ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΈΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ …;;; - ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ


          Επανέρχεται σύμφωνα με πληροφορίες του Γιώργου Σαρρή στο Newsbeast σενάριο υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού τις Ένοπλες Δυνάμεις μετά τη ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον, στα πρότυπα αντίστοιχων αποφάσεων που έχουν ληφθεί στα στρατεύματα των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γερμανίας. Μάλιστα το θέμα συζητήθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μόλις χθες στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και είναι πολύ πιθανόν μέχρι το τέλος της εβδομάδας, όπως επισημαίνουν οι ιθύνοντες, να ληφθούν επιπλέον μέτρα.

          Στην παρούσα φάση αυτό που συζητείται, όπως επισημαίνουν πηγές του Πενταγώνου, είναι να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε αξιωματικούς και στρατεύσιμους που υπηρετούν σε νευραλγικές θέσεις που επικρατούν ειδικές συνθήκες όπως είναι για παράδειγμα τα υποβρύχια αλλά και γενικότερα τα πλοία του στόλου μας καθώς επίσης και σε ακριτικές μονάδες. Όπως έχουν αναφέρει κατά καιρούς γνώστες των συγκεκριμένων συσκέψεων στο Newsbeast, «δεν μπορεί για παράδειγμα σε ένα υποβρύχιο ή σε μια ακριτική μονάδα ενός νησιού του Αιγαίου όπου όλα τα μέλη κοιμούνται σε έναν θάλαμο να υπάρχουν ανεμβολίαστοι θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τη δική τους υγεία όσο και των υπολοίπων».

          Θυμίζουμε ότι προ καιρού είχε αποφασιστεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για όσους υπηρετούν στα στρατιωτικά νοσοκομεία και τις υγειονομικές μονάδες καθώς τότε είχε βρεθεί ένα ποσοστό της τάξης του 10% που ήταν ανεμβολίαστο, ενώ μεγαλύτερο εικάζεται πως είναι το ποσοστό των ανεμβολίαστων αξιωματικών.

 


Πηγή – πληροφορίες: https://www.newsbeast.gr

 

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ