ΡΟΜΑ ΔΙΑΚΙΝΟΥΣΑΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΣΚΛΗΡΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΜΕ ΕΔΡΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΟΧΤΩ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΕΩΣ ΤΩΡΑ


          Την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά, έχοντας έδρα στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, ανακοίνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου. Έχουν συλληφθεί οχτώ άτομα, Ρομά, τα τέσσερα κάτοικοι Καλαμάτας. Σύμφωνα με την Αστυνομία οι συλληφθέντες με την εγκληματική τους δράση αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 100.000 ευρώ.

          Η διακίνηση των ναρκωτικών γινόταν σε περιοχές της Μεσσηνίας, της Λακωνίας και της Δυτικής Αττικής. Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έκρυβαν τα ναρκωτικά σε διάφορα σημεία στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, μακριά από τα σημεία στα οποία διέμεναν, ώστε να μη γίνουν αντιληπτοί.

          Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοίνωσε σχετικά:

          “Οι πολύμηνες και εμπεριστατωμένες έρευνες, οδήγησαν τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη προμήθεια, μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ηρωίνης, σε περιοχές της Μεσσηνίας, Λακωνίας και της Δυτικής Αττικής.

          Στο πλαίσιο των ερευνών ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και η δράση οχτώ (8) μελών της οργάνωσης, τα οποία συνελήφθησαν, χθες (5.9.2022) το πρωί, μετά από Εντάλματα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Καλαμάτας. 

          Ειδικότερα, συνελήφθησαν οχτώ (8) ημεδαποί, -6- άνδρες και -2- γυναίκες, ηλικίας από 22 έως 66 ετών, σε βάρος των οποίων είχε σχηματιστεί δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και τα ναρκωτικά.

          Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, μετά από συστηματική αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, ευρήματα, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, είχαν συγκροτήσει την εγκληματική οργάνωση από το Δεκέμβριο του 2020 έως και το Δεκέμβριο του 2021, με έδρα την πόλη της Καλαμάτας, όπου διακινούσαν τις ναρκωτικές ουσίες, αποκομίζοντας έτσι σημαντικά χρηματικά ποσά.

          Επιπλέον, όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα, η οργάνωση διέθετε ιεραρχική δομή, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, ενώ ως  ηγετικό μέλος ήταν ο 32χρονος συλληφθείς.

          Συγκεκριμένα, ο 32χρονος πέρα από τη σύσταση, διεύθυνση και κατεύθυνση της οργάνωσης, ενέταξε σταδιακά και τα λοιπά μέλη, ορίζοντάς τους συγκεκριμένους ρόλους και καθήκοντα, στους άξονες της μεταφοράς, αποθήκευσης, απόκρυψης, πώλησης, παράδοσης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

          Τα μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία τρίτων προσώπων («αχυράνθρωπων» - ghost persons), ενώ κατά τις μεταξύ τους συνομιλίες, χρησιμοποιούσαν συνθηματική και κωδικοποιημένη ορολογία.

          Παράλληλα, υπολογίζεται ότι από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις -100.000- ευρώ.

          Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως”.


                Πηγή – πληροφορίες: https://kalamatajournal.gr

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη και σεβασμό, αλλά είμαστε πάντα και παραμένουμε πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ