ΣΤΑ ΑΚΡΑ Η ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑΤΡΩΝ ΜΕ ΑΛΕΙΦΕΡΗ - ΕΚΑΝΑΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ


          Συγκέντρωση έξω από την κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου Καλαμάτας πραγματοποίησαν το πρωί εργαζόμενοι, στο πλαίσιο της πανελλαδικής πανυγειονομικής απεργίας. Οι εκπρόσωποι του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας και του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας παρουσίασαν τα αιτήματά τους, κυρίαρχο μεταξύ των οποίων είναι η στελέχωση του Νοσοκομείου και των άλλων δημόσιων μονάδων υγείας “για σύγχρονες, απολύτως δωρεάν υπηρεσίας υγείας για το λαό”. Επιπλέον το Σωματείο των Ειδικευμένων Ιατρών καταδίκασε τον “ανεπίτρεπτο αυταρχισμό της διοίκησης”, απέναντι στο Σωματείο και την Ομοσπονδία, επειδή δημοσιοποίησαν το πρόβλημα της βαριάς υποστελέχωσης..

          Από το Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ το μέλος της διοίκησης, Χρυσάνθη Μάλλιου παρουσίασε τα αιτήματα του Σωματείου, όπως αυτά διαμορφώθηκαν στην προχθεσινή γενική συνέλευση.

          Πρώτο αίτημα είναι η πραγματοποίηση μαζικών προσλήψεων μόνιμου προσωπικού. Η αναγκαιότητα των μαζικών προσλήψεων, τόνισε η κ. Μάλλιου, σε ότι αφορά το Νοσοκομείο Καλαμάτας, είναι εμφανέστατη και μόνο από το γεγονός ότι σε σύνολο 124 οργανικών θέσεων ειδικευμένων ιατρών καλυμμένες είναι μόνο οι 67. Σημείωσε επίσης ότι ενώ έχουν προκηρυχθεί κάποιες θέσεις, υπάρχει μια απαράδεκτη κωλυσιεργία από τη διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας για την προώθηση των διαδικασιών.

          Άλλο αίτημα είναι η “μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις των επικουρικών-συμβασιούχων” και μάλιστα όπως είπε η κ. Μάλλιου, στο Νοσοκομείο Καλαμάτας υπηρετούν 30 επικουρικοί που αν για οποιονδήποτε λόγο απομακρυνθούν τότε τα περισσότερα τμήματα του Νοσοκομείου δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν.

          Ζήτησε επίσης η εκπρόσωπος του Σωματείου των ειδικευμένων ιατρών “αύξηση της εξευτελιστικά χαμηλής ωριαίας αποζημίωσης της εφημερίας. Κατάργηση πλαφόν και περικοπών στην αποπληρωμή των πρόσθετων εφημεριών”. Όπως σημείωσε, όλοι οι γιατροί του νοσοκομείου “εξαναγκάζονται σε υπερεφημέρευση λόγω της σοβαρής υποστελέχωσης που χρόνια καταγγέλλουμε. Τα αμείλικτα ωράρια εργασίας μας που πολλές φορές πλησιάζουν τις 35 ώρες συνεχούς εργασίας, ενέχουν σοβαρούς κινδύνους τόσο για την υγεία των ιατρών όσο και για την ασφάλεια των ασθενών μας”.

          Άλλα αιτήματα είναι:

          -Αυτοτελής φορολόγηση τακτικών εφημεριών.     Αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες.

          -Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης.

          -Καμία μείωση του αριθμού των νοσοκομειακών κρεβατιών, συγχώνευση-κατάργηση τμημάτων κλινικών νοσοκομείων. Πλήρης, επαρκής, αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό των δημόσιων μονάδων υγείας για σύγχρονες, απολύτως δωρεάν υπηρεσίας υγείας για το λαό.

          Σχετικά η κ. Μάλλιου υπογράμμισε ότι “μπροστά στην αναγκαιότητα της δημιουργίας και της ανάπτυξης της κλινικής covid η διοίκηση προχώρησε σε συρρίκνωση των χειρουργικών κλινικών με άμεσο αποτέλεσμα των περιορισμό των τακτικών χειρουργείων. Μπροστά στην εξασφάλιση χώρων υποδοχής των ύποπτων περιστατικών covid και του εμβολιαστικού κέντρου περιορίστηκαν κατά 40% τα εξωτερικά ιατρεία. Σταμάτησε η λειτουργία της μοναδικής οδοντιατρικής μονάδας του Νοσοκομείου. Τα παραπάνω εξαναγκάζουν τους πολίτες να απευθυνθούν στον ιδιωτικό τομέα υγείας. Αυτό θέτει σε άμεσο κίνδυνο την κοινωνική υγεία καθώς η οικονομική κρίση μόνιμα βαθαίνει".

          ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ

          Βασικό αίτημα που παρουσίασε επίσης η εκπρόσωπος του Σωματείου κ. Μάλλιου είναι: “Τέλος στον αυταρχισμό της κυβέρνησης των διοικήσεων ΥΠΕ και διοικητών σε βάρος των υγειονομικών που υπερασπιζόμενοι τους ασθενείς αναδεικνύουν δημόσια προβλήματα και ελλείψεις. Πρόσφατα ζήσαμε τον ανεπίτρεπτο αυταρχισμό της Διοίκησης απέναντι στα μέλη του Σωματείου μας, διότι τόλμησε η ΟΕΝΓΕ σε συνάντηση που είχε μαζί μας να δημοσιοποιήσει για άλλη μια φορά τα ήδη γνωστά προβλήματα και τις ελλείψεις του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Τέλος το Σωματείο μας όσο και η πανελλήνια συνομοσπονδία μας χρέος και σκοπό τους έχουν την καταγραφή, την ανάδειξη και την προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων των μελών τους. Εάν η διοίκηση δεν θέλει να δημοσιοποιούνται θα πρέπει απλά να τα λύσει”.

          Από το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο τα αιτήματα παρουσίασε ο πρόεδρός του, Δημήτρης Τσιλίκας.

          Οι γιατροί του Νοσοκομείου για την “αυταρχική διοίκηση”: «Συστηματικά εθελοτυφλεί και τα βλέπει “όλα καλά”»

          Η απόφαση της διοίκησης του Νοσοκομείου Καλαμάτας, να καλέσει για εξηγήσεις το Σωματείο των ειδικευμένων γιατρών, με την απειλή της δικαστικής προσφυγής εναντίον τους, για την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας σχετικά με τη βαριά υποστελέχωση, έχει δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα μέσα στο Νοσοκομείο, που μπορεί να επηρεάσει το αίσθημα εμπιστοσύνης των πολιτών. Σήμερα οι εκπρόσωποι του Σωματείου των ειδικευμένων γιατρών τόνισαν ότι η διοίκηση του Νοσοκομείου “συστηματικά εθελοτυφλεί και τα βλέπει «όλα καλά»”....

          Στο πλαίσιο της σημερινής πανελλαδικής πανυγειονομικής απεργίας το Σωματείο των ειδικευμένων γιατρών, μέσω των μελών της διοίκησης Χρυσάνθης Μάλλιου και Μανώλη Μάκαρη, αναφέρθηκε στα τεράστια κενά ιατρικού προσωπικού και ζήτησε συγκεκριμένα μέτρα. Όπως υπογράμμισαν, σε σύνολο 124 οργανικών θέσεων ειδικευμένων γιατρών καλυμμένες είναι μόνο οι 67!

          Η κ. Μάλλιου μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι “επανειλημμένα έχουμε θίξει τα προβλήματα που υπάρχουν με την υποστελέχωση των γιατρών -παρουσίασε και σχετικά δελτία τύπου, όπως και αποφάσεις του Σωματείου που έχουν εκδοθεί τους προηγούμενους μήνες. Δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση και δεν έχουμε βιώσει καμία επίλυση μέχρι τώρα ούτε από τη Διοίκηση ούτε από την Υγειονομική Περιφέρεια. Αντιθέτως προσπαθούν να καλύψουν τα κενά είτε μεταφέροντας γιατρούς σαν να είναι νομάδες από τη μια θέση σε άλλη είτε χρησιμοποιώντας στο έπακρο τους ειδικευόμενους, πολλούς από τους οποίους στερώντας τους ώρες και μέρες από τη βασική ειδίκευσή τους ή φορτώνοντάς μας με επιπλέον εφημερίες. Λυπούμαστε ειλικρινά που η ΟΕΝΓΕ δεν τα βρήκε “όλα καλά”, όπως τα βρήκε η κ. Γκάγκα, αλλά δεν φταίμε εμείς γι’ αυτό. Η ιατρική ιδιότητα μάς καθιστά τους πλέον αρμόδιους να θέτουμε τα όρια της ασφάλειας της ιατρικής πράξης και όταν οι τραγικές ελλείψεις μας ωθούν εκτός αυτών των ορίων οφείλουμε να το καταγγέλλουμε. Σε αντίθετη περίπτωση φέρουμε και εμείς την ίδια ευθύνη με την διοίκηση που συστηματικά εθελοτυφλεί και τα βλέπει «όλα καλά»”.

          ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΚΟΒΙΝΤ

          Σε ότι αφορά την Κλινική Κόβιντ και τον εκλιπόντα διευθυντή της, Νίκο Γραμματικόπουλο, η εκπρόσωπος του Σωματείου κ. Μάλλιου σημείωσε: “Κατηγορηθήκαμε ότι είπαμε ψέματα και μάλιστα  ακόμα πιο βαριά κατηγορηθήκαμε ότι συκοφαντούμε τον εκλιπόντα συνάδελφό μας. Η Κλινική Κόβιντ από την αρχή της πανδημίας επιτέλεσε, επιτελεί και θα επιτελέσει τεράστιο έργο. Όλο αυτό στις πλάτες, στην αρχή, δύο πνευμονολόγων και αργότερα και ενός παθολόγου ειδικευμένων γιατρών, με βασικό στυλοβάτη και πρωτοστάτη τον Ν. Γραμματικόπουλο, και με την πνευμονολόγο κ. Ελευθερίου και την παθολόγο κ. Γιαννακοπούλου. Σε όλο αυτό το διάστημα ζητούσαμε επιπλέον ειδικευμένους πνευμονολόγους για βοήθεια καθώς οι εισαγωγές συνεχώς αυξανόντουσαν και κάποια στιγμή φτάσαμε τους 90 ασθενείς. Το βάρος στις πλάτες των συναδέλφων μας τότε ήταν τεράστιο και ζητούσαμε μέχρι να ενισχυθεί η Κλινική Κόβιντ με τις αρμόζουσες ειδικότητες γιατρών να κατευθύνονται οι ασθενείς που χρήζουν νοσηλεία προς τις δύο Κλινικές Κόβιντ του Νοσοκομείου Τρίπολης, όπου νοσηλεύεται πολύ μικρότερος αριθμός ασθενών με αισθητά μεγαλύτερη αναλογία ειδικευμένων γιατρών πνευμονολόγων. Και πάλι δεν εισακουστήκαμε. Ρωτούμε σήμερα ποιο είναι το πλάνο τους για την Κλινική αυτή ενόψει καινούργιου κύματος, μετά και την τραγική απώλεια του διευθυντή;”.

          ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ

          Η κ. Μάλλιου παρουσίασε τα αιτήματα του Σωματείου προς τη διοίκηση του Νοσοκομείου και συγκεκριμένα τόνισε: “Σήμερα καλούμε τη διοίκηση του Νοσοκομείου μας να δεσμευτεί απέναντί μας και απέναντι στους πολίτες του νομού μας για τα παρακάτω:

          -Την άμεση προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων.

          -Την άμεση διεκπεραίωση όλων των προσλήψεων που εκκρεμούν στην ΥΠΕ, μερικές και από το 2018.

          -Την άμεση ενίσχυση των δύο ΜΕΘ με τουλάχιστον δύο εντατικολόγους.

          -Την άμεση ενίσχυση των παθολογικών κλινικών με τουλάχιστον τέσσερις παθολόγους.

          -Την άμεση ενίσχυση της Παιδιατρικής Κλινικής με τουλάχιστον πέντε μόνιμους γιατρούς. Την απόλυτη αναγκαιότητα ύπαρξης νεογνικού τμήματος στο Νομό.

          -Τη στελέχωση με επιπλέον τρεις πνευμονολόγους της Κλινικής Κόβιντ.

          -Την επάνοδο των συναδέλφων μας υγειονομικών που βγήκαν σε αναστολή λόγω μη εμβολιασμού”.

          Ο Μανώλης Μάκαρης πρόσθεσε ότι η πρόσληψη πνευμονολόγων είναι αναγκαία όχι μόνο για την Κλινική Κόβιντ αλλά και για να λειτουργήσει Πνευμονολογική Κλινική στο Νοσοκομείο όταν αντιμετωπιστεί η υγειονομική κρίση, δεδομένου ότι η αναγκαιότητα αυτής της Κλινικής είναι διαπιστωμένη εδώ και χρόνια.

          Τέλος ο γιατρός στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, πρώην πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, σημείωσε ότι το πρόβλημα της υποστελέχωσης όχι απλά το αναγνωρίζει αλλά ζητάει και ο Ιατρικός Σύλλογος να ληφθούν μέτρα για την  αντιμετώπισή του.

 


Πηγή – πληροφορίες: https://kalamatajournal.gr

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

 

 

Αρχείο

Φόρμα επικοινωνίας

Αποστολή

Labels

12Ο ΠΕΑ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 1821 1940 2022 5G 77 ΜΕ 9ο ΣΠ ΑΓΓΛΙΑ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΑΓΙΟΣ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΔΟΛΦΟΣ ΧΙΤΛΕΡ ΑΕΙ ΑΕΚ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΡ. ΜΟΥΣΤΑΚΗΣ ΑΘΗΝΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΙ ΑΙΓΑΙΟ ΑΙΓΙΟ ΑΙΜΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΛΟΓΑ ΙΠΠΟΙ ΑΛΩΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΛΩΝΙΣΜΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΝΔΑΝΙΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΥΔΑΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ ΑΟΖ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΜΕΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΑΠΟΚΡΙΑ αρ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΑΡΗΣ ΓΑΛΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑ ΑΡΝΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΑΡΦΑΡΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΡΧΙΜ. ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΑΠ. ΒΑΔΡΑΧΑΝΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ. ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΒΑΛΥΡΑ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΣΚΟΛΑΡΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΗΜ. ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΖΙΩΖΙΑΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ ΒΙΑΣΜΟΣ ΒΙΒΛΙΟ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΝΤΕΟ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΒΟΥΛΚΑΝΟΣ ΒΡΟΜΩΒΡΥΣΗ ΒΡΥΣΗ ΤΟΥ ΤΖΟΥΜΗ ΓΑΛΑΖΙΑ ΝΥΧΤΑ ΓΑΛΛΙΑ ΓΑΜΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΕΝΝΗΤΟΥΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΑΒΑΣ ΓΛΥΚΑ ΓΟΕΒ ΓΡΙΠΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΕΔΔΗΕ ΔΕΗ ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΑ ΔΕΣΥΛΛΑ ΔΕΥΑΚ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΆΡΘΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΡΑ ΔΡΑΜΑΛΗΣ ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΑΑΣ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΡΕΥΝΑ – ΙΣΤΟΡΙΑ - ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΕΚΑΒ ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ - ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΕΛΙΣΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΟΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΛΛΗΝΟΜΝΗΜΟΝΕΣ ΕΜΑΚ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΜΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΟΚΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΝΩΜΗΣ – ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΥΑΝ ΕΡΤ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΕΥΧΕΣ ΕΦΟΡΙΑ ζ ΖΕΛΕΝΣΚΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΑ ΉΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΈΘΙΜΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΗΠΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΘΑΥΜΑΤΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΕΡΙΣΜΑ ΘΕΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΛΙΨΗ ΘΟΥΡΙΑ ΙΑΠΩΝΙΑ ΙΑΤΡΟΣ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑΣ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΔΗΜΙΟΒΑΣ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΡΟΦΗΤΗ ΙΩΗΛ ιερο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΛΑΤΕΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΛΑΤΕΩΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΗΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΙΘΩΜΗ ΙΜΒΡΟΣ ΙΠΠΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ ΙΡΑΝ ΙΣΘΜΟΣ ΙΣΛΑΜ ΙΣΠΑΝΙΑ ΙΣΡΑΗΛ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΚΑΝΑΔΑΣ ΚΑΡΑΓΑΤΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΩΖΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΡΒΕΛΙ ΚΑΡΕΛΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΚΑΤΑΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΔΑΠ ΑμεΑ ΚΕΝΕΝΤΙ ΚΗΔΕΙΑ ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΙΕΒΟ ΚΙΝΑ ΚΙΝΑΛ ΚΚΕ ΚΛΟΠΕΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΚΟΡΕΑ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ ΚΟΡΩΝΑΪΟΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΚΟΥΤΣΑΒΙΤΙΚΗ ΦΟΡΕΣΙΑ ΚΡΑΣΙ ΚΡΗΤΗ ΚΤΕΛ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΥΝΗΓΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΚΥΠΡΟΣ ΚΩ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΛΑΔΑ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΛΑΜΠΡΟΣ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΑΡΙΣΑ ΛΕΝΙΝ ΛΗΜΝΟΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΛΙΜΝΗ ΛΟΑΤΚΙ ΛΥΚΕΙΟ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΝΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΑΔΑΜ ΓΚΡΟΓΚΟΥ ΜΑΣΚΑ ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ ΜΑΥΡΟΖΟΥΜΕΝΑ ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ ΜΕΡΑ25 ΜΕΡΚΕΛ ΜΕΣΣΗΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΞΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΜΟΝΑΧΙΚΗ ΚΟΥΡΑ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗΣ ΜΟΣΧΑ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΑΣΑΚΙΔΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΥΚΟΝΟΣ ΝΑΘΑΝΑΗΛ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΕΑ ΕΙΣΟΔΟ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΝΕΑ ΡΩΜΗ ΝΕΑ ΡΩΜΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΝΕΑ ΣΚΗΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΝΕΔΟΥΣΑ ΝΕΚΡΟΙ ΝΕΡΟ ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΝΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΛΑΡΗΣ ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΥΧΤΑ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΟΜΑ ΟΔΥΝΗ ΟΘΩΝΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΟΙΧΑΛΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΠΚΕ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΟΣΕ ΟΣΦΠ ΟΤΕ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΓΩΤΟ ΠΑΪΣΙΟΣ ΠΑΚΟΕ ΠΑΜΙΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΥΛΚΑΝΙΩΤΙΣΣΑ ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΥΡΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ ΠΑΟ ΠΑΟΚ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΟΓΡΙΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΠΟΥΚΑΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΧΑ ΠΑΤΡΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΕΝΘΟΣ ΠΕΡΣΙΑ ΠΕΤΑΛΙΔΙ ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ ΠΕΥΚΟ ΠΗΔΗΜΑ ΠΙΠΙΝΑ ΚΟΥΜΑΝΤΟΥ ΠΛΑΤΥ ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΠΛΟΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟΣ πολι ΠΟΛΙΑΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΛΙΜΝΙΟ ΠΟΝΟΣ ΠΟΡΝΗ ΠΟΤΑΜΙ ΠΟΤΟ ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΙΓΚΙΠΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΠΤΥΧΙΟ ΠΤΩΧΟΣ ΠΥΛΟΣ ΠΥΡΓΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ. ΡΩΣΙΑ ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΑΜΟΣ ΣΔΟΕ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΕΡΒΙΑ ΣΚΑΛΑ ΟΙΧΑΛΙΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΣΤΑΣΙΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΣΤΟΥΠΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΑ ΑΓΙΑ ΠΑΘΗ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΠΛΑΤΥ ΤΑΜΠΑΡΗΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΤΑΥΓΕΤΟΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΤΕΙ ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ ΤΖΑΚΙΑ ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗΣ ΤΖΟΥΜΗΣ ΤΗΝΟΣ ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΛΑΤΕΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΡΑΝΟΥΛΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΤΡΟΧΑΙΟ ΤΣΑΚΩΝΑ ΤΣΙΟΔΡΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΥΓΕΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΦΑΓΗΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΦΛΑΡΙΟΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΦΟΝΙΚΟ ΦΡΙΚΗ ΦΥΛΑΚΗ φω ΦΩΤΑ LED ΦΩΤΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ χαρ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ ΧΑΣΙΣΙ ΧΟΡΤΑΡΕΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΚΑΠΟΥΤΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Χρυσόστομος Καράμπελας ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟΣ ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ ΩΝΑΣΕΙΟ ΩΝΑΣΗΣ BEETLE c COVID-19 e FACEBOOK FAKE NEWS GAY i INSTAGRA INSTAGRAM INTERNET LOCKDOWN MAGAZINE p PLATI PLATY PLATY MAGAZINE PLATY NEWS SEX SIEMENS SOCIAL MEDIA t TWITTER VIDEO