ΕΚΤΑΚΤΟ: ΠΕΘΑΝΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΟΣΜΑΣ


          Δυστυχώς πέθανε σήμερα Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022 σε ηλικία 77 ετών ο Σεβ. Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς μετά την μεγάλη μάχη που έδωσε με τον κορωνοϊό την λοίμωξη της εντατικής αλλά και το σοβαρό εγκεφαλικό που υπέστη κατά την διάρκεια της νοσηλείας του.

          Ο μακαριστός Μητροπολίτης Κοσμάς εισήχθη αρχικά στο νοσοκομείο Αγρινίου ενώ στην συνέχεια διακομίστηκε διασωληνωμένος στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός στην Αθήνα.

          Να αναφερθεί ότι ο Μητροπολίτης Κοσμάς είχε αποσωληνωθεί αλλά παρέμενε νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός σε κρίσιμη κατάσταση.

          Λίγα λόγια για τον μακαριστό Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρό Κοσμά

          Ο μακαριστός Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς (Παπαχρήστος), γεννήθηκε στη Σκουτεσιάδα Αγρινίου το έτος 1945.

          Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Θεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έλαβε το πτυχίο και των δύο.

          Χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος από τον Μακαριστό Μητροπολίτη πρ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρό Θεόκλητο το έτος 1974.

          Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας για περισσότερα από τριάντα χρόνια και ανέπτυξε πλούσια δραστηριότητα.

          Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας χειροτονήθηκε στις 8 Οκτωβρίου 2005.Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ