ΜΟΣΧΑ: «ΑΥΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΤΗ ΝΤΑΡΙΑ ΝΤΟΥΓΚΙΝΑ»


          Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με τη φερόμενη ως δράστιδα της δολοφονικής επίθεσης κατά της κόρης του Αλεξάντρ Ντούγκιν, Ντάρια Ντούγκινα.

          Στο εν λόγω βίντεο παρουσιάζεται ο τρόπος με τον οποίο η 43χρονη Ουκρανή Νατάλια Βοβκ (Natalya Vovk) εισήλθε στη Ρωσία, έμεινε στο ίδιο οίκημα με την κόρη του Ντούγκιν -ο οποίος είναι γνωστός ως «εγκέφαλος» του Πούτιν και θεωρητικός του ρωσικού εθνικισμού- και μετά τη δολοφονία της Ρωσίδας αναχώρησε για την Εσθονία.

          Στην αρχή των πλάνων φαίνεται η Βοβκ να ανοίγει το καπό του αυτοκινήτου της κατά τη διάρκεια ελέγχου και τα μαλλιά της είναι ανοιχτόχρωμα. Στη συνέχεια φαίνεται να εισέρχεται στον ίδιο χώρο που διέμενε και η Ντούγκινα, ως μελαχρινή, ενώ κατά την αποχώρησή της από τη Ρωσία έχει το ίδιο χρώμα μαλλιών με αυτό κατά την είσοδό της στη Ρωσία.

          Η Ντάρια Ντούγκινα, δημοσιογράφος και πολιτική επιστήμονας, σκοτώθηκε το βράδυ της 20ης Αυγούστου. Οδηγούσε το αυτοκίνητο του πατέρα της, που εξερράγη σε αυτοκινητόδρομο στην ευρύτερη περιοχή περιοχής της Μόσχας.

          Η FSB υποστηρίζει ότι το έγκλημα σχεδιάστηκε και διαπράχθηκε από τις ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες και η δράστιδα εισήλθε στη Ρωσία στις 23 Ιουλίου με τη 12χρονη κόρη της, νοικιάζοντας ένα διαμέρισμα στο ίδιο οίκημα όπου ζούσε η Ντούγκινα.

          Η Βοβκ ακολουθούσε το θύμα της χρησιμοποιώντας ένα Mini Cooper, το οποίο αρχικά έφερε πινακίδες της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ», ενώ στη Μόσχα τις άλλαξε με πινακίδες του Καζακστάν. Λίγες ώρες μετά τη βομβιστική επίθεση, η 43χρονη πέρασε στην Εσθονία με ουκρανικές αυτή τη φορά πινακίδες. Σύμφωνα με την έρευνα της FSB, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει ήδη πωληθεί στην Ουκρανία μέσω σχετικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

          Την ημέρα της δολοφονίας, η Βοβκ και η κόρη της βρίσκονταν στο λογοτεχνικό και μουσικό φεστιβάλ Tradition και αφού η Ντούγκινα έφυγε από την εκδήλωση, η Βοβκ φαίνεται να προχώρησε σε ελεγχόμενη έκρηξη στο SUV Toyota Land Cruiser Prado, που οδηγούσε η Ρωσίδα. Μετά από αυτό, η Βοβκ και το κορίτσι έφυγαν για την Εσθονία.

          Σύμφωνα με πληροφορίες, η 43χρονη Ουκρανή υπηρέτησε προηγουμένως στο εθνικό τάγμα Αζόφ και το πατρικό της όνομα είναι Shaban.

          Πούτιν: «Κατάπτυστο έγκλημα» η δολοφονία της κόρης του Ντούγκιν

          Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, χαρακτήρισε ως «κατάπτυστο έγκλημα» τον θάνατο της Ντούγκινα.

          «Ένα κατάπτυστο, σκληρό έγκλημα έκοψε το νήμα της ζωής της Ντάρια Ντούγκινα, ενός λαμπρού, ταλαντούχου ανθρώπου, με αληθινή ρωσική καρδιά, ευγενική, αγαπητή, συμπονετική και ανοιχτή. Δημοσιογράφος, επιστήμονας, φιλόσοφος, πολεμική ανταποκρίτρια, υπηρέτησε με εντιμότητα τον λαό και την πατρίδα, αποδεικνύοντας με τις πράξεις της τι σημαίνει να είσαι πατριώτης της Ρωσίας», αναφέρεται στο συλλυπητήριο τηλεγράφημα που έστειλε τη Δευτέρα ο Ρώσος πρόεδρος στην οικογένεια της Ντάρια Ντούγκινα.

          Από την πλευρά της, η Ουκρανία έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμιξη στον θάνατό της.

 
                Πηγή – πληροφορίες: https://www.zougla.gr

 


Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη και σεβασμό, αλλά είμαστε πάντα και παραμένουμε πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ