ΧΤΥΠΗΣΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΦΑΡΙΣ - ΟΙ “ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ” ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΝΑ “ΣΚΥΛΑΔΙΚΟ” ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ


          Χτύπησε κόκκινο το μεσημέρι το θερμόμετρο στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Φάρις, όταν ο Τάσος Πολυχρονόπουλος και ο Γιώργος Σωφρονάς, εκπρόσωποι παρατάξεων της αντιπολίτευσης, υποστήριξαν ότι υπάρχει πρόβλημα με εκδηλώσεις και παραγωγές της επιχείρησης, δεν τις αγκαλιάζει ο κόσμος ενώ κοστίζουν σημαντικά ποσά και ζήτησαν, για άλλη μια φορά, να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας της διοίκησης, οι αποφάσεις να παίρνονται με διαβούλευση αντί να είναι προειλημμένες. Η αντίδραση σε αυτές τις παρατηρήσεις ήταν ανεξήγητα έντονη από τον αντιδήμαρχο Νίκο Μπασακίδη, παλιό πρόεδρο της Φάρις, ο οποίος από την πλευρά του είπε ότι η Φάρις ξεχωρίζει σε όλη την Ελλάδα, για τις εκδηλώσεις της μιλούν άνθρωποι από διάφορες περιοχές της χώρας αλλά και ότι απόδειξη για την ποιότητα με την οποία έχει μπολιάσει η Φάρις τους κατοίκους της πόλης είναι το γεγονός ότι στην Καλαμάτα λειτουργεί μόνο ένα “σκυλάδικο”, όπως είπε χαρακτηριστικά, το οποίο μάλιστα, συνέχισε, “τροφοδοτείται” από κατοίκους άλλων περιοχών της Μεσσηνίας. Αυτό που προκάλεσε εντύπωση, πέρα από την ένταση της αντιπαράθεσης, είναι η στάση του προέδρου της Φάρις, Παντελή Δρούγα, ο οποίος δεν τοποθετήθηκε…

          Ένα από τα θέματα της συνεδρίασης ήταν η έγκριση του προγραμματισμού του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας για την περίοδο μέχρι και την Άνοιξη του 2023. Ο Τάσος Πολυχρονόπουλος είπε ότι πρέπει να γίνει απολογισμός της παραγωγής του περασμένου καλοκαιριού -θα γίνει στην επόμενη συνεδρίαση είπε ο πρόεδρος- τονίζοντας ότι δεν πήγε καθόλου καλά και πως γι’ αυτό έχει ευθύνες και η καλλιτεχνική διεύθυνση του ΔΗΠΕΘΕ και η διοίκηση της επιχείρησης. Πρόσθεσε ότι υπάρχει γενικότερο θέμα με τη λειτουργία της Φάρις και εκδηλώσεις της. Ακολούθως και ο Γιώργος Σωφρονάς τόνισε ότι υπάρχει ζήτημα, σχολίασε ότι εκδηλώσεις της Φάρις “τείνουν να γίνουν εκδηλώσεις παρέας” και πως πρέπει να βρεθεί τρόπος για να αγκαλιαστούν από τον κόσμο, κάτι όμως που παρατήρησε ότι θα γίνει εάν αλλάξει η δομική λειτουργία της διοίκησης και γίνει πιο δημοκρατική.

          Ο Νίκος Μπασακίδης στην απάντησή του τόνισε ότι η Φάρις κατόρθωσε να παραμείνει όρθια παρά τα μνημόνια και ότι σήμερα τα πηγαίνει πάρα πολύ καλά. Αναφερόμενος στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας τόνισε ότι τα δημοτικά θέατρα σε όλη τη χώρα έχουν οικονομικά και άλλα προβλήματα και πως στην Καλαμάτα υπάρχει και μια ιδιαιτερότητα σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα, που είναι η δραστηριότητα πολλών ερασιτεχνικών θεατρικών σχημάτων που ανταγωνίζονται το δημοτικό θέατρο της πόλης. Παρόλα αυτά, τόνισε ο κ. Μπασακίδης, το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας κάνει τον άθλο, όπως είπε, και συνεχίζει να ανεβάζει παραστάσεις. Μιλώντας γενικότερα τόνισε ότι οι εκδηλώσεις της Φάρις έχουν κερδίσει το θαυμασμό πολιτών από διάφορες περιοχές της χώρας και ακόμη σημείωσε ότι η Φάρις με τις εκδηλώσεις αυτές εκπαιδεύει τους πολίτες στον ποιοτικό πολιτισμό, κάτι που εξηγεί και το γεγονός ότι στην πόλη λειτουργεί μόνο ένα “σκυλάδικο”, όπως είπε.

          Η τοποθέτηση του αντιδημάρχου και πρώην προέδρου της Φάρις προκάλεσε την αντίδραση του Γιώργου Σωφρονά, ο οποίος μίλησε για “πολιτικό θράσος” από την πλευρά του και για προσπάθεια οικειοποίησης της “φανταστικής περιόδου του πολιτισμού στην Καλαμάτα” πολλά χρόνια πριν.

          Ανάλογη παρέμβαση έκανε και ο Τάσος Πολυχρονόπουλος, ενώ όρθιος και με μεγάλη ένταση ο Νίκος Μπασακίδης τόνιζε ότι “φάγαμε ξύλο” για να διασωθούν οι καλλιτεχνικές σχολές την περίοδο των μνημονίων, καθώς και ότι η Φάρις ανοίχτηκε στην κοινωνία όχι από την αντιπολίτευση.

          Σημειώνεται ότι σημειώθηκε αντιπαράθεση και μεταξύ του υπευθύνου του Τμήματος Λόγου και Γραμμάτων της Φάρις, Δημήτρη Κοσμόπουλου με τον Γιώργο Σωφρονά, ο οποίος τόνισε ότι στο Διοικητικό Συμβούλιο έπρεπε να συμμετέχουν ως μέλη προσωπικότητες από τον πολιτισμό, κάτι με το οποίο διαφώνησε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου, Στάθης Γυφτάκης, που από την πλευρά του σημείωσε ότι στην πρώην ΔΕΠΑΚ συμμετείχαν τέτοια πρόσωπα αλλά υπήρξαν συγκρούσεις, οι οποίες είχαν οδηγήσει και στην παραίτηση του Γιώργου Κουρουπού, πρώτου καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΩΚ.

          Τα πνεύματα κάποια στιγμή ηρέμησαν ωστόσο, αν και δεν τοποθετήθηκε ο πρόεδρος.

 


Πηγή – πληροφορίες: https://kalamatajournal.gr


 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ