερικό της είναι λιτό.


Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ