ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΗ ΜΑΝΔΡΑ – ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ


Μαίνεται για δεύτερη συνεχόμενη μέρα η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στα Δερβενοχώρια, κοντά στην επαρχιακή οδό Οινόης-Μαγούλας και έφτασε στη Μάνδρα. Το μέτωπο είναι μεγάλο σε έκταση αφού ξεπερνά τα 20 χλμ. Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, που ενισχύονται συνεχώς. Οι καιρικές συνθήκες όμως δυσχεραίνουν εξαιρετικά τις προσπάθειες των πυροσβεστών.

Οι φλόγες πέρασαν νωρίτερα τη Μάνδρα και τη Νέα Ζωή, όπου κάηκαν σπίτια ενώ δόθηκε εντολή να εκκενωθεί μοναστήρι στη Μάνδρα. Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι ακούγονται εκρήξεις. Μέχρι στιγμής έχει δοθεί εντολή ολικής εκκένωσης στους οικισμούς Νέα Ζωή, Αγία Σωτήρα, Παλαιοχώρι, Πανόραμα και Πουρνάρια καθώς η πύρινη λαίλαπα κινείται δυτικά, προς τον οικισμό Κιάφα, όπου έχει σημάνει συναγερμός. Την ίδια ώρα, οι φλόγες απειλούν εργοστάσιο στη Μαγούλα. Κινδυνεύει και η περιοχή Αγία Σοφία όπου αστυνομικοί απομάκρυναν τους κατοίκους.

Νέο μήνυμα από το 112 έλαβαν και οι κάτοικοι σε Λουτρόπυργο, Άνω Βλυχάδα, συνοικισμό Όθωνα και Ευταξία, οι οποίοι κλήθηκαν να εκκενώσουν προς την Ελευσίνα

Σύμφωνα με πληροφορίες δεκάδες σπίτια μέχρι στιγμής έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Ο αέρας είναι πάρα πολύ δυνατός και πυκνός και μαύρος καπνός έχει σκεπάσει την περιοχή. Οι κάτοικοι είναι απελπισμένοι και σε άσχημη κατάσταση καθώς προσπάθησαν να σώσουν τα σπίτια τους αλλά δεν τα κατάφεραν. Από την πλευρά της η Πυροσβεστική απηύθυνε αγωνιώδη έκκληση στους κατοίκους να κατευθυνθούν νότια προς την Ελευσίνα και τη θάλασσα.

Στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν 250 πυροσβέστες με 8 πεζοπόρες ομάδες, 75 οχήματα, ενώ το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος» βρίσκεται εκεί για τον συντονισμό τους. Από αέρος επιχειρούν 11 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα ως συντονιστικό.

Η πύρινη λαίλαπα σαρώνει στο πέρασμά της με τις αστυνομικές δυνάμεις να πηγαίνουν πόρτα-πόρτα στα σπίτια, προκειμένου να απομακρύνουν τους πολίτες που παρέμεναν στις περιουσίες τους, ώστε να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Πανικός επικράτησε το απόγευμα στον Άγιο Σωτήρα καθώς η φωτιά πέρασε την παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Θηβών.

Οι ισχυροί άνεμοι, οι υψηλές θερμοκρασίες και η ξηρασία των προηγούμενων εβδομάδων καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ