ΑΓΡΟΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΆΓΙΟ ΦΛΩΡΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΜΕ ΦΙΑΛΗ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ «ΠΑΡΚΑΡΕ» ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΣΤΟΝ ΆΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΑΤΙΝΑΧΤΕΙ


          Συναγερμός σήμανε έξω από τη Βουλή περίπου στις 10 το πρωί της Δευτέρας, όταν ένας 58χρονος I.K. από τη Μεσσηνία και συγκεκριμένα από τον Άγιο Φλώρο, ανέβηκε με το αγροτικό του στο πεζοδρόμιο της Λεωφόρου Αμαλίας μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

          Σύμφωνα με την αστυνομία, στην καρότσα του αγροτικού βρέθηκε μία άδεια φιάλη υγραερίου, δύο άδεια μπιτόνια με οσμή βενζίνης, ένα μπιτόνι νερό και ένα αεροβόλο, ενώ, ο οδηγός, ο οποίος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, απειλούσε ότι θα ανατιναχτεί. Στο όχημα έγραφε ότι οι Τούρκοι κυβερνούν την Ελλάδα και ότι κρατούν το σπίτι του αιχμάλωτο εδώ και 30 χρόνια.

          Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς και η Αντιτρομοκρατική έσπευσαν αμέσως στο σημείο, όπου βρίσκεται και ομάδα του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Ο οδηγός συνελήφθη, ενώ η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο τμήμα της Λεωφόρου Αμαλίας διακόπηκε για μικρό χρονικό διάστημα.

          O άνδρας με το αγροτικό “σκαρφάλωσε” στο πεζοδρόμιο μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη και σύμφωνα με πληροφορίες απειλούσε να ανατιναχτεί.

          Πρόκειται για έναν 58χρονο αγρότη από τον Άγιο Φλώρο. Ο άνδρας, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από την ΕΛΑΣ, φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

          Από την Αμαλίας (που έκλεισε για ώρα μετά το περιστατικό) ο οδηγός του αγροτικού ανέβηκε στο πεζοδρόμιο μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη, ενώ από τη μικροφωνική που είχε εγκατεστημένη στο φορτηγό του φώναζε «θα σας κάψω όλους».

          Πάνω στο αυτοκίνητο ο αγρότης είχε γράψει, μεταξύ άλλων, διάφορες λέξεις όπως «ιστοριογράφος», «λαϊκό δικαστήριο», «ιαματικές πηγές» και πως… η Τουρκία κυβερνάει την Ελλάδα.

          Κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, που έσπευσε στο σημείο για να διενεργήσει έλεγχο για τυχόν εκρηκτικά, εντόπισε στην καρότσα του αγροτικού τρία μπιτόνια και στην καμπίνα του οχήματος μία φιάλη υγραερίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, από τα τρία μπιτόνια βενζίνης, τα δύο είναι άδεια, ενώ το ένα περιέχει νερό. Άδεια είναι και η φιάλη υγραερίου που εντοπίστηκε.

          Ο οδηγός έχει συλληφθεί και κρατείται στη ΓΑΔΑ. Οι αστυνομικοί αδυνατούν να συνεννοηθούν μαζί του, καθώς λέει εμφανώς ακατάληπτα πράγματα.

          Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, στο αγροτικό βρέθηκε μια κόλλα Α4 – ένα έντυπο που είχε τυπώσει  ο οδηγός του αγροτικού – πάνω στο οποίοι ήταν γραμμένες διάφορες ασυναρτησίες.

          Μεταξύ άλλων, γράφει ότι “οι Τούρκοι κρατάνε το σπίτι του” και ότι έχει οικόπεδα στη Μεσσηνία, στα οποία επειδή υπάρχουν αρχαία, του τα έχουν δεσμεύσει και δεν του τα δίνουν.

Σημειώνεται, ότι πάνω στο όχημα ο αγρότης είχε γράψει,  μεταξύ άλλων, διάφορες φράσεις όπως “οι Τούρκοι κυβερνάνε την Ελλάδα, αποδείξεις εδώ”, “ιστοριογράφος”, “λαϊκό δικαστήριο” και “αιχμάλωτη και την ιαματική πηγή”.

          Τέλος, δόθηκε στην κυκλοφορία η λεωφόρος Αμαλίας, που είχε κλείσει λόγω του περιστατικού.

Για τον 58χρονο μίλησε στο newsit.gr ο πρόεδρος του Αγίου Φλώρου, Δημήτρης Χρονόπουλος: «Είναι ακίνδυνος. Έχει γράψει στο αγροτικό του ότι «οι Τούρκοι κυβερνούν την Ελλάδα” και κυκλοφορεί στο χωριό εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια με αυτό» λέει στο newsit.gr ο πρόεδρος τοπικής κοινότητας Αγίου Φλώρου. Ο 58χρονος ζει στο χωριό μόνιμα. «Αγρότης είναι, δουλεύει, απλά έχει αυτό το πράγμα με τους Τούρκους, του έχει καρφωθεί αυτή η ιδέα» σημειώνει ο πρόεδρος.

          “Διαμαρτυρία καταγγελία από ιστοριογράφο” είναι ο τίτλος του εγγράφου, που απευθύνεται στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

          Τα θέματα είναι τέσσερα, η κλοπή αρχαίου μνημείου του Ναού Παμίσου, η κλοπή οικοδομικής άδειας, ιαματική και λοιπές πηγές του ποταμού Παμίσου και το ιστορικό δέντρο του Αγίου Φλώρου.

          “Σπεύδω σήμερα να σας ενημερώσω για θέματα ζωτικής και καίριας σημασίας που άπτονται του δημοσίου ενδιαφέροντος αλλά και του ιδιωτικού μου παρελθόντος και μέλλοντος, εμού και της οικογένειας μου” αναφέρει αρχικά.

          “Εγώ είμαι ο τελευταίος Έλληνας του ιστορικότερου χωριού της Ελλάδας, της άνω Βρομόβρυσης Μεσσηνίας και σε εμένα ανήκει το μνημείο (σ.σ. ναός Παμίσου), εγώ σας ενημερώνω σήμερα ότι θέλω πίσω το κλεμμένο μνημείο στην έδρα του, όπως θέλω και τα κλεμμένα ευρήματα να μου επιστραφούν. Θέλω να οριοθετηθεί ο αρχαιολογικός χώρος” προσθέτει.


Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ