ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΑ ΣΟΥ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ΠΩΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΔΩΣΑΜΕ ΛΕΥΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ»


          Ο Διευθυντής του Στρατιωτικού Μουσείου Ιστορίας Καλαμάτας ο Αξιωματικός κ. Χρήστος Κορομηλάς με μια ηχηρή και έντονη πολιτική του παρέμβαση με σχετική ανάρτησή του σε Social Media και συγκεκριμένα στο Facebook στην έντονη διαμάχη του πρόεδρου της τοπικής κοινότητας Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Λύρα με τον ιδιοκτήτη και δημοσιογράφο του τηλεοπτικού σταθμού BEST TV κ. Νίκου Μπελογιάννη με αφορμή την στάση και την ψήφο του κ. Λύρα στην εκλογική διαδικασία, που αφορούσε το αντιπλημμυρικό έργο της Καλαμάτας, ώστε η πόλη να προστατευτεί και να θωρακιστεί από τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα.

          Μετά την στάση του κ. Λύρα στην σχετική διαδικασία και στην επιλογή της ψήφου του στο Δημοτικό Συμβούλιο της Καλαμάτας ο ιδιόκτητης του σταθμού και δημοσιογράφος κ. Νίκος Μπελογιάννης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού σχολίασε την στάση του κ. Λύρα και άσκησε δριμεία κρητική ενάντια στον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Καλαμάτας.

          Ο Εκλεγμένος Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας ο κύριος Λύρας μέσω της σελίδας του που διατηρεί θέλησε να απαντήσει και να στείλει το δικό του μήνυμα για όσα ακούστηκαν και όσα σχολίασε ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού, υπερασπίζοντας την απόφαση του και την δοθείσα ψήφο του.

          Ο Διευθυντής του Στρατιωτικού Μουσείου Ιστορίας Καλαμάτας ο ένστολος Αξιωματικός κ. Χρήστος Κορόμηλας με μια πρωτοφανή ηχηρή και δυναμική δημόσια τοποθέτησή του επιτέθηκε απρόκλητα στον δημοκρατικά εκλεγμένο Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας της Καλαμάτας και του υπενθύμισε ότι «Παναγιώτη να σου υπενθυμίσω πως οι άνθρωποι που σας στήριξαν……. δεν σου δώσαμε λεύκη επιταγή» και επίσης του ζήτησε το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να ζητήσει ο κ. Λύρας συγγνώμη από τον Λαό της πόλης της Καλαμάτας και να αναγνωρίσει το λάθος του. Καταγράφοντας το πρωτοφανές για τα ελληνικά χρονικά ότι ένας ένστολος εν ενεργεία αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού και μάλιστα Διευθυντής ενός Στρατιωτικού Μουσείου να ζήτα από έναν δημοκρατικά εκλεγμένο εκπρόσωπο της τοπικής αυτοδιοίκησης το τι θα κάνει σε μια δημοκρατική διαδικασία και κάνοντας του έντονες υποδείξεις για το τι θα πρέπει να πράξει και να κάνει. Αφήνοντας ακόμη και υπονοούμενο – δείχνοντας για παραίτηση του, αφού όπως τόνισε ο κύριος Κορόμηλα, «η αναγνώριση του λάθους είναι μια πράξη ευθύνης για κάποιον που ασχολείται ή θέλει και στο μέλλον να ασχολείται με τα δημόσια αξιώματα», θεωρώντας και θέλοντας ο κύριος Κορομηλάς, ο κύριος Παναγιώτης Λύρας να μην κάνει αυτό που θέλει ο ίδιος και που θεωρεί με την συνείδηση του σωστή, όπως άλλωστε και για αυτό έχει ψηφιστεί δημοκρατικά από τον λαό της Καλαμάτας και από αυτόν και μόνο θα κριθεί στις επόμενες εκλογές.

          Βέβαια, πρέπει να αναφέρουμε και να τονίσουμε ότι αυτό το πρωτοφανές γεγονός που έχει συμβεί και έχει γίνει έντονος σχολιασμός στην πόλη και στους δημότες είναι πρωτοφανές η ανάμιξη ένστολων αξιωματικών και μάλιστα εν ενεργεία στα πολιτικά και δημοκρατικά ζητήματα της πόλης και της τοπικής αυτοδιοίκησης με δημόσιες πολιτικές παρεμβάσεις και τοποθετήσεις που δυστυχώς μας θυμίζουν άλλες σκοτεινές εποχές και τσιγκλούν τις ευαίσθητες δημοκρατικές μας χορδές.

          Αναλυτικά για τα όσα είπε και έγραψε ο κύριος Κορόμηλα στην σχετική του ανάρτηση μπορείτε να διαβάσετε στις εικόνες.


 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ