ΖΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΚΛΟΠΕΣ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


          Το νεκροταφείο της Αγίας Αικατερίνης στο Πλατύ Καλαμάτας Μεσσηνίας  “χτύπησαν” άγνωστοι για μια ακόμα φορά και έκλεψαν μεταλλικά καντήλια και λιβανιστήρια από τους τάφους.

          Σε κάποιες περιπτώσεις, ευτυχώς λίγες, προκάλεσαν και ζημιές στους τάφους, στην προσπάθειά τους να αποκολλήσουν τα αντικείμενα που έκλεψαν.

          Ο πρόεδρος της Κοινότητας Πλατέος Σπύρος Μαρούλης, που κατήγγειλε το γεγονός στην Αστυνομία (έσπευσε και κατέγραψε τις κλοπές και τις ζημιές), έκανε λόγο για ασέβεια και ιεροσυλία. Εξέφρασε την αγανάκτησή του που ο ιερός χώρος του νεκροταφείου του χωριού έπεσε για μια ακόμα φορά θύμα ανθρώπων που δρουν με θρασύτητα και χωρίς έλεγχο, και κάλεσε τις αρμόδιες αρχές να ασχοληθούν σοβαρά με το πρόβλημα και να δώσουν λύση.

 


Πηγή – πληροφορίες: https://eleftheriaonline.gr


Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ